Страница 1 от 1

Работа в икономическата сфера

МнениеПубликувано: 27 Сеп 2007, 14:20
от gebura
Здравейте!

Първо искам да поздравя създателите на сайта.От извесно време следя с интерес публикуваните статии.Надявам се,че в бъдеще ще добие още по-голяма популярност и повече хора ще се включват и във форума.

По темата-интересуват ме вашите мнения какви шансове имам да си намеря работа по специалността при положение,че сега ще бъда втори курс Икономика в Стопански факултет на СУ.Нямам стаж или предишен опит,само теоретични знания.Знам,че в голяма степен избързвам,практиката е студентите от нашата специалност да започват работа след края на трети курс,но имам желание да започна по-рано.

И още един въпрос-забелязвам,че отговарям на всички изисквания за офис асистент.Смятате ли,че опит на подобна длъжност ще помогне за бъдещето развитие на кариерата ми?

Предварително благодаря за отговорите!

МнениеПубликувано: 27 Сеп 2007, 15:11
от Ilijana
Здравей, gebura! Добре дошла на форума! :D

Смятам, че студентите, които в момента учат икономическите специалности и най вече, счетоводството, имат много добри перспективи за успешна кариера. С развитието на икономиката ще нараства и потребността от икономисти. Дори в момента за един работодател е проблем да си намери добър такъв специалист.

Всякаква административна работа е удачна за студент-икономист. Работейки в офис ще научиш много неща, имащи пряко отношение към твоята специалност /затова не се изненадвам, че отговаряш на изискванията за офис асистент :D/. Смятам, че е добре да кандидатстваш за такава работа. Няма да вършиш нещо много специализирано, но ще имаш възможност "да наблюдаваш процеса отблизо". :D

P.S. Благодаря за добрите думи за сайта ни. :D

МнениеПубликувано: 27 Сеп 2007, 15:34
от mi_9
Какво точно вършат офис-асистентите? Разнасят папките? Правят кафе? :D