Какво според вас трябва да представлява ....

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Какво според вас трябва да представлява ....

Мнениеот smile » 07 Ное 2007, 20:55

Интересни са ми мненията ви по следния въпрос: Какво трябва да представлява Агенцията за подбор на персонал, на която бихте се доверили? С какво ще ви спечелят - независимо дали сте в ролята си на работодател или на кандидат, търсещ работа? Споделете позитивен и негативен опит от работата си с агенции. Мисля, че ще е интересно за всички тук.
Аватар
smile
Нов
Нов

Re: Какво според вас трябва да представлява ....

Мнениеот Кака Мара » 08 Ное 2007, 12:57

Здравейте, smile! Добре дошли на форума! :D

smile написа:Интересни са ми мненията ви по следния въпрос: Какво трябва да представлява Агенцията за подбор на персонал, на която бихте се доверили?

Мисля, че има голяма разлика в това да си агенция, която "подбира персонал" и тази, която "търси работа". Първият вид са агенциите, които търсят работници за определени работни места, а вторият вид са тези, които намират работа на конкретни хора. Агенциите, които се опитват да вършат и двете работи със сигурност не успяват да носят "две дини под мишницата си". :D

Затова, ако съм работодател - ще търся услугите на фирмите от първия вид, а ако съм търсещ работа - на вторият. Проблемът е, че не винаги незапознат човек може да определи с какъв вид агенция има работа, избира неподходящ посредник и след това се чуди, защо не получава добър ефект. :D
Никога не е късно да направите кариера!
www.karierist.com
Аватар
Кака Мара
Модератор
Модератор

Re: Какво според вас трябва да представлява ....

Мнениеот Ilijana » 08 Ное 2007, 13:32

smile написа:С какво ще ви спечелят - независимо дали сте в ролята си на работодател или на кандидат, търсещ работа?

За мен би било важно да видя, че ми отделят внимание, че не съм поредната бройка. Освен това, да не се правят на много "по-знаещи" от мен - вне зависимост от това, дали съм безработна или работодател.

Един познат работодател се е отказал от услугите на една агенция само, защото "те смятат, че знаят по-добре от мен, кой ми трябва, а в същност набутват некадърници". Това е! :lol:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот smile » 08 Ное 2007, 13:38

Здравейте :)
Наясно съм, че има разлика между двата основни типа агенции, за които говорите...или поне по принцип би трябвало да има...
НО, тъй като от началото на 2006 г. има закон, който забранява на посредниците да взимат такси и комисионни от хората, търсещи работа, то тогава всички, така или иначе, се издържат от плащанията на работодателите. Следователно, агенциите не са мотивирани да търсят конкретни оферти, отговарящи на изискванията и амбициите на отделните кандидати. Те се фокусират върху конкретните заявки от работодателите-клиенти. За това говоря общо. Не съм сигурна, че съществуват частни посредници, чиито предмет на дейност се съсредоточава върху конкретен индивид. За мен това разделение е малко утопично...По-скоро се опитвам да разбера какво като стил на поведение, като начин на работа, като отношение прави положително или негативно впечатление. Има много агенции и лошото е, че хората принципно са склонни да споделят лошото, което са видели, а не правят публично достояние когато са били доволни от съответната услуга. За това и мнението за посредническите агенции е по-скоро негативно...
Аватар
smile
Нов
Нов

Назад към Търсене на работа