НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Мнениеот Luminosa » 25 Май 2008, 13:36

Подкрепям! :D
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Я боюсь его потерять

Мнениеот romantichen » 03 Юни 2008, 16:20

Я на своём П-2 уже второй раз проблему прогнившей трубки решаю малой кровью. Пол месяца назад поменял одну трубку низкого давления та что вдоль порога идёт самостоятельно (после дозаправки потекл atry А вот стало любопытно когда Микола пишет о неподвижности внимания это понятно Когда же речь идет об ощущениях не конкретных а интерпретируемых (ощущение здесь и сейчас) то мы в
Последна промяна romantichen на 09 Яну 2010, 22:59, променена общо 5 пъти
romantichen
Нов
Нов

Жакот

Мнениеот redfalcon » 04 Юли 2008, 17:49

Фирма "Жакот" - занимават се с керамика , теракот и др.

Интерсна фирма , ако може да се на рече фирма!!!
Започвате работа, например като шофьор, в последствие се оказва, че имате един куп други задължения, несъобщени ви на интервюто - включително складов работник. След като разберете на къде отиват нещата, разбирасе им съобщавате , че напускате. След дълъг диспут с ръководството на фирмата , вие правите компромис да останете още две седмини на работа просто "защото сме хора", като това време ще ви бъде заплатено, както се полага. След изтичане на споменатия срок се оказва, че някакси заплата ви е намаляла дръстично. Питате "защо". Отговорът е "ма ние мислехме и толкова да не ти даваме, ама аидееее от нас да мине".
redfalcon
Нов
Нов

INSPEKCIQ PO TRUDA

Мнениеот mira27 » 01 Авг 2008, 11:00

Zdraveite yvajaemi kolegi,

Chitam che Veche e kraino vreme da zapochnem da si tyrsim pravata i da nakarame nekorektnite rabotodateli da si platiat.

Mojete da napravite oplakvane (puska se pismena moje i anonimna jalba) v Inspekcia po tryda (triabva da znaete nopmera na BULSTAT (registracia na rabotodatelia)
Mojete da se oplachete i ako ste rabotili na grajdanski dogovor.
Ot 1 January 2008 ima zakon koito zaduljava rabotodatelite da registrirat vsi4ki grajdanski dogovori osven trydovite - ako ne go napraviat bivat globiavani
Globite sa ot 3000 - 15 000 leva

Mojete da razberete dali vashiat dogovor e registriran v NAP (ako e registriran znachi Vi se plashtat zdravni i osigyritelni vnoski ili rabotodatelite Vi sa podsudimi)

Mojete da razberete sali dogovorite sa Vi registrirani na www.noi.bg

Triabva da si izvadite PIK Personalen Identifikacionen Kod s koito da se logvate ili mojete da proverite i v CENTRALNO upravlenie na NOI

Za Sofia to se namira na Aleksandyr Stamboliiski, kod PIK se vzima ot stai 106 na 1vi etaj.

Sled kato si proverite statyta mojete spokoino da otidete i podadete svoiata jalba v Inspekciata po Tryda

YSPEH!!!
mira27
Нов
Нов

Клуб Камей ИЗМАМНИЦИ !!! Club Camey (фирма "СМАРТА СЪРВ

Мнениеот operativniq » 12 Авг 2008, 13:28

На 15.05.2008 г. слкючих трудов договор с фирма „СМАРТА СЪРВИЗ” ЕООД с адрес гр.София, ул.А.Йорданов №17 представлявано от Трендафил Деянов Колев с ЕГН: 7012226785 - наричан работодател за изпълнение на длъжността „Сервитьор”.Изпълнението на служебните ми задължения беше в „Клуб Камей” находящ се на адрес ж.к. Слатина , ул. Слатинска №1 , Бизснес център Слатина.
След един месец изпълнение на длъжността „Сервитьор” и при получаване на първото ми месечно възнаграждение взех решение да напусна горепосочената фирма като затова подадох едномесечно предизвестие, което взе за подписване от ответната страна дневния управител на „Клуб Камей” Милена Радевска.Тя ми обеща ,че ще ми бъде върнат екземпляр подпечатан от фирма „СМАРТА СЪРВИЗ” ЕООД като техен представител.Такова копие НЕ ми беше дадено. На 30.06.2008г. след провеждане на ежеседмичното събрание на персонала на „Клуб Камей” Трендафил Колев ми съобщи ,че през оставащото време от 15 дни до изтичане на предизвестието аз ще изпълнявам длъжността „Барман” , защото заведението не разполагало с такива в момента.Аз го попитах , защо трябва да изпълнявам тази длъжност при положение , че имам сключен договор за изпълнение на длъжността „сервитьор” като отговорът му беше -„Ако искаш да си получиш заплатата ще работиш като барман през оставащото време”. Заповед за преназначение като „Барман” НЕ ми беше дадена , като по този начин РАБОТОДАТЕЛЯТ нарушава чл.1 от сключения помежду ни договор.
На 15.07.2008г. изтече срока на подаденото от мен предизвестие като тогава имахме събрание , на което аз трябваше да взема последното си възнаграждение за месеца през който съм работил. Без да ми дадат никакви обяснения след края на събранието Милена Радевска (дневен управител) и Николай Конакчийски (нощен управител) ми връчиха Заповед №51 за ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ считано от 14.07.2008г. като доводи за това са посочили причини извърчени дребни кражби и оплаквания на клиенти (прилагам копие). Тези доводи не бяха подкрепени с никакви доказателства и не ми беше дадено никакво обяснение. Искам да посоча ,че последните ми смени като „Барман” в заведението бяха на 14.07.2008 г. и 15.07.2008г.(като доказателство може да се яви свидетел колежката ми Вержиния Вергинова, както и записи от камерите на заведението находящи се в сървъра на фирмата) ,а според заповедта за уволнение аз съм бил уволнен на 14.07.2008 г. и същевременно съм работил след уволнението си. С това си действие фирмата е нарушила чл.11 сключения договор ,който гласи ,че за прекратяване на трудовото правоотношение се определя срок от един месец и за двете страни. Най-шокиращото нещо,което ми казаха беше,че НЯМА да заплатят последното ми възнаграждение без да ми дадът мотиви за това.Тези доводи,които са посочени като дребни кражби и оплаквания от клиенти никога не са се случвали и аз никога не съм бил уведомяван за такива(същото може да бъде проверено посредством записващите устройства в заведението). Прилагам копия от трудовия ми договор и заповедта за уволнение , като молбата за предизвестие ми беше отказано да получа от Милена Колева (управител) на „Клуб Камей”.

На 16.07.2008г. отидох в Национална агенция за приходите (район „Възраждане”) по местоживеене и поисках да ми бъде направена справка за внасяните осигурителни вноски към НОИ.
Оказа се , че са ми внесени осигуровки само за 11 работни дни за месец май 2008г. на стойност 140.25лв. като осигуровките за месец юни и юли липсваха (прилагам копие от получената справка). Впоследствие разбрах ,че дори и трудовият договор сключен между мен и фирма”СМАРТА СЪРВИЗ” ЕООД няма входящ номер и печат на фирмата, както и посочен булстат.

Посредством тези нарушения искам да добавя и няколко неща, които съм видял в следствие на работата си в заведението. Голяма част от хората , които работят там нямат трудови договори като някои от тях нямат дори навършено пълноление а работят дори и след 22:00ч. Визирам колежката ми Вержиния Вергинова.Както и това ,че доста често хора от персонала са били заставяни да работят ИЗВЪНРЕДНО без това да им се е заплащало.
operativnkata
operativniq
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 12 Авг 2008, 20:47

operativniq, ще подадете жалба, където трябва, нали!?!? :wink:
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

жакот

Мнениеот жана » 02 Сеп 2008, 16:49

:twisted: интересна фирма??? как така фирма? по скоро последовател на механизма създаден през 1956г.просъшествувал до 1989г.от скъпият ни другар Тодор Живков.Да живее комунизмът да! и ако ниакой не е убеден че той все още намира почва у нас нека посети фирма жакот и нека се запознае от близо с основите положени от другаря Живков! Успех!
жана
Нов
Нов

Натоварване с допълнителни задачи

Мнениеот val76 » 18 Сеп 2008, 17:48

Искам да попитам всички - какво правим когато ни натоварват с допълнителни неща и виждат, че можем да работим повече?
Разбира се за това не се заплаща допълнително. :P
val76
Нов
Нов

Re: Натоварване с допълнителни задачи

Мнениеот Ilijana » 18 Сеп 2008, 23:03

val76 написа:Искам да попитам всички - какво правим когато ни натоварват с допълнителни неща и виждат, че можем да работим повече?

Тук бих могла оптимистично да кажа, че никой не ни кара да се натоварваме, но ... истината е друга: Няма незаменими хора! Ако това не правим ние - винаги се намери някой, който да го прави.

Работодателите също не получават парите си наготово. Парите трябва да се изработят - от наемните работници и от самия собственик. Тяхния живот също не е лесен. Но, това вече е за друга тема.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: Натоварване с допълнителни задачи

Мнениеот Luminosa » 21 Сеп 2008, 15:53

Ilijana написа:Няма незаменими хора! [/color]

Но пък има несравними! :D :D :D
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот chesten » 03 Яну 2009, 20:52

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ХАРЕСВА МИ ИДЕЯТА ДА СИ ОКАЛЯМЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ !!!НЕКА ВИ РАЗКАЖА ЗА ЕДНА МАЛКА СТРОИТЕЛНА ФИРМИЧКА ЧИИТО СОБСТВЕНИК ЩЕ СИ ГО ОТНЕСЕ КАТО ЗА СБОГОМ!!НАРИЧА СЕ РЕМ БИЛД И ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ОСТАВИ СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ И РАБИТНИЦИТЕ БЕЗ ПУКНАТА СТОТИНКА!!!НА ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ ЗНАМ КАК СЕ ВИКА НЯМАМ ДУМИ ДАЛИ ДА НЕ ГО.....???!!!В ПОНЕДЕЛНИК АЗ ЧЕ ОСТАВАМ БЕЗ РАБОТА МАЙНАТА МУ НО И НА НЕГО ТОВА МУ ПОЖЕЛАВАМ
chesten
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 03 Яну 2009, 21:01

:D Ами първо банката ще го ...... След това всички спекуланти на недвижими имоти ще го .... като му вземат на безценица имотите, и след това и вие можете да го .... ако е останало нещо от всичкото ..... което са му хвърлии.

chesten написа:ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ХАРЕСВА МИ ИДЕЯТА ДА СИ ОКАЛЯМЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ !!!НЕКА ВИ РАЗКАЖА ЗА ЕДНА МАЛКА СТРОИТЕЛНА ФИРМИЧКА ЧИИТО СОБСТВЕНИК ЩЕ СИ ГО ОТНЕСЕ КАТО ЗА СБОГОМ!!НАРИЧА СЕ РЕМ БИЛД И ЗА КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА ОСТАВИ СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ И РАБИТНИЦИТЕ БЕЗ ПУКНАТА СТОТИНКА!!!НА ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ ЗНАМ КАК СЕ ВИКА НЯМАМ ДУМИ ДАЛИ ДА НЕ ГО.....???!!!В ПОНЕДЕЛНИК АЗ ЧЕ ОСТАВАМ БЕЗ РАБОТА МАЙНАТА МУ НО И НА НЕГО ТОВА МУ ПОЖЕЛАВАМ
Гост

Мнениеот tehnika2 » 12 Фев 2009, 11:50

[quote="staretza"]Аз започвам пръв: "СТАР ПОСТ ЕООД" гр София, криерска фирма с дейност в цялата страна не сключват трудови договори с куриерите си от провинцията, не информират коректно хората за обема на работа и не плащат ако на 15 ият ден се откажеш защото възнаграждението не отговаря на заплащането.

[Личните данни за служителя на фирмата са изтрити по преценка на администрацията на форума]

ПАЗЕТЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОРИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТРУДОВА ДЕЙНОСТ.А АКО НЕ ПЛАТЯТ ДЕЛО ПО ГПК ЛИ ВОДИМ?
А ПРИ ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА?[/qu

Да знаеш колко си прав за тази фирмаааааа Стар Пост ЕООД,как изгорях-плаче ми се.
Те са само за "господари на ефира"
tehnika2
Нов
Нов

Мнениеот www7 » 22 Фев 2009, 11:42

Отношенията между работодател и работник се уреждат от Кодекса на труда и подзаконовата нормативна база.
Ако считате, че ви се нарушават правата или сте неправомерно уволнен - консултирайте се с адвокат за да защитите правата си.
Имайте предвид, че по КТ има срокове и ако ги изпуснете нищо не може да направите.

www.blog.ykconsult.com
www7
Нов
Нов

МЕБЕЛНА КЪЩА BERLONI - ОТВРАТИТЕЛНО НЕКОРЕКТНИ!!!

Мнениеот 12345 » 24 Мар 2009, 19:06

ВНИМАНИЕ ЗА ВСИЧКИ ПРОЕКТАНТИ И ДИЗАЙНЕРИ, КОИТО ТЪРСЯТ РАБОТА!!! НЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ ПРИ ТЯХ!!!ПУСКАТ ОБЯВИ В JOBS.BG, НО "ПОВЕРИТЕЛНО".АДРЕСА ИМ Е КВ. ИЗГРЕВ, УЛ.ЖОЛИО КЮРИ 16. ОБЕЩАВАТ ИДЕАЛНИ УСЛОВИЯ НА РАБОТА. САМО ЧЕ КАТО ЗАПОЧНЕШ СЕ ОКАЗВА ДРУГО. ПЪРВИЯТ МЕСЕЦ РАБОТИШ БЕЗ ДОГОВОР И ВЗЕМАШ МИЗЕРНА ЗАПЛАТА, КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО ДОРИ СЪС СРЕДНАТА ЗА БРАНША. УЖ ПОСЛЕ ЩЕ Я УВЕЛИЧАТ...ОБЕЩАВАТ БОНУСИ, КОИТО ЩЕЛИ ДА ПЛАТЯТ ЧАК 3 МЕСЕЦА СЛЕД ОТЧЕТНИЯТ, И ТО АКО НЕ НАМЕРЯТ НЯКАКВА ПРИЧИНА ДА ТИ ГИ ОТРЕЖАТ...ДА НЕ СПОМЕНАВАМЕ, ЧЕ ТЕ ОСИГУРЯВАТ НА МИНИМАЛНАТА СТАВКА ЗА ПОЗИЦИЯ "ТЪРГОВЕЦ". МЕН КАК МЕ ИЗМАМИХА ЖЕСТОКО И ПОДЛО, НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ.ЕТО ИСТОРИЯТА: СЛЕД КАТО ВИДЯХ КАК СТОЯТ НЕЩАТА НА 2 СЕДМИЦА РЕШИХ ЧЕ НАПУСКАМ. И ЗА ДА БЪДА ПОЧТЕНА НЕ ИМ СЕ ОБАДИХ ПО ТЕЛЕФОНА, А СИ ОТИДОХ НА РАБОТА И ГИ УВЕДОМИХ ЧЕ ОТ СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН НАПУСКАМ. МОЛИХА МЕ ДА ОСТАНА ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА, ЗА ДА СИ ДОВЪРША ПРОЕКТИТЕ И ДА ИМ ОБУЧА НОВ ЧОВЕК. ГАРАНТИРАХА МИ ЧЕ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ 3 -ТЕ ОТРАБОТЕНИ СЕДМИЦИ ЩЕ МИ БЪДАТ НАПЪЛНО ПЛАТЕНИ!!!АЗ ИМ СЕ ДОВЕРИХ И ДО КРАЯ ГИ ОБУЧАВАХ И ДОРИ ИМ РАЗЯСНЯВАХ СОБСТВЕНИЯ ИМ SOFTWARE, ЩОТО ТЕ ГРАМ НЕ СХВАЩАТ....АБЕ УЖАС!!!ТРЪГНАХ СИ С ДОБРО, ДОКРАЙ ИЗПЪЛНИЛА ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КОРЕКТНО И РАБОТИЛА ДО ДУПКА. ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ СИ ПОЛУЧИХ ПАРИТЕ?! ВЕЧЕ МИНАХА 2 МЕСЕЦА И НИЩО!!! КРИЯТ СЕ ОТ МЕН. АКО СЕ СВЪРЖА - ШИКАЛКАВЯТ. СТРАШНО СЪМ ВЪЗМУТЕНА ОТ НАГЛАТА ИМ И ДОЛНА ПОСТЪПКА!!!!ПОДАДОХ ЖАЛБА В ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА, НО ТЪЙ КАТО 1-ЯТ МЕСЕЦ НЯМАШ ДОГОВОР, НЕ МОЖЕШ ДА СИ ТЪРСИШ ПРАВАТА. :( ДАНО ОТ УСТА НА УСТА СЕ РАЗПРОСТРАНИ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ТЯХ И ДА НЯМА ВЕЧЕ ИЗЛЪГАНИ!!!ПОМОГНЕТЕ ДА ГИ РАЗОБЛИЧИМ!!![/b]
12345
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Търсене на работа