Нямам възможност да се развивам в своята фирма

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

Нямам възможност да се развивам в своята фирма

Мнениеот Кака Мара » 10 Авг 2007, 13:22

Здравейте, dani! Добре дошла на форума! :D

Добре е, че имате желание да се развивате и не бива да се отказвате.
Мисля, че положението Ви изобщо не е трагично. Имате образование и добра работа, харесвате си занаята и трупате професионален опит. Защо смятате, че нямате възможност да се развивате във фирмата в която работите? Първо трябва да сте напълно сигурна в това, защото финансовите институции имат своята специфика. Банките, например, предпочитат да наемат служители на най-ниското стъпало в йерархията и след това да им дават възможност да се развият във фирмата. Служителите на по-високи нива се наемат много рядко и само в случаите, когато търсят някакъв рядко срещан специалист или когато се сменя ръководството. Може би за това всяка банка има специфична работна среда и фирмена култура.

Фактът, че Ви канят на интервюта показва, че имате добри предпоставки да заинтересувате потенциалните работодатели. Всеки търсещ работа човек кандидатства на много места, преди да започне нова работа. Това е нормално и не бива да се притеснявате. Работодателят избира човек с когото ще работи дълго време и дори най-малките нюанси /които няма как да разберете/ могат да повлияят на неговия избор. Например, някой може да не Ви харесва гласа, друг – косата, трети – факта, че не сте завършили точно определено учебно заведение или името Ви му напомня за някого и т.н.

Бих Ви препоръчала да обърнете своето внимание върху две неща:
Може би трябва да подобрите представянето си пред работодателите /като започнем от дрехите и информацията за фирмата в която кандидатствате за работа/. Доста статии по този въпрос можете да намерите в Кариерист.

Второ. Помислете за възможностите да повишавате своята квалификация. Запишете някакъв курс или започнете някакъв вид професионално обучение. Работодателите повече внимание ще обърнат на човек, който наред с декларациите си, че иска да се развива, наистина полага усилия за това.

Между другото, как обикновено минават интервюта Ви за работа? Има ли въпроси, които Ви затрудняват?
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор
 
Мнения: 125
Регистриран на: 07 Яну 2007, 01:00


Re: благодаря за отговора

Мнениеот Ilijana » 10 Авг 2007, 16:21

Здравей, dani! :D Добре дошла!

Веднага ми направи впечатление това:

dani написа:фирмата ни прави периодични обучения, но не инвестира в мен като кадър,който би се развивал в тази фирма и това не е само при мен, а при 99% от колегите.

Не бива да чакаш някой да се занимава с професионалното ти развитие. Трябва сама да си намериш курсове или друг начин да се развиваш като професионалист. Фирмените обучения не са безплатни, затова работодателите с приоритет включват в тях тези служители, за които смятат, че имат потенциал или са връзкари /извинявай/. :cry:
Спасявай се сама! :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Re: и още нещо...

Мнениеот Кака Мара » 11 Авг 2007, 12:10

dani написа:мислите ли че в София бих успяла по-лесно?

Разбира се, че големите градове предлагат повече възможности за работа, в това число и във финансовата сфера. Но, трябва да имате предвид, че преместването в друг град винаги е свързано с това, че трябва да намерите къде ще живеете. Има голяма вероятност наемът на жилището да "изяжда" по-голямата Ви заплата.
Разбира се, че всеки сам преценя готовността си да се мести. Като компромисен вариант, смятам, че можете да кандидатствате за работа във фирма, която има централа в София, а във Вашия град да има само филиал. Тогава след време бихте могли по-лесно да се преместите в София, ако се представите като добър професионалист.

Бих искала да Ви попитам нещо, dani. Какво лично за Вас е добра кариера и успешно професионално развитие? Какво лично Вие бихте искали да постигнете в професионалния си живот като идеалния вариант? Като пишете, че нямате възможност за развитие, какво точно имате предвид?
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор
 
Мнения: 125
Регистриран на: 07 Яну 2007, 01:00


Назад към Успешна кариера. Приложна психология.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron