"Добрите работодатели"

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

"Добрите работодатели"

Мнениеот Ilijana » 07 Яну 2007, 03:20

Какво Ви е мнението за т.н. добри работодатели, които Ви говорят мило вадят ви душата с памук , плащат на минимума или най - много на средното ниво за въпросната работа/в никакъв случай не повече от колкото другите плащат да не се минат случайно/до момента в който ви вземат силите и здравето и когато вече нямате сили....... действат по правилото - уморените коне ги убиват?
Аз напоследък само на такива налитам .
Карат скъпи коли имат къщи и вили в чужбина , а на работниците си предоставят трохички и мизерни условия за труд.
Направо съм се отчаяла смятам , че чистачките в Испания получават по добро заплащане и отношение за труда си от всеки интелигентен работник в нашата държава.
Ще взема да емигрирам.......

Публикувано: http://www.karierist.com
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

По темата...

Мнениеот Гост » 18 Яну 2007, 17:34

Няма добри работодатели, всеки си гледа интереса. Ако говорим за баш шефове, не за оправители, началник смени и тн. На такива свестни може и да се попадне, но те най-много просто да не ти натоварват работния ден излишно, не ти дават пари. Много ясно всички гледат да се свърши повече работа и да се отдели по-малък бюджет. Само съм чувала слухове за работодатели които си ценят служителите.Дори всичко да правиш както трябва, или няма да го оценят или ще си измислят още нещо да направиш, което няма общо с твоите задължения и резултата ще е =0.
Гост

Мнениеот Кака Мара » 19 Яну 2007, 16:41

Целта на всяка една фирма е да печели /стига това да не е благотворителна организация/. Въпросът е в това, какъв начин за печалба избира фирмата - някои избират този за сметка на заплатата на служителите, други залагат на новите технологии и т.н. Но, аз мисля, че няма "добри работодатели", защото няма човек, който да показва "добрината" си за сметка на печалбата - в края на крайщата точно от тази печалба се плащат заплатите на служителите. Въпросът е, че просто има кофти хора - те не стават нито за началниците, нито за нищо друго.
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот rdm » 10 Авг 2007, 13:46

А когато се държи добре с теб, нямате проблеми и т.н., но забелязваш неща, които са в разрез с принципите ти? И без да те ощетява пряко, работодателя полека лека ти пада в очите... към коя категория спада?
rdm
Нов
Нов

Мнениеот Кака Мара » 10 Авг 2007, 13:55

rdm написа:А когато се държи добре с теб, нямате проблеми и т.н., но забелязваш неща, които са в разрез с принципите ти? И без да те ощетява пряко, работодателя полека лека ти пада в очите... към коя категория спада?

Трябва да можем да работим с всякакви хора. :0000: Може би някой нас не ни харесва? :ba:
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Мнениеот MTM » 24 Авг 2007, 08:58

Ами, да. В интерес на истината, съгласен съм с мнението, че няма "добри" работодатели, а такива, които си гледат интересите. Разликата е в това, че някои знаят как да си ги гонят :-). А колкото до това, че и ние може да не сме цвете за мирисане и че и с нас никой не е длъжен да се съобразява - ами, и това е така, да. И то какво излиза, работодателя си е работодател, а работника - работник. Хм, каква изненада. :0000:
Аватар
MTM
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот mi_9 » 04 Сеп 2007, 12:31

Не искам да имам "добър" работодател, защото такива работодатели не могат да се оправят с бизнеса си и следователно, не могат да печелят достатъчно, за да ми плащат добра заплата. :D
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста

Ето как постъпи с мен един "добър работодател" в П

Мнениеот lolin » 20 Фев 2008, 12:54

Ето писмото, което писах do DIREKT MARKET MEDIA за да им съобщя,че няма да приема офертата им за работа и ето отговора, които ми дадоха така "професионално" ...

до Нора Даракчиева (собственичката)

Zdraveite,
iskam da vi saobshtq, che mi napraviha mnogo izgodno predlojenie za rabota v druga reklamna agenciq.Prieh tqhnoto predlojeni, poneje vie dori ne mi kazahte za zaplashtane, a smqtam, che predelno vi e qsno tova do kolko stimulira slujitelq.

Blagodarq vi za vnimanieto!

P.S. Shtom ste tolkova na qsno s vsichko, zashto trqbvashe da mi otnemate 2 chasa i polovina za interviu, kato mojehte da ni posochete opredelen chas za vseki, a ne da se chakame vsichki pred kabineta po edno i sashto vreme.VREMETO E PARI! Ne smqtam,che e etichno da otnemate tolkova vreme ot pochivniq den na horata.
Kato vodite interviu, molq gledaite horata v ochite, a ne v strani!

и ето какъв беше нейният отговор на пимото ми....
nora darakchieva <nsdarakchieva>

КОЯ СИ ТИ (......), ЧЕ ЩЕ МИ ПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКИ! ТАКИВА КАТО ТЕБ - МАРКЕТИНГОВИ БОКЛУЦИ И ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ! ЗА ДА ИСКАШ ПАРИ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ЩО Е МАРКЕТИНГ? МОЖЕ И ДИПЛОМАТА ТИ ДА ЗАВИСИ ТОЧНО ОТ МЕН!

Nora Darakchieva
Direct Market Media
0887 34 38 29
032/ 64 84 98
http://www.dmm-bg.com
http://www.promoPlovdiv.com

ето и следващото и писмо...

ВНИМАВАЙ НЯКЪДЕ ДА НЕ СЕ ЗАСЕЧЕМ! ЗАПОМНИЛА СЪМ ТЕ!
АЗ ПРЕПОДАВАМ ТОЧНО ТАМ КЪДЕТО УЧИШ!

След което моето писмо беше...
с тези евтини заплахи изглеждате още по жалка.До никаде няма да стигнете така.Само вредите на малката си фирмичка (от 3-ма души).

и ето следващото и писмо, което беше и последно й, понеже не изтърпях подобно отношение и я блокирах!....

ПОДХОДЯЩО ИЗКАЗВАНЕ ЗА МОМИЧЕ ОТ КЪРДЖАЛИ, КОЕТО Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ В ХОТЕЛИТЕ!

Nora Darakchieva
Direct Market Media
0887 34 38 29
032/ 64 84 98
http://www.dmm-bg.com
http://www.promoPlovdiv.com

и така...това бяха изказванията на УЖ интелигентния специалист по маркетинг!!!

Моля ви, като ходите на интервию за работа, внимавайте да не ви "запомнят"
тук не си играят на дребно
lolin
Нов
Нов

Назад към Търсене на работа