Здравейте на всички във форума на Кариерист!Това е първият ми пост, така че реших да ви представя малко от моята житейска философия и да ви запозная с историята си, която според мен може да послужи за пример на някои хора.
Жалкото е, че много от тях се оплакват от общественото си положение и обвиняват други фактори за неуспеха си."Нямам време" - казват.Аз не мога да кажа, че все още съм успял в нещо, защото не е така.Все още съм на 20 години, а живота ме е хвърлил в една от най-тъмните си стаи.Още от 16 годишен работя поради финансовата неспособност на родителите си да ме издържат пълноценно.Постоянно търся алтернативи, които да ме тласнат напред по някакъв начин.Миналата година заминах за Пловдив (аз съм родом от Хасково) за да уча висше образование.Успях да си намеря работа.Справих се.Не оставих нито един изпит за лятото, а дори работих през сесиите.Започнах да работя в една печатница като обикновен работник, но често се включвах в "извънкласни дейности" така да се каже.Собствениците харесаха някои от идеите ми и ги реализираха, а аз съответно получих отредената печалба.В момента работя, уча (сам си плащам обучението) и дори когато ми остане някой лев пращам на родителите си.Не бих казал, че мога да си позволя много неща - ограничавам се доста, но не бих казал, че живея зле.Занимавам се с много неща, въпреки малкото свободно време което имам - рисувам, пиша стихове, романи, занимавам се с бойни изкувства, музика, но засега не съм реализирал нито едно от тях за финансова изгода.
Собствениците на печатницата ми предложиха да започна да обикалям фирмите и да им правя поръчки.Ясни са ми няколко неща - 1-во, знам, че трябва да проуча добре всичката стока и ценоразписа на фирмата, за да знам какво да предлагам и как да го предлагам, и 2-ро - имам малко опит в разговорите с клиенти, знам как да се държа, за да не ги обидя или да не изложа фирмата, имам доста теоритичен и малко реален опит.
Главната ми цел е да започна да вадя повече пари, за да мога да спестявам и в бъдеще да инвестирам в собствен бизнес.В момента просто нямам времето, за да го развивам, дори и да го започна от нулата - искам да си изкарам висшето с възможно най-добри резултати.А и все пак, когато даденият капитал е налице, улеснява доста началото.
Въпросът ми към вас е - ако някой има опит в сферата на свързване с нови клиенти да ми каже как да започна, как да осъществя първоначалната връзка, защото не знам как трябва да процедирам.
Благодаря ви предварително!