Страница 1 от 1

Как ни помагат в живота нашите интереси?

МнениеПубликувано: 14 Авг 2007, 18:54
от Ilijana
След като обсъждахме с МТМ една друга тема / http://forum.karierist.com/viewtopic.php?t=23 /, стигнахме до извода, че темата, която отваряме е интересна за всеки кариерист.

Цитирам себе си /извинявайте/:
... Хората с най-голямо удоволствие се занимават с това, което им е интересно. Аз например, правя кариера /и сайтове/. А има хора, които правят бизнес, има студенти, има авантюристи и т.н. Но, тази тема трябва да я изнесем като нова. Какво ще кажеш за заглавието "Как ни помагат в живота нашите интереси?" или нещо подобно.

МТМ:
Ха! Не ми беше хрумвала в главата подобна тема. Но определено ми е интересна. Ами, добре, съгласен, благодаря за това, че съм определен като "приятел" Колкото до това от какво се интересувам, смея да кажа, че интереси имам доста и бая разнообразни. И аз си правя кариера без да правя сайтове, защото все още не мога.

Вие какво ще кажете по въпроса? :wink:

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 09:10
от MTM
Ами, да, темата определено си я бива и като формулировка и като смисъл. Аз например след като я прочетох, замислих се върху нея и накрая установих, че отговора, който мога да дам след като поразсъждавах малко е в пъти по-различен от този, който давам на прима виста... :--o--:

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 11:36
от Ilijana
Имам доста познати мъже, които са постигнали много в кариерата си като професионалисти в областта на изчислителната техника /интернет, хардуер, софтуер и т.н./ и автотехниката /автомобили, резервни части и т.н./. Никой от тях няма образование в съответната област, но винаги се е увличал от това с което вече се занимава професионално.
Ни бива с лека ръка да подминаваме това, от което се интересуваме. Винаги има вероятност да направим своето хоби професия /и да се реализираме много добре като професионалисти/!

Наред с това виждам доста хора в близкото ми обкръжение, които с отвращение вършат своята работа. Те не се радват нито на заплатите си, нито на длъжностите. Трябва да се стремим да работим това, което ни харесва да правим. По този начин ще направим истинска добра кариера!

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 12:38
от MTM
Е, ся, тук вече идат често и други фактори като този, че говорим все пак в зависимост от това в каква насока са му интересите на човек. Тези, които изреди определено са доходоносни, но мисля, че списъка с недоходоносните интереси определено е доста по-голям. Съгласна ли си?

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 12:47
от Ilijana
MTM написа:мисля, че списъка с недоходоносните интереси определено е доста по-голям. Съгласна ли си?


И да и не. Смятам, че всяко едно занимание може да се превърне в доходно, както и в напълно губещо. Въпрос на това, как точно смяташ да реализираш своите умения и интереси.

Смяташ ли, че с риболова можеш да станеш богат човек? А ако отвориш магазин с рибарските джунджурийки? А ако верига магазини? А ако започнеш да даваш консултации по темата в интернет? А ако напишеш една хубава книга? ... и т.н. :wink:

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 13:10
от MTM
О, това вече не е риболов. За истинския риболовец много от нещата, които изброи, са напълно излишни за него. Те развалят удоволствието от самия риболов. Можем да говорим по темата много. Това, което даде за пример сега е присъщо за един предприемчив и смел човек, защото за тези неща се иска предприемчивост и смелост все пак освен пари, но пак казвам, темата ще стане много голяма, ако разкостим всеки такъв случай. :-)

Все пак смисъла на хобито ти е да уплътняваш свободното си време по най-добрия за теб начин, нали? А и все пак да ти остава малко такова.

Ти имаш ли свободно време?

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 13:33
от Ilijana
MTM написа:Все пак смисъла на хобито ти е да уплътняваш свободното си време по най-добрия за теб начин, нали? А и все пак да ти остава малко такова.
Ти имаш ли свободно време?


Аз направих нещо по-добро! :D Аз превърнах хобито си в един от начините да си вадя прехрана. Направо убивам два заека: върша това което наистина ми харесва и успявам да печеля от това. Какво друго да желае човек?
Въпросът за свободното време ме притеснява... Нямам свободно време. Никакво. Дори често се изправям пред дилемата, какво в момента е по-важното: да ям, да спя, да обърна капка внимание на близките си или да приключа своята работа. Но, това сама съм си го направила. Иначе и хобита си имам доста, но нямам време за нях. :(

Ти не искаш ли да се забавляваш по време на своята работа и да печелиш от това? :D Не съм съгласна, че трябва да си як бизнесмен да се справиш /а като се сещам за един мой малоумен съученик, който е собственик на доста успешна рекламна агенция - почвам да мисля, че всеки може да печели/.

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 13:38
от MTM
Да, ти явно си кариерист. :-) Няма лошо в това, всеки си го избира.

Аз например съм избрал един среден вариант. Аз харесвам работата си, всеки ден ходя с удоволствие на работа и съм привързан към нея. Оставам след работно време, ходя по-рано, не ползвам обедна почивка и всичко това само, защото харесвам работата си. Нищо повече. Е, у дома това не се посреща с широко отворени обятия, но всички правим каквото можем. :-)

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 14:35
от mi_9
Голяма тема сте заформили! :D

Относно интересите, заниманията и кариерата смятам, че всеки успява в тази дейност, която харесва. Но, понякога се случва, че естеството на тази дейност е в разрез с интересите на обществото. :wink: Не знам, дали наистина е "помощ в живота" факта, че интересите ти са в областта на оръжията, наркотиците, проституцията, хазарта и т.н.? :twisted:

МнениеПубликувано: 15 Авг 2007, 14:55
от MTM
Определено е така.

Но колкото до интересите и обществото - и това не е лишено от логика. Има много полезни и ползотворни неща на този свят, които обществото някак пропуска за съжаление и тогава вече става неприятно.