НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Re: НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Мнениеот Elissaelissa2000 » 02 Сеп 2016, 13:16

За фирма Белла България или Фреш Лоджик или ЕС Груп Хюмън Кепитър ООД в Пловдив с.Радиново все едно и също са.Робота за шофьори на товарен автомобил с пряк ръководител Петър Станоев. Това е циганска фирма със селски манталитет. Ако искате да работите по 20 часа на денонощие шест дни в седмицата във вмирисани счупени камиони сами да карате тези 20 часа да приберете черните пари на фирмата от разноса по складовете да товарите разтоварват и всичката хамалска работа във фризери да ви спрат ДАИ да им платите глобите и да вземете заплата от 800-900 лева ходете.Те ви чакат като топъл хляб. А пригответе си и по едно прасенце или агънце за шефа за да може да ви пуска всеки ден на курс че иначе ще си останете маневрист във фирмата за 400 лева заплатка. Не се колебайте трябва да заработите и заплатите на селските курви в офиса защото те са повече от шофьорите и трябва да папкат парички.Тичайте натам те ви очакват с отворени обятия.
Elissaelissa2000
Нов
Нов

Мнениеот Jane » 04 Сеп 2016, 10:50

Некоректен работодател и фирма ЕКОФРУКТ ЕООД гр. Велико Търново.
Нечовешко отношение към работниците. Заплахи след като искаш да ти се плати изработеното.
Моята история във фирмата може да прочетете тук https://web.facebook.com/%D0%94%D0%BE-% ... 1204422785 .
Jane
Нов
Нов

софия козметикс дс еоод

Мнениеот моника » 07 Сеп 2016, 20:02

НЕКОРЕКТНИ ! УЖАСНО ОТНОШЕНИЕ ! Дано не се излъжат много хора това е бившата фирма РОС РАЙ 2015 или ЕТ Росина Кръстева ! С управител отвратителното момиченце Росина Кръстева ! не прави договор със смешни оправдания не плаща и се държи с хората се едно са и роби.Малка разглезена лъжлива циганка !!
моника
Нов
Нов

Отзиви за фирма MK Явор ООД

Мнениеот IkonomistBG » 21 Сеп 2016, 15:06

Работих в МК Явор Пловдив преди 2 месеца и това бе доста отрицателно преживяване за мен, което не препоръчвам на никого.

1. Отидох на интервюто и бях взет веднага преналичието, че не ме устройваше заплата от 480лв (нето), което споделих с т.нар. интервюираща. А и ми беше казано, че бруто е 600лв, но това беше лъжа, защото бруто значи в договора да пише 600лв, а там пишеше 500лв. Мълчах поне минута за да взема решение пред нея и се съгласих. Тя обаче ми сподели, че още не съм бил одобрен и ако реши ще ми се обади за 2ро интервю. Аз и се изсмях в лицето и й казах - "2-ро интервю за 480лв за продавач-консултант. Ако искаш да си тръгвам?", и тя се разсмя и каза че ме въпреки всичко ще ме вземе на работа. Но съвсем малко по-късно разбрах, че малката чернокоса мръсница Цецка Тонева (шефката на Явор Пловдив и интервюираща), ме взе на работа само защото искаше да и стана любовник. Аз нямаше да позволя това, но както и да е.

2. На самото интервю ми беше обяснено, че работа е като продавач-консултант, който трябва да обслужва и консултира клиентите, да оформя документи и когато се продаде нещо, ако е твърде тежко, с един или двама колеги да се опакова и натовари. Това разбира се се оказа лъжа - продаваш холов ъгъл, качваш го САМ в количка, превозваш го до асансьора на склада и САМ в 99% от случаите го товариш и на транспортния бус. Най-лекия диван е 100 кг ... като отиват до 230-250 кг. Едва не се осъкатих при вдигането на един от тях. Най-малкото е опасно колкото и да си як сам да се оправяш с такава голяма тежест. През останалото време работих като общ работник, защото шефката всеки ден караше продавач консултантите да разместват изключително тежките мебели за да се променяло обстановката и т.н., но най-вече да ни намира работа като няма клиенти. А освен това в може би 2000-3000 квадратния Явор Пловдив със стотици мебели вътре има ЕДИН ЕДИНСТВЕН НАЕТ ОБЩ РАБОТНИК.

3. Всяка седмица поне в 2 или 3 от 4те работни дни работих и като складов работник и чистач на боклуци в безкрайно огромния склад на фирмата, като това траеше от 5 до 6 часа. След като се върнех от склада мръсен, потен и черен от склада шефката с усмивка ме пращаше да говоря с клиенти?!!? Което беше направо абсурд.

4. Другият абсурд и некоректност на фирмата бе, че не ми даваха да си използвам телефона дори за работа, т.е. да изчисля даден набор от мебели на клиенти, модули, кухни и т.н. Т. нар. зам. шевче там (Георги Цанков), ми каза "Ще вземеш елка" .. разбира се имаше само 1 елка на 2рия огромен етаж и ако клиентите са при кухните трябваше да се връщам чак до стълбите където е елката и документите, което е поне на 200-300 метра и така клиентите се изнервят да чакат и си тръгват. Разбира се Георги не беше случайно шевче, майка му е управител в МК Явор в Пазарджик и той се чувстваше за БОГ тук в Пловдив, давайки безмислени команди наляво на дясно и т.н.

5. Един ден към средата на работния ми процес осъзнах, че ще се повредя ако сам вдигам дивани и тежести над 60кг сам и споделих на шефката, че някой трябва да ми помага, защото си имам проблеми със здравето и ако сам продължа да мъкна ще се повредя съвсем, но тя не влезна в положение и ми се развика защо не съм и казал на интервюто, като аз и казах, че ще помагам а не САМ да мъкна, като двете неща имат много голяма разлика.

6. При напускане от фирмата ми беше изплатено 390лв нетна заплата за 1 месец, при което аз се скарах с шефката, но така пишеше на документите. Това е под минималната заплата.

7. Заплатата се бави до толкова, че ти я плащат в средата на третия предходен месец, което е супер изнервящо.

8. Аз не можах да стигна до зимата, но колегите които бяха там ми казаха, че няма никакво отопление и колкото е вънка толкова е и вътре. И за да се стопляли мъкнели повече.

Не правете тази грешка, която и аз направих - не работете при тези ИЗМАМНИЦИ.
IkonomistBG
Нов
Нов

Мнениеот Дени » 27 Сеп 2016, 22:00

Допълвам списъка с IVET.BG
В процес на търсене на работа съм, след майчинство. Фирмата в която работих е пред фалит и няма къде да се върна. Бях на първо интервю в ivet.bg . Първото интервю мина супер, след което на второ и на среща с "шефа". В момента в който му казах, че съм по майчинство, все едно му казах, че съм нещо заразно болна, господина с малко г, се дръпна назад и каза: "За мен този разговор приключи, имам лош опит с майки с малки деца, мисля, че няма какво повече да си кажем с теб, няма как да те пускам в болничен, нито в отпуск есента и зимата (за по-нататък не стана ясно дали ще може, предполагам пак няма да може). Пренебрежителния му поглед ме посичаше и всичко в него говореше да се махам час по скоро:( Немога да ви опиша колко гадно се почувствах, това за мен беше страхотно унижение. Толкова шоково ми дойде, че дори не можах да отреагирам и му пожелах приятен ден! Представете си за какъв работодател става въпрос. Радвам се, че не започнах работа там в такъв случай, но гадното му отношение, заслужава мястото си тук в този черен списък!!! Никаква прошка за подобни....
Дени
Нов
Нов

Globul/Telenor Пловдив м-на на Васил Априлов 84 (Интермоб ЕО

Мнениеот IkonomistBG » 30 Сеп 2016, 12:13

Това бе най-стресиращото, не отплащащо и отвратително място, на което съм работил до сега. А съм работил на много места.

1. За да започна т.нар. "хубава и интелигентна работа", каквато си я мислех като я гледах от вън трябваше да се явя на 2 интервюта, за да ми пълнят главата с празни обещания и лъжи за добро заплащане, сериозност и отговорност на фирмата към служителя.

2. Започвам и се започна. Целта и политиката в този магазин бе да насилваш и мамиш клиентите да си преподпишат договорите, да вземат нова карта, телефон и какво ли още не. И когато те кажат, че не искат и нямат нужда от това, което им предлагаш ти да продължиш агресивно да им "преодолееш възраженията"и да ги склониш да подпишат. Цитирам колегата, който ме обучаваше: "Не е толкова трудно да го извъртиш да подпише, трудното е, когато се прибере и разбере какво е подписал и се върне да прави скандал да се отказва. Тогава трябва да го убедиш, че е направил правилен избор. А ако не, просто му казваш, че вече е подписал и той си е виновен. Не се притеснявай, ако не ще да плаща сметки, мутрите ще го натиснат и няма къде да ходи. Номера е да подпише. От там нататък вече ни е клиент и няма къде да ходи.". При това негово изказване мен ми стана малко криво, но си помислих че мога да продължа, грешах, разбира се.

3. Абсолютно всеки ден от моя 3 месечен престой във фирмата имаше поне по 3-4 скандала от излъгани клиенти с нови договори от които нямат нужда, от такива които не искаха да слушат повече какво им предлагаме, от излъгани клиенти които са си пуснали мобилен Интернет и след няколко дни разбират как този Интернет не става за нищо, от 4-5 рекламация за повреда на един и същ телефон и нежелание от наша страна да го сменим с нов и много други. Абсолютно всички колеги и в последствие и аз се криеха в офиса от зад като видеха, че идва някой разярен излъган клиент, с който виждаха че не могат да се оправят и като влезнеше някой от другите колеги им казваше, че сега не е на работа.

4. Работно време - 6 дневна работна седмица, като в Събота се работеше до 16.00ч. Няма обедна почивка, шефката-собственик на магазина (НИКОЛИНА ПЕНЕВА) беше инструктирала всички "Отиваш взимаш един сандвич. Хапваш на бързо за 5 мин. и се връщаш.". Всеки ден се оставаше поне по 40-50 мин. след края на работния ден и трябваше да се идва 30 мин. преди отварянето на магазина.

5. Заплата и "бонуси" - ПЪЛНА ПОДИГРАВКА !!!!!! През 2012 точно минималната заплата и нито стотинка повече. Бонуси - колегата ми сподели че в началото 2003-2005 се е давало от 5 лв до 7 лв на сключен договор на човек и тогава е имало смисъл да се напъваш да продаваш и дори да мамиш хората. Сега разбира се няма такова нещо. Слага се някъкъв абсурден таргет, който никой за тези три месеца не видях да изпълни и ако го изпълниш, взимаш пипепидеписет пилепива, което е смешно. 1 лв по-малко от поставения таргет и не взимаш нищо.

6. Всекидневните липси от касата - абсолютно всеки ден имаше по 20лв-30лв на минус от касата и шефката казваше "Ами връщате повече и за тези грешки на заплата ви ги отдържам от заплатите на всички". Имаше камери аз исках да видя кой връща повече той да си ги плати, защото аз бях сигурен в себе си ,че не съм аз, но шефката възрази и каза че тези камери били само за парлама и сме нямали време за такива неща. Не обвинявам никой, но моето предположение е, че или шефката или сина и който непрекъснато идваше и той уж да поработва, крадяха от касата. А това го плащаха продавач-консултантите.

7. Нямаше чистач на магазина и тоалетната, както в магазина до него (Мтел) и трябваше всеки ден да чистим всичко по два пъти.

8. И за край, опитът за арест и разпит в полицията върху мен - Друга част от работата ми бе да се обаждам на клиенти, на които им изтичат договорите да дойдат да преподпишат. Разбира се това бе терор върху клиентите. Всеки ден се даваха на всеки продавач-консултант по 2-3 страници с имена на хора на които им изтичаха договорите да се приканват да дойдат и да преподпишат. На почти всеки човек се случваше да да му звъннат поне 3 пъти в седмицата, което си е изнервящо и притеснително. Почти всеки човек ни умоляваше, викаше, заплашваше и ни псуваше да спрем да му звъним и да го притесняваме, но това ни бе работата. В една седмица на мен ми се случи да прозвъня 4 или 5 пъти на някой си Пламен Йорданов, който в началото беше учтив, след това ядосан, а на 5тото обаждане вече заплашваше. И в същата тази седмица четвъртък или петък, пристигат 2-ма полицаи, търсят мен да ме арестуват и да ме закарат на разпит при шефа на 2-ро районно управление - Пламен Йорданов (който май сега вече не е шеф там), което е точно срещу магазина между другото. При това аз възразих на полицаите и им казах че никъде няма да ходя, шефката излезна и успя да ги убеди тя да отиде. За мен това беше голям стрес и преля чашата и напуснах на следващия ден, защото знаех, че г-н Йорданов беше прав.

Не се лъжете, НИКОГА не работете там!!!!! Това е ад и тормоз за минимална заплата.
IkonomistBG
Нов
Нов

Предишна

Назад към Търсене на работа