Лош началник - какъв е той?

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

Лош началник - какъв е той?

Мнениеот Ilijana » 29 Яну 2008, 03:49

Добре е да споделим какви началници смятаме за лоши. Нека те да прочетат и, да се надявам, да положат усилия да се поправят.

За мен лично най-лошия началник е този, който ме използва като безмозъчна машина за запушване на дупки, не ме уважава като човек и не признава моите възможности като специалист.

На мен все ми се е падало да работя при отвратителни началнички, които са изпадали в женски истерии за щяло и нещяло. Това не значи, че жените са лоши шефове. Явно, аз вадих такъв късмет. :(
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 29 Яну 2008, 07:52

И аз да кажа. От гледна точка на не толкова големия ми трудов опит, лош началник е този, който не уважава труда ми, този, който ме експлоатира и недай си Боже да се разболея - ставам негов враг № 1...напоследък намирам за лош началник, човека, на който му се струва, че го "застрашавам" :o и е решил да си ми го върне като ми дава работа като за трима и ми мята и неговата отговорност. Редовно изпада в тежки депресии за щяло и нещяло...тогава работя и като асистент, защото следя за приема на успокоителни. Истината е, че скоро в неговите очи аз ще изглеждам лош служител, защото ще напусна, по случайно стечение на обстоятелствата - в един от най-неподходящите моменти. :twisted:
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Относно лошите началници

Мнениеот Galy-07 » 29 Яну 2008, 15:25

Лош началник? Ще се опитам да опиша моята началничка - безотговорна, сменя настроенията си и разпорежданията си през 5 минути, правилата и наредбите се прилагат според хората, не се интересува за подчинените си - кой как си върши работата, има ли проблем и т.н. Когато е ядосана крещи като истеричка, случва се дори и пред клиенти. Няма представителност, не умее да се подреди, да се облече като жена. Понякога се срамувам, че работя за такъв човек. Но такъв ми е късмета.
Аватар
Galy-07
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Luminosa » 29 Яну 2008, 15:49

А не мислиш ли, че ние сами си ковем късмета и съдбата?! Сигурна съм, че заслужаваш повече, много повече. Вземи каквото можеш от тази си работа (знания, опит, комуникации) и се ориентирай към позиция, където ще можеш да развиеш потенциала си и където ще бъдеш уважавана! :>---<:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Galy-07 » 30 Яну 2008, 10:47

Какво ли не бих направила само и само да се махна от тази работа. Но за съжаление за момента не мога да си позволя да остана без заплата - зависима съм от нея. От няколко години се опитвам да си намеря подходящото място, но без резултат. Живея с надеждата, че ще успея и само това ме крепи.
Аватар
Galy-07
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Luminosa » 30 Яну 2008, 13:21

Galy-07, защо не си потърсиш предварително работа и след като си намериш и е сигурно, че ще започнеш - тогава да напуснеш сегашната. Пожелавам ти късмет! :D
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Galy-07 » 30 Яну 2008, 13:35

Благодаря ти, Luminosa. Това и правя. Кандидатствам непрекъснато, търся близки и познати за съдействие, "завербувала" съм доста хора - дано да изскочи зайчето отнякъде.
Аватар
Galy-07
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Назад към Успешна кариера. Приложна психология.