Страница 1 от 1

Кои са силните Ви страни?

МнениеПубликувано: 29 Дек 2008, 18:44
от berov
Кои са силните Ви страни? Кажете ни кои се отнасят за Вас?

ЦЕЛЕУСТРЕМЕНА ЛИЧНОСТ - Качеството Ви на целеустремена личност обяснява вашата постоянна мотивираност. Да бъдеш целеустремена личност, означава да изпитваш постоянна необходимост от постижения. За вас като че ли всеки ден започва от нула.

ДЕЙНА ЛИЧНОСТ - "Кога можем да започнем?" Това въпрос, който се повтаря често във вашия живот. Вие нямате търпение да започнете да действате. Макар и да се съгласите, че и от анализ има полза или че дебатите и дискусиите понякога могат да доведат до ценни прозрения, вие сте дълбоко убедени, че само действието има значение.

ГЪВКАВОСТ - Вие живеете в настоящия момент. Не гледате на бъдещето като непроменяща се даденост, а като реалност, която създавате чрез избора, който правите сега, в този момент. По този начин откривате бъдещето стъпка по стъпка, чрез всеки един избор.

АНАЛИТИЧНОСТ - Вашето качество да анализирате ви кара да предизвиквате останалите: "Докажи го. Покажи ми защо твърдиш, че това е истина." Изправени пред така поставени въпроси, мнозина виждат как блестящите им теории рухват.

ОРГАНИЗАТОР - Вие тъчете на много станове едновременно. Когато сте изправени пред някаква сложна ситуация, включваща множество фактори, обичате да вземате всички фактори под внимание едновременно, като ги нареждате и пренареждате, докато не се убедите, че сте ги наредили във най-продуктивния ред.

УБЕДЕНОСТ - Ако едно от силно изразните ви качества е убедеността, вие притежавате определени трайни основни ценности. Тези ценности са различни за различните хора, но най-често вашата убеденост ви кара да цените семейството си и да проявявате алтруизъм и дори духовност. Вие цените чувството за отговорност както у вас така и у останалите.

ВЛАСТНОСТ - Силно изявената властност ви кара да поемате нещата в свои ръце. За разлика от някои хора, не чувствате неудобство от това да налагате вижданията си на околните.

КОМУНИКАТИВНОСТ - Вие обичате да обяснявате, да описвате, да играете ролята на водещ, да държите речи и да пишете. Това е вашето качество за комуникативност в действие.

СЪСТЕЗАТЕЛНОСТ - Корените на това качество са в силата на сравнението. Когато наблюдавате околния свят, вие имате истинското съзнание за резултатите постигнати от околните. Именно техните резултати представляват най-доброто мерило за вашите постижения.

ОБВЪРЗАНОСТ - Всяко нещо си има причина. Вие сте убедени в това. Защото дълбоко в душата си знаете, че всички ние сме свързани помежду си. Вярно е, че сме отделни личности, които носят отговорност за собствените си преценки и имат собствена воля, но независимо от това ние сме част от нещо по-голямо.

КОНТЕКСТУАЛНОСТ - Вие гледате назад. Гледате назад, за да разберете настоящето. Гледате назад, за да предвидите бъдещето. Искате да знаете как всичко е започнало и затова купувате и исторически книги и биографии, и обсипвате познатите си с въпроси за миналото, защото там се крият отговорите.

ПРЕДПАЗЛИВОСТ - Вие сте внимателни, бдителни, резервирана личност. Знаете, че светът е място, където всичко се случва. Може всичко да изглежда наред, но под повърхността усещате множество рискове.

НАСЪРЧИТЕЛ - Вие виждате потенциала на околните. Всъщност много често единственото, което виждате, е потенциал. Според вас няма личност, която да е напълно формирана. Никой не е завършен веднъж и завинаги.

ДИСЦИПЛИНИРАНОСТ - Вашият свят трябва да бъде предсказуем. Трябва да бъде организиран и опланиран. Затова вие инстиктивно придавате структура на света около себе си. Създавате си навици.

МнениеПубликувано: 13 Фев 2009, 23:39
от nora.georgieva
В поста Ви не присъстват всички 35 ссилни страни (таланта) които е описал Бъкингам
Силните ми страни : Дейна личност , ученолюбие , властност , оотговорност , харизма

МнениеПубликувано: 14 Фев 2009, 00:07
от Ilijana
nora.georgieva написа:В поста Ви не присъстват всички 35 ссилни страни (таланта) които е описал Бъкингам

Срам ми е, но нищо не знам за 35-те силни страни, които е описал Бъкингам. :oops: Може ли някой да ги публикува тук?

Мисля, че всеки човек трябва да притежава няколко силни страни. Само една-две са недостатъчни и правят личността доста ограничена.

Дълго мислих, кои от посочените страни притежавам. Не можах да преценя със сигурност, защото повечето от страните изобщо не смятам за силни. Дори нещо повече - всяка от посочените характеристики по своята същност, в "чист вид" си е направо недостатък.

МнениеПубликувано: 14 Фев 2009, 17:09
от nora.georgieva
Илияна , предлага Ви да си купите книжката . Не си спомням адреса , но в интернет има тест който определя индивидуалните таланти . В същност е по-важна взаимовръзката между талантите които притежавате . На гърба на книжката има код с който решавате теста . Ако проявявате интерес отитайтте ! На мен лично ми беше много интересно !

МнениеПубликувано: 31 Мар 2009, 16:15
от kariera_cj
ОРГАНИЗАТОР - Вие тъчете на много станове едновременно. Когато сте изправени пред някаква сложна ситуация, включваща множество фактори, обичате да вземате всички фактори под внимание едновременно, като ги нареждате и пренареждате, докато не се убедите, че сте ги наредили във най-продуктивния ред.

Това е най-точното описание за мен и моят подход към работата ми.

МнениеПубликувано: 08 Апр 2009, 22:14
от Luminosa
nora.georgieva написа:В поста Ви не присъстват всички 35 ссилни страни (таланта) които е описал Бъкингам
Силните ми страни : Дейна личност , ученолюбие , властност , оотговорност , харизма


Инспирирана от препоръката Ви, прочетох книгата на Бъкингам и Клифтън. Допадна ми, аз по принцип харесвам приложната психология. Сега си препрочитам това, което ми е направило по-силно впечатление. :D