Да им имам заплатите...

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

Да им имам заплатите...

Мнениеот mi_9 » 03 Май 2007, 14:24

Който казва, че трябва да работиш, за да направиш кариера - греши много! Въпросът е да си намериш хубавото местенце. :twisted:

Италианските сенатори печелят по 2000 евро на ден

Италианските сенатори печелят по 2000 евро чисти за всеки ден, прекаран в Горната камара. Това предаде Дарик радио. Ако от началото на настоящия парламент броят работни дни за сенаторите е бил 95, то този за депутатите е бил 149.
Затова съществуват и разлики в изчисленията за дневната „дажба“ на сенатори и депутати. Италианският депутат получава „само“ 1223 евро на ден. В Долната камара всяко заседание съответства на един работен ден. В Сената пък има разлика между сутрешни и следобедни заседания, затова и излиза, че Сенатът се е събирал само 95 пъти, а не 144, колкото е реалният брой негови заседания.
Миналата година например, от началото на април до края на юни Сенатът се е събрал само девет пъти.
http://www.karierist.com/news/2007/s_0229.htm
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Ilijana » 03 Май 2007, 23:47

Всеки иска да работи по-малко, а да печели повече. :D
Мисля, че и в България има доста хора, които си заемат хубавите местенца и кротичко нищо не правят /срещу добро заплащане, разбира се/.
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот kariera_cj » 31 Мар 2009, 16:25

Ilijana написа:Всеки иска да работи по-малко, а да печели повече. :D
Мисля, че и в България има доста хора, които си заемат хубавите местенца и кротичко нищо не правят /срещу добро заплащане, разбира се/.

Мисля, че това го има само в държавните институции! В частния сектор отдавна не е така. :wink:
Усмихни се на живота!!!
kariera_cj
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Назад към Успешна кариера. Приложна психология.