Страница 1 от 1

Стаж във фирма?!Какво е това!?

МнениеПубликувано: 05 Яну 2009, 13:27
от Marin
Да споделя още една моя амбиция с вас. Та значи от около 5,6 месеца вече активно търся фирми, които предлагат стажански програми. Където те занимават с фирмените дела, с документацията и изобщо как се управлява фирма. Но не бях изненадан когато разбрах, че фирмите които предлагат стажански програми са прекалено малко. Второто което разбрах е, че студентите незнаят какви предимства им дава стажа и колко по -пълноценна им става автобиографията.
Моята специалност "Бизнес администрация" изисква ползването на такива стажове, но така да се каже 'удрям греда' в намирането. Разбрах скоро за този форум Кариери 2008, доста се зарадвах че има такъв форум, но за моя съжаление открих, че няма за бургас, както и се изисква кандидатите да са завършили образованието си.
Това което аз търся като фирма в която да карам стаж е:
1.Да е в сферата на търговията
2.Да имат добра интегрирана програма за стажанти или по друг начин да го кажа, да правят разлика между стажант и работник.
3.Да има опция за оставане на работа в това предприятие при желание на стажанта и работодателя.
4.Да има заплащане за стажанта.
5.Да има възможност да работиш във всички отдели на фирмата, да не се свежда само до един отдел.


Та споделете какво Ви е мнението за стажовете, като форма на развиване на познанието на стажанта и клалифициран персонал за фирмата.

МнениеПубликувано: 05 Яну 2009, 16:12
от berov
* Това, което ти си представяш като СТАЖ, го има по Света, но не в България.
* Ако работиш като стажант, където и да било, заплата ти ще е смешна - ще ти стига да си погасяваш сметките за телефона. И може би точно за това студентите предпочитат да започнат почасова работа, а не стаж.
* Виждам, че държиш да е в сферата на търговията ... можеш спокойно да работиш като търговски представител (примерно) без точно работно време.

МнениеПубликувано: 05 Яну 2009, 20:12
от Marin
Ами тогава за къв чеп е този форум Кариери 2008 който се организира март в няколко български града,където точно тези стажове са заложени като главна цел?

МнениеПубликувано: 07 Яну 2009, 16:06
от Marin
Някой запознат ли е с събитието Кариери 2008? Някакви отзиви от там? :?:

МнениеПубликувано: 18 Фев 2009, 22:37
от Marin
Вече има актуална информация в нета отсносно КАРИЕРИ 2009 тази година ако не се лъжа ще е в 8 града,като в София както се и очаква има най-голям избор,ето го актуалния линк:
http://www.jobtiger.bg/careers/2009/?ln=2&cached&js=0

Някой ако има някакво инфо странично от това в нета моля да го сподели ,понеже ще се явявам на този форум.