искам да ви помоля за малко помощ, тъй като съм доста затруднена каква посока да избера за своята кариера!
В момента имам хубава работа, не се оплаквам - колеги, с които сме в приятелски отношения и шеф-мечта. Заплатата ми се движи в рамките на 700-800лв(в най-добрите случаи може да достигне 1000лв). Трудът ми винаги е оценяван, а шефовете всъщност ме изградиха като личност и професионалист. Отношенията ни са прекрасни дори и в извън работно време. Често се случва с колегите и изпълнителния директор на фирмата да идем на кафе, на кръчма и т.н....
От известно време конкурентна фирма ми предлага да започна работа при тях. Заплатата, която ми предлагат е два пъти по-висока, постът, който ми дават също е по-висок, освен това получавам и служебен автомобил, който ще се ползва само от мен. Фактически тук се получава, че постът, който ще заемам е най-високият във фирмата и над мен ще е само собственика. А собственика не е от "добрите". Знам със сигурност, че освен този си бизнес се занимава и с други неща "непозволени от закона". Мен ме иска за да управлявам част от легалния му бизнес, но аз се чудя да не взема да изгоря покрай нелегалния...
Сега съм пред дилемата кое от двете да избера, НО...!
Основният проблем се крие в друго нещо!
Двамата шефове, за които пиша по горе, са бивши бизнес партньори. аз започнах работа при тях, докато бяха все още заедно. След 5 месеца,поради техни си причини, разцепиха компанията на две и аз си тръгнах с шеф номер 1, поради простата причина, че само него познавах.
В момента и двете компании имат една и съща сфера на дейност, но лидерът определено е тази компания, в която все още не работя.
Имам срок до края на януари, началото на февруари да съм взела решение.
Кое да избера:
Вариант 1: Нормална заплата, колеги и шеф приятели, уважение от тяхна и моя страна.
Вариант 2: Голяма заплата + екстри, повече отговорности, но и работа неоценявана от другите.
Моля Ви, помагайте....

П.С. Извинявам се за дългия пост