Всеки втори българин е започнал работа с връзки

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

Всеки втори българин е започнал работа с връзки

Мнениеот zubeid » 09 Яну 2007, 17:50

Статия от Кариерист:

49% от работещите българи признават, че връзките са им помогнали да започнат сегашната си работа, като 18% от тях твърдо казват, че не биха започнали работата си без да имат «гръб» зад себе си.

Не е изненадващ факта, че хората ползват услугите на познати и приятели при търсенето на работа. Квалифицираните специалисти с опит, познания и добро образование представляват много силна конкуренция на пазара на труда и понякога връзките са единствена възможност, позволяваща на един не до там добър професионалист да ги конкурира. Всъщност 13% от отговорилите на анкетата на сайт Karierist.com признават, че са класическите връзкари....

http://www.karierist.com/KARIERA/ARTICLES_KARIERA/uk_0021.htm

Съгласен съм с посочената статистика. Аз също съм започнал работа с връзки /колкото и да ми е срам да го призная/. Въпросът е там, че не бих се задържал на тази работа, ако нямах и акъл. :)
Аватар
zubeid
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 58
Регистриран на: 09 Яну 2007, 17:08


Мнениеот Big brother » 01 Фев 2008, 17:10

Според мен процентът би следвало да бъде по-голям.
Аз също не бих бил съгласен да наема на работа някой, на когото не бих имал доверие. Не говоря за протекции, говоря по-скоро за препоръки.
Big brother
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Фев 2008, 16:55
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Ilijana » 01 Фев 2008, 18:21

Здравей, Big brother! Добре дошъл на форума! :D

Значи, казваш, че би взел само човек с връзки? Наистина имаш в близкото си обкръжение специалисти от всякакви области? И то най-добрите такива?

Според мен е глупаво да си избираш не от най-добрите, а от "най-познатите" хора. С познат човек по-трудно се работи, защото той очаква да имаш по-специално отношение към него. Освен това, най-вероятно той няма да е най-добър, какъвто можеш да намериш. Струва ли си?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Назад към Успешна кариера. Приложна психология.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта