Измамени родопчанки отмъстиха на работодател

Истински живот на кариеристи. Истории за кариерата. Истории за собствен бизнес. Оплаквания до Арменския поп. Наша гордост. Истории всякакви. Имате нещо ново в живота си? Споделете!

Измамени родопчанки отмъстиха на работодател

Мнениеот Ilijana » 12 Яну 2007, 16:34

Точно тук е мястото на публикуваната в bgfactor.org статия:

"При условията на нечовешка експлоатация и без заплати, жените просто удариха ключа на фабриката и го скриха.
Двайсетина жени от родопското село Белица, община Лъки, показаха на практика как трябва човек да се разправя със самозабравил се работодател. След като са били експлоатирани месеци наред, без да видят и стотинка, те внезапно биват уволнени без обяснения. В отговор заключват машините и не допускат собственика до тях. Казусът се изяснява в момента в прокуратурата.
Собственикът на "Велена-стил" ООД Недялко Найденов наел сградата на затвореното вече училище в с. Белица и наел 20 жени от селото за шивачки през ноември 2005-та. "Работили сме в абсурдни условия - разказва една от жените - Когато е имало срок за поръчките за Америка, сме влизали в цеха в 7 сутринта и сме ставали в 10 часа на другата сутрин. За около час привечер ни пускаха да хапнем нещо и пак над машините. "
След тази офанзива, собственикът отказал да се издължи за времето от май до край на септември миналата година. Общата сума, която трябвало да даде за заплати, е 13 хиляди лева. Вместо това, решил да мести цеха в Пловдив. Проформа предложил на жените да се преместят и те и когато по разбираеми причини отказали, ги уволнил.
След като пъкленият замисъл на работодателя лъснал наяве, жените взели ответни мерки. Те го издебнали, когато идвал да изнася машините от цеха, блокирали входа и не го пуснали. След това сменили патрона на ключалката и поверили новия ключ на кметицата, която отказала да му го предаде. Машините, около 30 на брой, все още стоят вътре в сградата.
Утре двете страни са поканени да се споразумеят."
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Мнениеот Ilijana » 12 Яну 2007, 16:35

В никакъв случай не прзовавам към незаконни действия, но куража на работничките е за завиждане! :)
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Назад към Истински истории на кариеристи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron