Работа: бране на ягоди в Испания. Това са пълни глупости ...

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Работа: бране на ягоди в Испания. Това са пълни глупости ...

Мнениеот Ilijana » 07 Яну 2007, 03:27

Работа: бране на ягоди в Испания. Това са пълни глупости, не се захващайте с подобни авантюри.
Това са пълни глупости, не се захващайте със подобни авантюри.
Особено със ягодите в Уелба, това е едно малко градче към португалската граница доста на юг във Испания .
Летните температури тука са убийственни. Стигат до 45-50 градуса, а това е полска работа . Представете си на полето една жена как ще работи 8 часа на ден минимум при 40 градуса да речеме "не казвам 45 ". Това е убийственна работа, по принцип тука в Испания на полето в южните райони се работи само до обяд до 12 часа, но това само ако работодателя ти е със добро сърце.
Ще спомена някои истини и си направете сметка дали тази работа си заслужава.
Испания е страна със много емигранти, южните райони на Андалусия,Мурсия са населени предимно със емигранти от Мароко, който работят на полето “въпросната работа".
Не става въпрос само за ягоди, но и за други “агрокултури "
Това е най-евтината работна ръка плаща се по 3-4 евро на час. Като за пример ще дам, че нормалната заплата за час варира от 5 до 7 евро. Но не за този вид работа, това е работа със доста физически труд, но тя не е платена специялно тука.
Та да се върна на мисълта си въпросните мароканци не искат да работят това за тези пари, ами камо ли някой бял"не че сам расист". Но тука това е от голямо значение дали си мароканец, негър или еквадорец. Обикновенно те работят тежката работа на полето.
А щом не могат да си намерят из между тях и изпадат до положението да търсят в страни като България.
Направете си сметка каква е работата и дали си заслужава.
Испания е страна със много, много емигранти. Населението на Испания е някъде към 41 милиона към 2000 година. И има поне още към 15 милиона емигранти.
Във селата се чува испанска реч,но това е от южно американците и най-вече арабска реч, което тука е нещо нормално!
Та представете си, че тези емигранти от третия сваят не искат ра работят това.
Защото както казах труда е ниско платен и доста къртовски, условията за живот са отчайващи. Не си мислете ,че няма да спите на полето в трастиката, "предполагам".
Жегата през лятото е един много голям фактор най-голямият, и ако работодателят е някой катил, който иска да му свършите бързо работата, ще трябва да работите на инжекций за да свикнете със жегата както работят хората във парниците тука на 70-80 градуса температура, но те са араби от Мароко и имат тренинг със жегата, ами една българка дали ще издържи.
НЕ това не е работа за бяла жена колкото и да изглежда апетитно,това е малко пътуване до ада. Какво като е Испания .
Аз никога няма да направя тази грешка да напусна България заради такава работа, дори и за 150 лева да работех в България
Да отида далече от семейство, родина, познати и приятели. Далече от всичко което обичам, далече от навиците, това да не знаеш езика, това всичко са минуси. Направете си сметка дали една жена го заслужава това, не зависимо дали е от село "селянка" или от града !!!
Автор: WoW Geleto
Публикувано: http://www.karierist.com
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата


Оферта Испания - ягоди за 3333 души- ЗА и ПРОТИВ

Мнениеот Гост » 26 Ное 2007, 23:54

VACACIONES BULGARIA
http://www.vacacionesbulgaria.com

Изображение

Испания ще набира българи за бране на ягоди. Заплащането е 35 евро на ден с удръжките отива на 33-34 евро на ден !!! Работен ден 6 дена от 7 ( около 26 дена 860 е)
Това което ще ви кажа:
ЛОШИТЕ СТРАНИ
- Това са много малко пари за Испания.
- Ако храната се плаща отделно – няма да спечелите кой знае колко.
- Цените на услугите не са ниски, ако искате да печелите, 35 евро не са нищо, ще трябва доста мизерно да изкарате през периода си в Испания.
- Работата е доста тежка и е на слънце, преценете дали сте свикнали на такъв труд. Иначе ще ви се стъжни и пари няма да изкарате.
ДОБРИТЕ СТРАНИ
- Научавате езика – въпреки че контактите ще са ви само с българи ако имате желание ще може да научите няколко думи. Повтаряте – берете – повтаряте – берете...и така все нещо ще научите.
- Ще се запознете с начина на живот в Испания. Така ще може да останете или дойдете пак в Испания, но вече с език и за по - голяма заплата.

ЛОШИТЕ И ДОБРИТЕ СТРАНИ са страшно много затова отварям този форум, за да се изясни БРАНЕТО НА ЯГОДИ в Испания (то май потенциалните берачи на ягоди не се задържат във форумите.) На студентите и висшистите: не тръгвайте на тази работа – има много работа за Вас и то доста по-добре платена и по вашата специалност.
Гост
 


Назад към Търсене на работа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron