Работа в икономическата сфера

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Работа в икономическата сфера

Мнениеот gebura » 27 Сеп 2007, 14:20

Здравейте!

Първо искам да поздравя създателите на сайта.От извесно време следя с интерес публикуваните статии.Надявам се,че в бъдеще ще добие още по-голяма популярност и повече хора ще се включват и във форума.

По темата-интересуват ме вашите мнения какви шансове имам да си намеря работа по специалността при положение,че сега ще бъда втори курс Икономика в Стопански факултет на СУ.Нямам стаж или предишен опит,само теоретични знания.Знам,че в голяма степен избързвам,практиката е студентите от нашата специалност да започват работа след края на трети курс,но имам желание да започна по-рано.

И още един въпрос-забелязвам,че отговарям на всички изисквания за офис асистент.Смятате ли,че опит на подобна длъжност ще помогне за бъдещето развитие на кариерата ми?

Предварително благодаря за отговорите!
gebura
Нов
Нов
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Сеп 2007, 10:04


Мнениеот Ilijana » 27 Сеп 2007, 15:11

Здравей, gebura! Добре дошла на форума! :D

Смятам, че студентите, които в момента учат икономическите специалности и най вече, счетоводството, имат много добри перспективи за успешна кариера. С развитието на икономиката ще нараства и потребността от икономисти. Дори в момента за един работодател е проблем да си намери добър такъв специалист.

Всякаква административна работа е удачна за студент-икономист. Работейки в офис ще научиш много неща, имащи пряко отношение към твоята специалност /затова не се изненадвам, че отговаряш на изискванията за офис асистент :D/. Смятам, че е добре да кандидатстваш за такава работа. Няма да вършиш нещо много специализирано, но ще имаш възможност "да наблюдаваш процеса отблизо". :D

P.S. Благодаря за добрите думи за сайта ни. :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

Мнениеот mi_9 » 27 Сеп 2007, 15:34

Какво точно вършат офис-асистентите? Разнасят папките? Правят кафе? :D
Който не работи - няма да яде. (от автора)
Аватар
mi_9
Баш кариериста
Баш кариериста
 
Мнения: 70
Регистриран на: 02 Май 2007, 17:14


Назад към Търсене на работа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта