НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Мнениеот Гост » 13 Яну 2008, 18:21

ТУК Е МЯСТОТО ДА ПУБЛИКУВАТЕ ДАННИТЕ НА НЕКОРЕКТНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ. ДАНО И ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ДА ЧЕТЕ САЙТА.
Гост

Мнениеот Гост » 14 Яну 2008, 17:10

Аз започвам пръв: "СТАР ПОСТ ЕООД" гр София, криерска фирма с дейност в цялата страна не сключват трудови договори с куриерите си от провинцията, не информират коректно хората за обема на работа и не плащат ако на 15 ият ден се откажеш защото възнаграждението не отговаря на заплащането.

[Личните данни за служителя на фирмата са изтрити по преценка на администрацията на форума]

ПАЗЕТЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОРИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТРУДОВА ДЕЙНОСТ.А АКО НЕ ПЛАТЯТ ДЕЛО ПО ГПК ЛИ ВОДИМ?
А ПРИ ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА?
Гост

Мнениеот Гост » 26 Яну 2008, 12:07

Допълвам списъка с радио Романтика. Обещават ти заплата, ниска и мижава...след това се правят на интересни и дори и нея не ти изплащат. То май си и личи по текучеството на персонала... През седмица виждам по сайтовете за работа, че си търсят секретарка, рекламни агенти, водещи и т.н.
Скъсват те от работа, а ако си оправен ти дават и допълнително работа. Ако се занимаваш с рекламата там, може с месеци да не получиш нито един лев, защото шефа ти разпределя и определя само бартерни сделки. А при тях няма % за теб.
Но пък самочувствието им е голямо. 8) Кеф на буци. :evil:
Гост

Мнениеот Luminosa » 03 Фев 2008, 23:01

Преди няколко дни се обадиха на моя приятелка от фирма Комсед АД, за интервю. Тя отиде и докато чакаше да я приемат...се появил един господин с документите й, който й казал, че нямало смисъл да си губят взаимно времето в интервю, тъй като според СВ-то й не притежавала еди си какъв си опит. Така и не станало ясно защо изобщо е поканена на интервю.
Подобни коментари могат да се намерят в мрежата и от други "опарени", така че Внимавайте!

П.С. В случая не можем да говорим некоректни ли са като работодатели, но със сигурност са некоректни към кандидатстващите...което само по себе си е достатъчно!
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Внимавайте с ...... Пловдив!

Мнениеот lolin » 19 Фев 2008, 21:50

Ето писмото, което писах do [текста е изтрит от администрацията на форума по молба на засегнатите лица] за да им съобщя,че няма да приема офертата им за работа и ето отговора, които ми дадоха така "професионално" ...

до [текста е изтрит от администрацията на форума по молба на засегнатите лица] (собственичката)

Zdraveite,
iskam da vi saobshtq, che mi napraviha mnogo izgodno predlojenie za rabota v druga reklamna agenciq.Prieh tqhnoto predlojeni, poneje vie dori ne mi kazahte za zaplashtane, a smqtam, che predelno vi e qsno tova do kolko stimulira slujitelq.

Blagodarq vi za vnimanieto!

P.S. Shtom ste tolkova na qsno s vsichko, zashto trqbvashe da mi otnemate 2 chasa i polovina za interviu, kato mojehte da ni posochete opredelen chas za vseki, a ne da se chakame vsichki pred kabineta po edno i sashto vreme.VREMETO E PARI! Ne smqtam,che e etichno da otnemate tolkova vreme ot pochivniq den na horata.
Kato vodite interviu, molq gledaite horata v ochite, a ne v strani!

и ето какъв беше нейният отговор на пимото ми....
[текста е изтрит от администрацията на форума по молба на засегнатите лица]

КОЯ СИ ТИ (......), ЧЕ ЩЕ МИ ПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКИ! ТАКИВА КАТО ТЕБ - МАРКЕТИНГОВИ БОКЛУЦИ И ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ! ЗА ДА ИСКАШ ПАРИ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ЩО Е МАРКЕТИНГ? МОЖЕ И ДИПЛОМАТА ТИ ДА ЗАВИСИ ТОЧНО ОТ МЕН!

ето и следващото и писмо...

ВНИМАВАЙ НЯКЪДЕ ДА НЕ СЕ ЗАСЕЧЕМ! ЗАПОМНИЛА СЪМ ТЕ!
АЗ ПРЕПОДАВАМ ТОЧНО ТАМ КЪДЕТО УЧИШ!

След което моето писмо беше...
:) с тези евтини заплахи изглеждате още по жалка.До никаде няма да стигнете така.Само вредите на малката си фирмичка (от 3-ма души).

и ето следващото и писмо, което беше и последно й, понеже не изтърпях подобно отношение и я блокирах!....

ПОДХОДЯЩО ИЗКАЗВАНЕ ЗА МОМИЧЕ ОТ КЪРДЖАЛИ, КОЕТО Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ В ХОТЕЛИТЕ!

и така...това бяха изказванията на УЖ интелигентния специалист по маркетинг!!!

Моля ви, като ходите на интервию за работа, внимавайте да не ви "запомнят" :)
тук не си играят на дребно :)
lolin
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 19 Фев 2008, 21:56

lolin, аз просто нямам думи... Повярвай, че онемях.................

:>: :>: :>: :>: :>:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 20 Фев 2008, 21:10

Онемях! :shock: :shock: :shock:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Blue eyes » 21 Мар 2008, 11:16

Здравейте!И аз искам да споделя за една фирмичка,която е ад за служителите!Това е "Диамант"ООД.Фирмата притежава хотелите Ефир,Касандра,Хепи Кондоминиум и Сънрайс в курорта Слънчев бряг.Изключително некоректни работодатели,затова има и голямо текучество на персонал.Радвам се,че напуснах!Не изплащат авансите и заплатите навреме и се налага всички работници да чакат по няколко дни парите си.Не плащат осигуровки.Много малко от хората при тях са на трудови договори .За заплатата се разписваш на някакъв си касов ордер.Унижават персонала и заплашват с физическа саморазправа.Бизнесът им е семеен и шефове са хора от цялата рода до 9-то коляно.Всеки се разпорежда както си иска.Имат претенции,че са компания с реноме,но всъщност не са нищо повече от банда селяндури.Горко на тия,които ще имат нещастието да са техни работници.Хич не им завиждам!
Blue eyes
Нов
Нов

НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ -"Стар Пост" ЕООД &

Мнениеот tehnika2 » 02 Май 2008, 10:14

"Стар Пост" ЕООД е НЕКОРЕКТЕН РАБОТОДАТЕЛ Немога да си взема парите още за януари месец.Прехвърля топката
от един на друг.Когато и се обадя се преструва че не чува.Това е безобразие.Никакъв договор,никакви пари.ПРЕСТЪПНИЦИ.
(а после зашто са отрязали ушите на някого) :evil:
Вземете мерки,че да не вземем ние!!!!!!!!
tehnika2
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 02 Май 2008, 19:35

Скъпи съфорумци, искам само да ви напомня, че съществува "Агенция по труда", която /доколкото съм чувала/ би взела доста при сърце проблемите ви. Доколкото имам спомени, за да ви обърнат внимание трябва да имате трудов договор /за градански не съм твърдо убедена/ и при тези проблеми, които ви създават - ще ги лапнат като топъл хляб. 8)
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот Ilijana » 02 Май 2008, 23:15

Luminosa написа:Скъпи съфорумци, искам само да ви напомня, че съществува "Агенция по труда", която /доколкото съм чувала/ би взела доста при сърце проблемите ви.

Luminosa, бих искала да те коригирам, за да не стават грешки. Проблемите, свързани с отношенията между работодателя и работника, трябва да се отнасят към Инспекцията по труда. Агенцията по заетостта се занимава основно с трудово посредничество при наемане на работа (в страната и чужбина).
Последна промяна Ilijana на 03 Май 2008, 01:17, променена общо 1 път
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 03 Май 2008, 00:43

Ilijana написа:
Luminosa написа:Скъпи съфорумци, искам само да ви напомня, че съществува "Агенция по труда", която /доколкото съм чувала/ би взела доста при сърце проблемите ви.

Luminosa, бих искала да те коригирам, за да не стават грешки. Проблемите, свързани с отношенията между работодателя и работника, трябав да се отнасят към Инспекцията по труда. Агенцията по заетостта се занимава основно с трудово посредничество при наемане на работа (в страната и чужбина).

Инспекцията имах предвид. :oops: Илианка, благодаря ти за корекцията! :ok:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот K.Iliev » 25 Май 2008, 08:15

Привет на всички!
От вчера попаднах на този сайт и определено ми харесва, като изключим изядените на места букви.
Управител съм в радио Романтика. Рядко влизам в спор с анонимни лица, по разбираеми причини! Правя изключение заради Луминоза, която ми е симпатична!
Аугуста пише откровени лъжи и полуистини-явно поради тази причина още дълго ще си търси мястото! Права е за едно-наистина сме в постоянни конкурси-особено за рекл.консултанти. Има две причини-екипът нараства в пъти от 2 години насам, както и възнагражденията- В ПЪТИ!!! Второ-не обичам компромиси!
Колкото до приятелката на Луминоза-съжалявам, ако е станало недоразумение, има 1% такава вероятност! Ако ми кажеш името и за каква позиция е кандидаствала, ще проверя-пазим документите на кандидатите. Това, което я е объркало, предполагам е, че е била канена на интервю. Тя е поканена за попълване тест на Белбин и въпросник. Явно е имало нещо от въпросника, което е било в разрез с позицията и е била уведомена веданага . "Цедката" за интервю просто не е била премината.
Успех!
K.Iliev
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 25 Май 2008, 13:02

Здравейте, K.Iliev! И добре дошъл!
Аз съм описала ситуация на моя приятелка, която е кандидатствала в друга фирма, съвсем различна от радиото, което Вие управлявате. Става дума за КОМСЕД АД.
Чудесно е, че се включвате...по този начин потребителите, които посещават този форум биха могли да бъдат по-обективно информирани, четейки гледните точки на двете страни.
Надявам се и другите страни, на засегнатите фирми да се включат!

Между другото, аз имам известна представа от радио Романтика...и сякаш повече бих се застъпила за думите на K.Iliev. :D
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот K.Iliev » 25 Май 2008, 13:26

Благодаря, грешката е моя!
За да стане това, което очакваш, е добре да се излезе от анонимност. Иначе винаги ще остава съмнението за некоректност. Никой не е безгрешен, но всеки трябва да има доблест да застане открито и явно. Мишкуването и шикалкавенето са винаги губещи в по-дългосрочен план!
Успех!
K.Iliev
Нов
Нов

Следваща

Назад към Търсене на работа