Неправомерно наказание

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Неправомерно наказание

Мнениеот o_m_s » 27 Ное 2009, 20:43

На 27.05.2009г.бях уволнен от Българска Керамична Компания ЕООД след предизвестие по чл.328(поради съкращаване на щата).Не бях
получавал заплата от м.Декември(с изключение на няколко аванса по 50 или 100 лв. Такива като мен са повече от 60 човека. След мое писмо и проверка работодателят ми беше солидно глобен , а след това аз получих заповед за наказание (без подпис и печат от работодателя и мой подпис) на 30.09.2009г ,която цитирам по долу:"Във връзка със системно неизпълнение на производствените задачи, загуби от наднормативен брак, вследствие на груби технологични нарушения, лоша поддръжка на оборудването, за което се наложи извършването на непредвидени ремонтни работи, съгл. чл.203, т.1, чл. 206, т.2 и чл. 210, т.4 от КТ, наказвам Илиян Георгиев Бочев, на длъжност Н-к производство, да понесе имуществена отговорност в размер на три брутни месечни работни заплати за вредите , които е причинил на работодателя, вследствие на неизпълнение на служебните си задължения." Тази фабрика аз я изправих на крака и тя заработи през 2008г., но се възпротивих на собственика инж.Пламен Бенински да произвеждаме тухли през зимата защото те измръзваха и се хвърляха както и за други неща.Ако едно от нещата в които ме обвиняват в тази измислена заповед беше вярно те щяха жив да ме одерат и уволнят дисциплинарно още докато бях във фабриката. В момента фабриката е в колапс и тази година е провал за тях.
Как бихте коментирали тази измислена заповед и как да постъпя за да си взема парите(2600лв.) от тях.
o_m_s
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 26 Ное 2009, 22:11


Назад към Търсене на работа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron