"Стажантът" - предаване на Доналд Тръмп!

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

"Стажантът" - предаване на Доналд Тръмп!

Мнениеот Luminosa » 29 Апр 2008, 21:34

Мисля, че съм този момент подобно телевизионно предаване не е излъчвано в България. Всичките епизоди, които съм гледала досега са били все напрегнати, изпълнени с интрига и напрактика чудесни примери за предприемачество, мениджмънт, лидерство, работа в екип, продажби, умения за комуникации и други важни от сферата на бизнеса неща.

За тези, които за първи път чуват за това предаване, а съм успяла да заинтригувам:
Идеята на предаването е интригуваща - селектирани са 16 души (8 жени и 8 мъже), които в рамките на 15 епизода трябва да демонстрират качествата си на предприемачи, търговци, ръководители, участници в екипи.

Всеки епизод на “Стажантът” представлява отделна, обикновено никак не лесна задача. Тя се поставя лично от Доналд Тръмп. В края на всеки епизод на “Стажантът” Доналд Тръмп се допитва до съветниците си и в крайна сметка уволнява човека, който се е справил най-слабо с поставената задача, изричайки думите, които са като запазена марка на предаването - “Уволнен си!”.

Залогът в “Стажантът” е наистина сериозен. Победителят получава възможността да работи пряко с Доналд Тръмп, като оглави една от неговите мултимилионни компании. Освен това, че ще трупа безценен опит в обкръжението на Тръмп, победителят в “Стажантът” ще получава и 250 000 долара годишна заплата.

Ще ми е интересно да прочета тук и отрицателни мнения. Далеч съм от мисълта, че само на мен ми допада. А, ако заформим и дискусия ще е направо чудничко. :D

"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот icelemon » 29 Апр 2008, 23:50

Аз също гледам това предаване когато имам възможност и със всяка една серия научавам доста полезни неща. Чудесен шанс да научим нещо от един от най-големите предприемачи! Вижам че Luminosa е забравила да напише.... предаването се излъчва по TV2. Малко извън темата но ще препоръчам и списание "Менаджър". Поздрави и успех!
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Luminosa » 30 Апр 2008, 09:44

Да, всеки делничен ден вече от 20 часа.
А за списанието...от месеци не пропускам нито брой. :D
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Назад към Успешна кариера. Приложна психология.