От дъното до върха пътят е труден.И корекциите са много

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

От дъното до върха пътят е труден.И корекциите са много

Мнениеот Пенко Стоев » 12 Окт 2012, 22:49

Здравейте на всички във форума на Кариерист!Това е първият ми пост, така че реших да ви представя малко от моята житейска философия и да ви запозная с историята си, която според мен може да послужи за пример на някои хора.
Жалкото е, че много от тях се оплакват от общественото си положение и обвиняват други фактори за неуспеха си."Нямам време" - казват.Аз не мога да кажа, че все още съм успял в нещо, защото не е така.Все още съм на 20 години, а живота ме е хвърлил в една от най-тъмните си стаи.Още от 16 годишен работя поради финансовата неспособност на родителите си да ме издържат пълноценно.Постоянно търся алтернативи, които да ме тласнат напред по някакъв начин.Миналата година заминах за Пловдив (аз съм родом от Хасково) за да уча висше образование.Успях да си намеря работа.Справих се.Не оставих нито един изпит за лятото, а дори работих през сесиите.Започнах да работя в една печатница като обикновен работник, но често се включвах в "извънкласни дейности" така да се каже.Собствениците харесаха някои от идеите ми и ги реализираха, а аз съответно получих отредената печалба.В момента работя, уча (сам си плащам обучението) и дори когато ми остане някой лев пращам на родителите си.Не бих казал, че мога да си позволя много неща - ограничавам се доста, но не бих казал, че живея зле.Занимавам се с много неща, въпреки малкото свободно време което имам - рисувам, пиша стихове, романи, занимавам се с бойни изкувства, музика, но засега не съм реализирал нито едно от тях за финансова изгода.
Собствениците на печатницата ми предложиха да започна да обикалям фирмите и да им правя поръчки.Ясни са ми няколко неща - 1-во, знам, че трябва да проуча добре всичката стока и ценоразписа на фирмата, за да знам какво да предлагам и как да го предлагам, и 2-ро - имам малко опит в разговорите с клиенти, знам как да се държа, за да не ги обидя или да не изложа фирмата, имам доста теоритичен и малко реален опит.
Главната ми цел е да започна да вадя повече пари, за да мога да спестявам и в бъдеще да инвестирам в собствен бизнес.В момента просто нямам времето, за да го развивам, дори и да го започна от нулата - искам да си изкарам висшето с възможно най-добри резултати.А и все пак, когато даденият капитал е налице, улеснява доста началото.
Въпросът ми към вас е - ако някой има опит в сферата на свързване с нови клиенти да ми каже как да започна, как да осъществя първоначалната връзка, защото не знам как трябва да процедирам.
Благодаря ви предварително!
Не уча, за да си намеря добра работа.Уча, за да предлагам добра работа.
Пенко Стоев
Нов
Нов
 
Мнения: 11
Регистриран на: 27 Сеп 2012, 08:04
Местоположение: Пловдив


Re: От дъното до върха пътят е труден.И корекциите са много

Мнениеот Ilijana » 05 Дек 2012, 11:54

Здравейте! Наистина сте упорит човек, който работи за своето бъдеще. Има малко хора, които като вас виждат реално целите в живота си и полагат усилия да ги постигнат.

Относно вашия въпрос. Съществуват три класически етапа за връзка с нови клиенти:

Първо - трябва да определите точно и конкретно целевата си група. Това значи, че трябва да си направите списък с конкретните фирми, които са потенциалните ви клиенти и могат да проявят интерес към вашите продукти. Списъка трябва да съдържа възможно най-подробната информация за потенциалния клиент - име, координати за връзка, името на човека, който взима решение за покупката, проблеми, които клиентът може да реши с вашия продукт и т.н. Можете да започнете да събирате списък с потенциалните клиенти, като потърсите адресите им в интернет и да проучите на кого продават вашите конкуренти.

Определянето на целева група е цяла отделна наука :). Кратко казано, трябав да намерите тези, които имат нужда от вашия продукт + разбират, че имат нужда от него + имат финансови средста да го придобият + имат желание и възможност достатъчно бързо да вземат решение за покупката.

Второ - подгответе обща оферта, която ще можете да модифицирате според потребностите на конкретния потенциален клиент. Тук е много важно да улучите точното предимство на вашето предложение, което да го отличава от конкурентните оферти и е много важно за конкретния клиент.

Трето - връзка с потенциалните клиенти. Тук също съществуват много начини. Важно е да получите възможност за лична среща с човека, който взима решение за покупката. Не бива да се отказвате - упоритостта и непукизмът е най-важното качество на продавача :)

В Собствен Бизнес на Портала има и по-подробна информация по въпроса.

Има и още нещо. С гореописаните действия ще можете да реализирате продукти на фирмата, в която работите. Но, ако искате да израствате като професионалист с име, трябва да работите за своята репутация, да ви познават както потенциалните клиенти, така и потенциалните партньори и работодатели.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Назад към Успешна кариера. Приложна психология.

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron