Не искам пари, а уважение за труда ми

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

Не искам пари, а уважение за труда ми

Мнениеот Ilijana » 07 Яну 2007, 03:24

Кой частен работодател би търпял работниците му да изявяват претенции за по-висока заплата? Още на другия ден ще уволни стачкуващия персонал и ще наеме "гладни" безработни за по-ниски заплати.
Държавата е работодател на учителите и не би трябвало да бъде изнудвана по този начин. Всеки работещ е убеден, че заслужава по-добро заплащане. Аз лично не съм чула някой, който да каже "Парите ми стигат", но всеки, започвайки работа се е съгласил да работи срещу заплатата в договора си. Като не му стига да си търси друга - с по- друго работно време, с по- други условия на труд и с по- висока заплата.
Аз съм учител по информатика и не давам частни уроци. Смятам, че уча децата така, че да не са им необходими такива. За 12 години трудов стаж, 10 от които по специалността и 5 квалификационна степен аз имам основна заплата 278 лева. Тези основни заплати се публикуват в ДВ /август 2005г./. Не казвам, че заплатата ми стига, но казвам, че ме боли, когато се намери някой ученик, който за написана 5-ица се обръща и ми казва: "Пишете, госпожо, но след 5 години аз какви пари ще печеля, а вие тук ще си останете прост даскал и други пубери ще ви тровят нервите."

Публикувано: http://www.az-jenata.com
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот polia__88 » 30 Май 2009, 19:50

Zdravei az mislia,4e jestoko se zablojdava6 kak moje depotatite i kyp drygi slyjiteki koito si poly4avat zaplatite ot darjavata da krankat o6e za6to ne i y4itelite da go praviat.Ti primerno ne dava6 4asni yroci no pove4eto go praviat i si izkat kyp pari,a ako y4enikat ne se saglasi te go ostaviat na izpit.Tova da ne e po dobre zatova triabva da poly4avate po golemi zaplati za da ne se iznydvat decata po tozi na4in,a otnosno 4e ne izka6 pove4e izviniavai,no iavno ima koi da vzema pove4e ot teb v semeistvoto i se spraviate za6toto na dne6no vreme s tezi pari ne se jivee,a kakvo ostava i ako ima6 deca. :roll: :wink:
polia__88
Нов
Нов

Назад към Успешна кариера. Приложна психология.