Страница 1 от 1

Вечният въпрос – “Кой е по-добър – жената или мъжът?”

МнениеПубликувано: 07 Яну 2007, 03:30
от Ilijana
Преди години работих в една фирма като управител. Мъжете, които избирахме за работа бяха доста безотговорни и недобросъвестни и ние решихме да вземем на работа жена.
Обявихме конкурс, че търсим жена да работи в склад на едро. Дойдоха доста жени. Както разбирате, не всяка жена би се е навила да се занимава с тази дейност – доста е тежка и мръсна. Най-накрая избрахме две жени. Едната след едноседмичен период на работа каза, че си изпочупила маникюрите и е избягала. Другата само кротко помолила да й се купят ръкавици. Купихме й ръкавици и жената продължи да работи без да се оплаква.
Тя беше много отговорна в подреждането на стоката и изобщо изпъкваше на фона на останалите работници-мъже като отговорен служител. Мъжете изпаднаха в ситуацията, когато жената работеше по-добре и по-отговорно от тях. Егото им беше потиснато и те започнаха да я тормозят, като казваха, че тя няма да издържи. Тогава, за да докаже, че я бива, жената грабна един от по-дребните работници и го е метнала на гръб като пожарникар. Човекът започна да врещи. Колективът беше във въсторг!
От този случай нататък всичките от мъжкият колектив се отнасяха с уважение към жената.

Публикувано: http://www.karierist.com