Работа в областта на недвижимите имоти

Как да направим успешна кариера. Как да решим проблеми в работата. Как да се изкачим горе. Психологически трикове, които помагат на кариеристи.

Работа в областта на недвижимите имоти

Мнениеот timmi » 03 Юли 2008, 09:54

Здравейте!

Реших да пиша в този форум, защото виждам, че тук се събират интересни и компетентни хора. :)

Искам да работя в областта на недвижимите имоти. Кандидатствах на няколко места и ми предложиха работа като "Мениджър продажби" в една средноголяма фирма. Контактите на фирмата са в България и чужбина. Те имат малко собствени строежи, но основно продават чужди и търсят инвестиции от чужбина.

Може ли някой да ми даде повече информация за работата в тази област? Досега съм се занимавала с маркетинг, но в областта на недвижимите имоти имам много малък опит. Струва ли се изобщо да се захващам с такава работа?

Не мога да преценя, дали заплатата, която ми предлагат съответства на тази в бранша - 1000лв. + процент. Владея английски и руски, имам висше образование и стаж в друга област /маркетинг/.

Трябва бързо да взема решение. Ще бъда благодарна за всякакви мнения и съвети.
Аватар
timmi
Нов
Нов

Здравей

Мнениеот eser » 04 Юли 2008, 08:26

Предложението е прилично.
Според мен няма да сбъркаш.
Пък и ще ти остава доста време да се усъвършенстваш допълнително, да не говоря за връзките които ще си създадеш.
Успех.

ПП.
Да не забравиш да почерпиш с първата заплата.
Дари добро, то ще ти се върне...
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот timmi » 04 Юли 2008, 08:43

eser, много ти благодаря за отговора! :D Много се притеснявам, защото утре трябва да дам отговор. Мненията на хората са различни и направо съм се шашнала. :roll:

Ако започна тази работа - ще пиша тук как вървят нещата /чукам на дърво/. Казват, че текучеството в този бранш е много голямо. Ако стигна да първата заплата :wink: - ще черпя! Ако стигна до 12-та - направо ще направя банкет!!
Аватар
timmi
Нов
Нов

Мнениеот eser » 07 Юли 2008, 08:02

timmi написа:eser, много ти благодаря за отговора! :D
Ако стигна да първата заплата :wink: - ще черпя! Ако стигна до 12-та - направо ще направя банкет!!

Радвам се че давам надежда.
Относно текучеството. Моето обяснение е много просто. След определен период голяма част от брокерите "си повярват повече" и си задават един МНОГО ГРЕШЕН ВЪПРОС "защо трябва да работя за този/тази, а не за себе си". Разходите за регистрация на една агенция са много малки. Брокера краде и малка част от клиентите на "бившата" си агенция. Все още проблемите с регистрацията в националната камара ан агенциите си остават проблемни (за да станеш член на тази уж национална браншова организация е необходимо да получиш подкрепата на поне две действащи агенции, забележете и те трябва да са от града където смятате да развивате дейност). Как заобикаляте този малък проблем, много просто купувате Франчайзинг (много внимателно, защото може да се окаже, че ще работите за някой друг а не за Вас).

ПП. Ако отговора ми Ви се струва много разсеян моля да ме изивините, все още ме мори вчерашната пиячка.
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот timmi » 07 Юли 2008, 08:33

eser написа:Относно текучеството. Моето обяснение е много просто. След определен период голяма част от брокерите "си повярват повече" и си задават един МНОГО ГРЕШЕН ВЪПРОС "защо трябва да работя за този/тази, а не за себе си".

Не смятам да правя собствени агенции, поне засега. :) Имам програма-минимум - да се задържа на новото работно място и да бъда полезна и на работодателя и на себе си.

Текучеството може да се обяснява с много неща, в това число и с напрежението, на което са подложени брокерите. Освен това, нема продажби - нема работа. :wink:

Чувала съм, че брокерите много лошо се конкурират. Дали е така? Притеснявам се и от многото пътувания. Притеснява ме и фактът, че навлизам в нова за мен област, която познавам много малко.

P.S. Eser, за човек, който е "изморен от вчерашното", доста добре излагаш мисълта си. :D
Аватар
timmi
Нов
Нов

Мнениеот eser » 08 Юли 2008, 08:10

Благодаря за топлите думи.
Като се занимаваш с милион неща на 35 се чустваш уморен постоянно.
Работата в една агенция може да е много приятна, като са налице няколко неща:
- добър ръководител (който може да каже на бялото - бяло и обратно, човек който може добре да разпределя работа);
- добра среда на работа (разбиране и поделяне на отговорности, като и на блага на справедлив принцип);
- Лоялност към клиентите;
- Изграждане на положителен имидж;
- И не на последно, а може би най-важното "принципност". Принципност във всяко едно отношение.
При тези и някои други дребни неща няма как един екип (агенция) да не успее.

Кога възниква напрежението, когато започнат да се появяват подозренията. Тук е мястото на Ръководителя, ако някой си мисли, че може и да работи за себе си или за някоя друга агенция - трябва да му се посочи вратата, защото той/я ако веднъж си помисли за това, това определено ще се повтори.
Калпав ръководител, който не може да разпределя "благата" и "работата", винаги някой по-този начин се чуства пренебрегнат.
И още много други неща...

ПП.
Отивам да си купя една биричка.
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот timmi » 08 Юли 2008, 20:47

Пак мерси за отговора. :)

eser, случайно да си собственник на фирма/агенция в областта на недвижимите имоти? Много ... приятно описваш нещата и наблягаш върху ръководството и организацията на работата. ;)

Аз не се каня да ставам голям началник или собственник, а само един добър работник. :)
Аватар
timmi
Нов
Нов

Назад към Успешна кариера. Приложна психология.