Таргет?

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

Таргет?

Мнениеот ted13 » 14 Окт 2011, 13:28

Здравейте, знам че въпроса ми най-вероятно е глупав.....но все пак ще го задам.
    Някой знае ли как стоят нещата със заплащането чрез таргет?
    Днес бях на интервю за работа, стана въпрос за заплащането, интервюиращия ми каза, че освен основната ми заплата ще има и бонуси по таргет система. Започна да ми обяснява как се изчислява този таргет, делеше, умоножаваше %, делеше май и на броя на продавачите на смяна, всеки артикул си има различен таргет спрямо цената или не знам и аз ...... но така или иначе не можах да го разбера.
    Най - вероятно във всеки магазин тази система е различна, но все пак нека който е по запознат с нещата да ми обясни. Благодаря
ted13
Нов
Нов

Мнениеот zdraveca » 21 Дек 2011, 21:45

Това е прах в очите. Всеки един работодател си е направил сметка колко пари ще ти даде максимално, от там започва да си съчинява бонуси и схеми, с които уж те мотивира, а реално по този начин смъква своите разходи за заплати. Така че не се връзвай на сладки приказки, ще взимаш най-вероятно нещо средно за подобна длъжност и толкова.
zdraveca
Нов
Нов

Re: Таргет?

Мнениеот Ilijana » 05 Дек 2012, 12:00

Всеки конкретен работодател определя собствена система за бонусни заплащания. Това, обикновено, не е начинът да се излъже служителя, а стимул той да прави повече продажби. При такава система всички остават доволни - работодателят получава повече продажби, а работникът знае, че с повече усилия получава по-високо заплащане. Разбира се, както и навсякъде, и тук се срещат некоректни работодатели. Но, това по-скоро е изключение.

Трудно е някой точно да ви обясни как става изчисляването, защото, както вече казах, във всяка фирма системата е различна. Тук трябва просто да слушате внимателно, какво ви обясняват във фирмата и да прецените, каква заплата ще можете да изкарвате.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот kir40 » 24 Апр 2013, 12:12

Зависи от магазина но на много места таргета не може да се изпълни климатици и съответно ти не можеш да прибереш бонуса и си оставаш на соновната заплата
Последна промяна kir40 на 07 Май 2013, 10:23, променена общо 1 път
kir40
Нов
Нов

Мнениеот rscossworth » 02 Май 2013, 12:26

Таргета е точно за това, ако няма оборот и ти да страдаш заедно със собственика... Ако имаш много продажби не очаквай да станеш милионер обаче...
rscossworth
Нов
Нов

Мнениеот klepan » 28 Фев 2014, 13:37

rscossworth написа:Таргета е точно за това, ако няма оборот и ти да страдаш заедно със собственика... Ако имаш много продажби не очаквай да станеш милионер обаче...

Точно това е тъпото на таргета :)
klepan
Нов
Нов

Мнениеот stambolieva » 08 Мар 2021, 17:17

Таргетът е признак на безсилие и некомпетентност от страна на мениджърите. В моята фирма никога не сме имали таргети и никога постигането на дадена цел не е било фикс идея. Обаче това от своя страна намалява много нивото на стрес и притеснение на служителите и те работят много по-ефективно и реално винаги сме постигали целите си без да пресираме никого. Обаче това е лично мнение и не ангажирам никого с него. Според мен поставянето на непосилни таргети и постоянно им преследване имат негативен ефект върху персонала, а от там и голямо текучество, респективно лоши резултати.
Аватар
stambolieva
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Успешна кариера. Приложна психология.