Сексът и кариерата

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

Сексът и кариерата

Мнениеот Гост » 09 Ное 2007, 12:06

Здравейте, кариеристи! :D

От доста време се каня да напиша в този форум, но все не се решавах.

Имам един проблем и се надявам, че точно тук има хора, които биха могли да ми помогнат със съвет.

В момента стоя пред избор да правя [цензура] срещу перспективата да имам добра кариера, добри доходи и т.н. или да се откажа и да загубя кажи-речи единствената възможност да се оправя в живота.

Какво бихте ми препоръчали?

Само искам да добавя, че не съм млада-хубава- и т.н. Нормална жена съм, не съм в младежката възраст и имам средни физически данни. Умна съм, но не дотолкова, да печеля големи пари. Предложението за [цензура] не ми е отправено направо, но е казано доста разбираемо /дори се изненадвам/.

Това е. Много се надявам на съвет.
Гост
 


Мнениеот Ilijana » 09 Ное 2007, 13:19

Здравей, mila! Добре дошла на форума! :D

Тоз господин какъв се явява? Твоят шеф?
:hart:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот Гост » 09 Ное 2007, 15:13

Ilijana написа:Тоз господин какъв се явява? Твоят шеф? :hart:


Не, не ми е шеф,но може да стане. Това ме притеснява още повече... :cry:

Няма начин някой да не се е сблъсквал с такъв проблем. Какво да правя? :cry:
Гост
 

Мнениеот Ilijana » 09 Ное 2007, 20:42

Всеки сам си взима подобно решение. Смятам, че ако нещо не се налага да се прави - няма начин да те накарат насила /мисля, че никой не те кара насила :?: /. Друго е, ако ти се колебаеш, но вътре в себе си, вече си взела решение и сега само търсиш подкрепата от други хора в подобна ситуация...
Лично аз се затруднявам да ти съветвам нещо. Може би във форума има други кариеристки с подобни проблеми?
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот Гост » 14 Ное 2007, 00:26

Вие лично бихте ли се съгласили да правите [цензура] срещу успешната кариера? Да не помислите,че само за това мисля. Просто в момента имам този проблем /и въпрос /.
Гост
 

Мнениеот Skarlet » 14 Ное 2007, 01:01

Здравей, Мила!

Найстина си попаднала в сложна ситуация... :? (Дори аз самата се замислих, какво бих направила в такава ситуация). Но само ти можеш да решиш какво да правиш.

Аз нито подкрепям, нито обвинявам хората, които със [цензура] катерят стълбата на успеха, но ти трябва да помислиш каква цена ще трябва да платиш(не говоря само за секса като акт). Трябва много добре да помислиш и да си отговориш на някои въпроси:
Имаш ли семейство, съпруг (или приятел), ако "да" би ли рискувала да развалиш отношенията си с тях?
Ако постигнеш успех по този начин, ще издържиш ли погледите и одумванията на хората (защото повярвай ми всичко се разбира)?
А този човек, който иска [цензура] от теб - той само за веднъж ли те иска или желае да му станеш любовница за по-дълго време? Това е важно, защото ако ти обещае кариера, докато си му любовница, какво ще стане, ако един ден реши да те остави?

Не, не ми е шеф,но може да стане. Това ме притеснява още повече...


А ако не стане шеф - тогава просто ще те е използвал.

Помисли, претегли везните, реши и действай с твърдо "Да" или "Не" и никога след това не си задавай въпроса "Правилно ли постъпих", защото правилен отговор няма.

А аз от своя страна мога да ти разкажа част от моята история. Не съм се сблъсквала с подобни предложения до сега, но непрекъснато съм "обвинявана", че съм спала с някои от шефовете. Това може би се дължи на факта, че съм на 22години, а вече имам зад гърба си 4 успешни работни години, а от скоро и висока длъжност(с високи доходи) в известна фирма. Аз съм се борила със зъби и нокти, както се казва, но хората, който не ме познават добре, веднага са готови да посочат с пръст - "Ето я, тая спи с шефа, затова е на такава длъжност". Горките дори не знаят, че преките ми ръководители са жени(а аз си падам по мъже). С БигБос се виждам два или три път годишно и за не повече от 15минути.

Разказах ти това, за да знаеш, че каквото и да правиш, каквото и да вършиш, винаги ще има хора, които ще те подрепят и такива, които ще те обвиняват.

Успех и пиши как си постъпила :)
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 83
Регистриран на: 09 Ное 2007, 19:21

Мнениеот Гост » 14 Ное 2007, 01:31

Skarlet, много ти благодаря за отговора и за подкрепата.

Най-интересното е, че сигурно има хора,които мислят, че вече съм любовницата на въпросният господин. Това би било много смешно, ако не е много тъжно.
Аз не съм глупава, наивна и т.н. И аз, като тебе, години със зъби и ногти се боря за кариерата си. По-възрастна съм от тебе и затова знам, че изкачването по стълбичката нито е лесно, нито е бързо.
В момента работя добра работа,но искам да я сменя на друга - с много по-добро заплащане и по-престижна. Въпросният господин го познавам от доста години вече /запознахме се по работа/. Той е един от собствениците на фирмата,в която искам да се преместя. Аз съм доста добър специалист и фирмата му със сигулност ще спечели, ако ме вземе на работа. Изведнъж след като ми казаха, че мога да започвам, разбирам,че господинът има по-сериозни мераци по отношение към мен. Преди мислих, че само ме харесва чисто по-човешки. Аз кажи-речи,почти съм напуснала предишната си работа и сега съм в безтегловност, защото ме е страх да започвам новата.
Отношенията му са "много сериозни" - той иска да му стана постоянна любовница.Сигурно това е желанието да има една жена, една-две къщи,едно куче, две-три коли и... една умна любовница. :D Не съм грозна, но и не си правя илюзии, че съм голяма хубавица с безкрайни крака и 90-60-90. Не мога да приема, че някой може да ме иска за любовница /сигурно годподинът вече има една млада, една хубава и сега иска да си има още една/. Доста е гадничко.
От друга страна, колкото години се познаваме,не съм видяла лошо отношение от негова страна...
Сега се измъчвам много. Не искам да ме използват, да се преструвам и да лъжа /не съм свободна/, но заплатите от хубави четирицифрени числа не се дават навсякъде. Перспективата да живея в мизерия до края на дните си, доста ме притеснява.
Преди един месец на жена в подобна ситуация веднага бих посъветвала да не се продава. Но, когато сам имаш проблем, не можеш да решиш лесно.

Май попрекалих с писането. :D
Гост
 

[цензура] и кариера!

Мнениеот MishoK » 14 Ное 2007, 18:30

Ще ме прощавате, но като прегледах форума, просто не можах да се сдържа да не се включа на тази тема. Май съм единственият мъж, който взима отношение по въпроса, но просто ми дойде до главата преди време.
Случката е много поучителна! За това ще е споделя с форумките!
Работя като държавен служител. През миналата година дойде нова директорка. Назначена с конкурс - разбира се нагласен, защото нямаше нито нужното образование, нито нужния опит като работен стаж. Но, нейсе ... Времената сега са такива в държавната администрация!
Та, въпросната още с постъпването си започна да назначава нови хора. Първият бе неин предишен любовник , а после - забележете, бившата му любовница.
На всичкото отгоре - новата директорка се оказа бездетна, женена и развеждана 4 пъти, а сега живееща с един митничар, който й стигал до рамото - по нейните думи. Като жена без задръжки по "тънката част" още от самото начало започна да твърди : "Мен ме интересуват само коли и мъже... Аз парите съм си ги направила с п**ката!", "Двамата Маргини са израсли пред очите ми... Мутрите си ги въртя на пръста!", " Спира ме някакво ченге за неправилно престрояване и ще ми пише акт. Боже, тоя от първо райнно бил! Та началникът му ме е чукал двадесет пъти най-малко...",
И все такива приказки, които събраха очите не само на колежките, а и на нас!
В началото си мислехме, че приказва така, само като е пийнала, защото се почва на уиски още към 11 преди обяд. Но се оказа, че е истина! Влачи си пистолет в жабката на служебната кола. По изборите се въртеше в щаба на печеливша милиционерска партия и скоро май ще я изстрелят още по-нагоре.
Сега, на мода е темата й, че има нов пореден любовник, и май ще напуска тумбестото митничарче, ама не може да вземе решение, защото митничаря я обсипва със злато от конфискуваните бижута....
Всичко, което ви разказвам е жива истина и ежедневие. Тази жена - вече на 50, направо може да напише наръчник на тема "Ролята на фелациото в кариерното развитие на дамите по време на фасадната демокрация!" или "Как стигнах до София със свирки!" .Само дето не умее да отвори компютъра горката. :D
Та нека ви служи като пример, какво може да се постигне със [цензура]! А изборът си го направете сами.
Последна промяна MishoK на 14 Ное 2007, 18:41, променена общо 1 път
MishoK
Нов
Нов
 
Мнения: 5
Регистриран на: 14 Ное 2007, 17:58

[цензура] и кариера.

Мнениеот MishoK » 14 Ное 2007, 18:36

P.S.: Поуката в доста дългият ми постинг е, че не е важното дали ще си легнеш с някого, а с кого и за какво!!!! Такава е действителността.
MishoK
Нов
Нов
 
Мнения: 5
Регистриран на: 14 Ное 2007, 17:58

Мнениеот Ilijana » 14 Ное 2007, 19:09

MishoK, честно ти казвам - твоят разказ звучи за моите уши като филмът на ужасите! :evil: :evil: Аз ли съм толкова наивна, хората ли са по-оправни от мен, но за това, което написа, преди съм мислила само като за литературните измислици.

Значи има хора /жени, мъже/, които наистина правят кариера "по другия начин". И най-интересното е, че май успяват да се справят по-добре от нас.

Сега вече и не знам, какво мога да кажа на Мила. Освен:"Да, става и чрез секса, стига да си избереш този път".

P.S. MishoK, Добре дошъл на форума! /За малко да забравя покрай разказа ти :D /.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот Galy-07 » 14 Ное 2007, 19:54

Здравей, Мила!
Изборът, ще се наложи, да го направиш сама. Аз ще споделя само как бих постъпила на твое място. Не бих се продала - достойнството за мен не струва четирицифрени суми, то е безценно. Щом казваш, че си добър професионалист, докажи се! Кандидатствай във въпросната фирма по каналния ред. Ако не успееш, някоя друга фирма ще има щастието да те грабне. Господинът имал "сериозни отношения" спрямо теб. Колко сериозни наричаш ти подобни отношения - "желае да има две-три коли, къщи, жени..." и т.н. Сигурно си чувала и за болести, които се предават по полов път. Заслужава да помислиш и по този въпрос, тъй като ще бъдеш след "младата", след "хубавата" - не се знае точно на коя позиция . Казваш още, че отношенията ви досега са били по-скоро приятелски. Ами нека останат такива. Мислиш ли, че ако бъдеш с него и един ден всичко приключи ( а то няма как да не приключи), ще бъдете отново приятели ? Едва ли ! Ще бъдеш таксувана като поредната бройка, а ако устоиш - в твое лице ще вижда професионалиста, ще вижда интелекта, ще цени потенциала, който притежаваш. По друг начин стоят нещата, ако ти самата го харесваш и желанията ти съвпадат с неговите...
Мисля, че си позволих повече от допустимото и спирам. Това е само моето мнение и не те ангажирам с него. Все пак последното решение зависи изцяло от теб. Каквото и да е то - успех!
P.S. В последния момент се сетих нещо - може би господинът има намерението, назначавайки те в тази фирма, да експлоатира ума ти, като по този начин натрупва актив и извлича ползи за собствен интерес. Не зная, само предполагам.
Аватар
Galy-07
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист
 
Мнения: 15
Регистриран на: 23 Окт 2007, 21:22

Мнениеот Гост » 15 Ное 2007, 00:29

Благодаря на всички! Наистина много ми помагате.

Може би някой мисли, че е глупаво да обсъждам подобна тема във форум, но за мен решението не е лесно, а по разбираеми причини не мога да го обсъдя с близки хора.

След като прочетох реалната история на MishoK, направо замръзнах. Перспективата да се превърна в к**ва, която дори не се притеснява да разправя за това наляво и надясно, никак, ама никак не ме топли. Това не е за всеки. Досега се успокоявах с мисълта, че един път - не е голям проблем, но почвам да се приетснявам, че "винаги има първия път".

Galy-07, благодаря, че ме подсети и за болестите... Гадорията си е гадория.
Искам да кажа, как получих предолението за работа. От въпросната фирма са се обърнали към мен за консултация и аз им помогнах като на познати хора /качествено, възможно най-професионално и безплатно/. Изглежда, че успях да им реша някой-друг проблем и получих предложение за постоянна работа. Мисля, че това е достатъчно "канален ред". Не знам със сигурност, кой точно е взел решението да ме поканят на работа, но конкретното предложение да започвам получих най-официално от въпросния господин. А на следващия ден се срещнахме да обсъдим някои подробности. Тогава и разбрах, че има и такива "подробности", за които не подозирах. :D
Това за "още една кола, жена, любовница и т.н." съм измислила или по-скоро съм предположила, че нещата стоят така /все си представям всякакви ужасии/. Истината е, че не знам никакви подробности за личния живот на господина, освен това, което всеки знае за него.

В началото на другата седмица трябва да отговоря твърдо, дали започвам. Повярвайте, че не мога да спя вече няколко дни. :cry:
Гост
 

[цензура] и кариера

Мнениеот MishoK » 15 Ное 2007, 12:04

Ilijana,
Това е реалността!
1. Постъпих в тази дирекция преди две години и половина след тежък конкурс. Наложи се да се доказвам пред хора от комисията, които не притежаваха дори 10% от знанията ми. Когато в тезата си им споменавах за проектно бюджетиране, стратегическо планиране на дейности, формиране на политики в обществения сектор, SWOT-анализи и бинчмаркинг,(имам следдипломни квалификации по мениджмънт, местно икономическо развитие и маркетинг на община, управление на проекти и формиране на политики в обществения сектор!), участниците в комисията ме караха да обяснявам всичко подробно. Но не за да ме изпитват, а защото те самите не знаеха какво означават тези термини!!!
2. Когато отидох на работното място (2005 г.), в 2 отдела имаше само 2 (два!) компютъра на 21 човека!!! Използваха се за игри - колежките умееха единствено да подреждат карти. Само две от тях пишеха сравнително добре. Другите дори не знаеха буквите на клавиатурата!!!! Част от тях и до днес не умеят да пишат, А колежката с която съм в една стая не знае как се записва на дискета и в момента. За интернет, електронна поща, слайдове и представяне - просто забрави. Идваха на работа около 11,30, колкото да обядват някъде заедно или да се шляят по магазините. И тази практика продължава до днес!!! Повечето са 50-годишни лелки с "богата биография" - например имаме една дружинна ръководителка и друга - с "виЗше Убразование" - АОНСУ (Партийната школа - ако не знаеш това съкращение!) Главната счетоводителка е завършила Помощното училище в Ботевград!!!! Изобщо няма висше икономика, каквото е изискването от 2000 г. насам. И всичките тези идиоти разпределят бюджет годишно от 7 млн. лв.за дейности. Но нали са обществени пари, на кого му пука!!!! Пък и са сравнително малко пари, та за това се раздават само на приближени фирми на принципа на "публично-частното партньорство":lol: Това е! И не може да се промени, защото идват все по-корумпирани властници!
3. За близо две години се смениха трима директори. Всеки от тях, който напускаше, отиваше по-нагоре в администрацията, вместо да го уволнят дисциплинарно. Така ще стане и с настоящата ни кухавелка. В българската администрация не се ценят уменията, а подмазвачеството и шуро-баджанащината.
4. От една година имаме финансист, племенник на шефа на фирмата, която ни прави независим одит - който се дипломира миналия месец, назначен без никакъв трудов стаж по специалността. Също имаме пиарка, "приятелка" на шофьора - работила два месеца като външен репортер в ВВТ. По образование е журналистка. До колкото знам за ПР се следва специално магистратура!!!!! И двамата са с връзки, дебели като корабни въжета.
5. ....
6. ....
Ilijana,
Мога да продължа с примерите до безкрай, защото това е ежедневие!И не само в нашето ведомство, а и по министерствата!!!
Започвам да си мисля, че мога да изкарам някой лев допълнително, като пиша фейлетони по въпроса, само дето никой няма да ги чете, защото хората знаят добре как стоят нещата
Извинявай, но на фона на тази "реалност" притесненията на госпожицата ми изглеждат като буря в капка вода!
И един въпрос: Въпросната госпожица реална ли е или това е "закачка" на модератора, за да се види мнението на публиката?
MishoK
Нов
Нов
 
Мнения: 5
Регистриран на: 14 Ное 2007, 17:58

Re: [цензура] и кариера

Мнениеот Гост » 15 Ное 2007, 12:15

MishoK написа:И един въпрос: Въпросната госпожица реална ли е или това е "закачка" на модератора, за да се види мнението на публиката?


Де да бях нереална... :roll:
Гост
 

[цензура] и кариера!

Мнениеот MishoK » 15 Ное 2007, 12:44

P.S: Нямам представа къде се хоства този сайт - в столицата или в провинцията.
Но в София - примерно по "Раковска"(имам наблюдения, защото службата ни се помещава наблизо) привечер може да видите кавалкада от джипове и чистак-нови возила от скъпи марки, които ги карат момичета на по 21-23 г. Вероятно работят в "проспериращ на нашия пазар филиал на мултинационална компания", или " малка, но преуспяваща фирма". Но само не ми казвайте, че сами са си изкарали парите за колите с къртовски труд от 8 до 8!!!
Преходът наложи нови морални ценности. Сега да си добър и честен в прекия и преносен смисъл на думата, означава да си глупак! Кражбата и корупцията се наложиха като форма на икономическа активност (имаше даже такава статия във в. "Демокрация" от 2000 година!) "Назначените " бизнесмени си сменят първо колата, после жената и накрая къщата! А да си "разтурена" за жените днес е по-скоро престиж, а не повод за срам... И това е израз на "икономическа активност"!
MishoK
Нов
Нов
 
Мнения: 5
Регистриран на: 14 Ное 2007, 17:58

Следваща

Назад към Успешна кариера. Приложна психология.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта