Страница 1 от 1

Лош началник - какъв е той?

МнениеПубликувано: 29 Яну 2008, 03:49
от Ilijana
Добре е да споделим какви началници смятаме за лоши. Нека те да прочетат и, да се надявам, да положат усилия да се поправят.

За мен лично най-лошия началник е този, който ме използва като безмозъчна машина за запушване на дупки, не ме уважава като човек и не признава моите възможности като специалист.

На мен все ми се е падало да работя при отвратителни началнички, които са изпадали в женски истерии за щяло и нещяло. Това не значи, че жените са лоши шефове. Явно, аз вадих такъв късмет. :(

МнениеПубликувано: 29 Яну 2008, 07:52
от Luminosa
И аз да кажа. От гледна точка на не толкова големия ми трудов опит, лош началник е този, който не уважава труда ми, този, който ме експлоатира и недай си Боже да се разболея - ставам негов враг № 1...напоследък намирам за лош началник, човека, на който му се струва, че го "застрашавам" :o и е решил да си ми го върне като ми дава работа като за трима и ми мята и неговата отговорност. Редовно изпада в тежки депресии за щяло и нещяло...тогава работя и като асистент, защото следя за приема на успокоителни. Истината е, че скоро в неговите очи аз ще изглеждам лош служител, защото ще напусна, по случайно стечение на обстоятелствата - в един от най-неподходящите моменти. :twisted:

Относно лошите началници

МнениеПубликувано: 29 Яну 2008, 15:25
от Galy-07
Лош началник? Ще се опитам да опиша моята началничка - безотговорна, сменя настроенията си и разпорежданията си през 5 минути, правилата и наредбите се прилагат според хората, не се интересува за подчинените си - кой как си върши работата, има ли проблем и т.н. Когато е ядосана крещи като истеричка, случва се дори и пред клиенти. Няма представителност, не умее да се подреди, да се облече като жена. Понякога се срамувам, че работя за такъв човек. Но такъв ми е късмета.

МнениеПубликувано: 29 Яну 2008, 15:49
от Luminosa
А не мислиш ли, че ние сами си ковем късмета и съдбата?! Сигурна съм, че заслужаваш повече, много повече. Вземи каквото можеш от тази си работа (знания, опит, комуникации) и се ориентирай към позиция, където ще можеш да развиеш потенциала си и където ще бъдеш уважавана! :>---<:

МнениеПубликувано: 30 Яну 2008, 10:47
от Galy-07
Какво ли не бих направила само и само да се махна от тази работа. Но за съжаление за момента не мога да си позволя да остана без заплата - зависима съм от нея. От няколко години се опитвам да си намеря подходящото място, но без резултат. Живея с надеждата, че ще успея и само това ме крепи.

МнениеПубликувано: 30 Яну 2008, 13:21
от Luminosa
Galy-07, защо не си потърсиш предварително работа и след като си намериш и е сигурно, че ще започнеш - тогава да напуснеш сегашната. Пожелавам ти късмет! :D

МнениеПубликувано: 30 Яну 2008, 13:35
от Galy-07
Благодаря ти, Luminosa. Това и правя. Кандидатствам непрекъснато, търся близки и познати за съдействие, "завербувала" съм доста хора - дано да изскочи зайчето отнякъде.