НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Мнениеот Stefo79 » 08 Апр 2009, 20:02

Ще използвам темата некоректен работодател по същество.
Кандидатствах по обява във вестник и бях поканен на интервю.Седмица след интервюто ми се обадихас "добрата новина",че съм удобрен и трябва да ходя на обучение няколко пъти.
Работата, по която бях назначен беше посочена като Администратор-барман в хотел.След последвалите ми посещения с цел обучение,започнах работата.След месец обаче се оказа,че съм замествал човекът,която ме обучава преди да замине за чужбина.Той се завръщал,да не съм се притеснявал за паричките.Ми окей кво да се прави,нямам си хотел да се разпореждам аз в енго.Стана ми ясно,защо не бързаха да ми правят трудов договор.
Но дотук некоректността не свършва.
Взаимоотношенията ни започнаха преди около 3 месеца,а не съм получил и стотинка.Обаждах се на няколко пъти и управителката ми обясни ,че собственичката Милена,казвала,че щяла да плати когато тя реши и ядосано затваряла телефона.
Уважаема Г-жо Милена,като нямате уж пари за заплати ,защо не си работите сама в шибания си хотел?..А как да обясня на едномесечното ми бебе като ревне,че работодателите ми са мошеници и не са ми платили така нужните ми парички за памперси,мляко и т.н?

Това е въпросният хотел:
http://www.journey.bg/hotels/hotel.php?hotel=819
Хотел Лилия Русе
Stefo79
Нов
Нов

Елтара ЕООД - КРАСИМИР КОНИЧЕВ

Мнениеот ivakordeva » 14 Апр 2009, 16:11

Фирма Елтара ЕООД, или помещаващата се в Центъра на Пловдив ( ''Отец Паисий" 2, ет. 2) Коникс Груп е фирма без никакви бизнес традиции. Управителят Красимир Колев Коничев е човек лишен от всякакво чувство за достойнство и чест. Докато работих при него виждах как системно унижава хората, които работят или са работили за него. Случаите на неизплатени задължения също бяха многобройни. Забелязах множество нередности при управлението на фирмата, а именно : липса на реално счетоводство, фалщиви проекти с цел измама, укриване на доходи и т.н.
Условията за работа бяха добри (офиса, местоположението, колегите). Отношението на управителя, обаче беше изключително некоректно и арогантно. След напускането ми не ми беше изплатена цялата сума за заплата, тъй като той ме осигуряваше на минимума. След като му казах, че ще си търся правата той започна да ме заплашва, очевидно от страх, че знам твърде много. (Имам копие от фалшива данъчна декларация, както и касови ордери, където е описана реалната сума на заплатата ми, с подпис и печат от управителя)

Ако някой има нужда от повече информация за тази фирма нека да ми пише. С удоволствие ще отговоря на всички въпроси.

Успех!

Ива
ivakordeva
Нов
Нов

Браво Ива

Мнениеот adi » 28 Апр 2009, 13:18

Радвам се, че Ива събра кураж да напише част от историята на една фирма фантом. И аз работих там. този човек Красимир Коничев е неворятен мошенник. Не знам как успява все още да живее по този начин тъй като живота му е изпълнен с лъжи. Аз като работих при него излъга един бизнесмен от Бургас и му взе над 100 000 щ. долара авансово и не му достави никаква стока. Тогава този човек ми разказа за миналото изградено от лъжи на г-н Коничев. Работеше по точно лъжеше руски бизнесмени за съвместен бизнес. Всеки месец от общо 4 - те през които работих имаше нова идея - цимент, олио, коли от Китай и какво ли още не, а в същото време нямаше истински сделки. А какво реално счетоводство да има като няма реално никаква реална търговска дейност. само не разбирам как му се привеждат тези пари изкарани с лъжа. Къде е законодателството ни. Нали се пуща фактура за продажба до 5 дни след получаване на парите или извършване на сделката.
Вимание същия има пусната обява за продажба на жилища. Пазете се
adi
Нов
Нов

FIRMA ,,UTRE''

Мнениеот polia__88 » 15 Май 2009, 20:47

Taka nare4enata firma ,,U T R E'' ili po to4no E V R O P A K O M E R S EOOD sime na 6efa RAFEELE BORDJOEZE ITALIANEC palni izmamnici ne davat zaplati raboti6 v mizerni yslovia i kyp drygi nerednosti :stop-:
polia__88
Нов
Нов

БЕРЛОНИ

Мнениеот kari29 » 19 Юни 2009, 11:59

ВНИМАНИЕ !!!!!! ОЩЕ ЕДИН ПРОБВАЛ СЕ В ТАЗИ ФИРМА, КОЛКОТО И ДА СТЕ ЗАКЪСАЛИ НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТРУДА ДАЖЕ ДА ХОДИТЕ ТАМ И НА ИНТЕРВЮ, САМО ЩЕ СИ ЗАГУБИТЕ ВРЕМЕТО. ФИРМА БЕРЛОНИ ПРОСТО НЕ Е ПОДХОДЯЩОТО МЯСТО.ПЪРВО ХОДИШ НА ДВЕ ИНТЕРВЮТА, НА ПЪРВОТО ТЕ КАРАТ ДА ЧЕРТАЕШ И ДА ПРАВИШ ПРОЕКТ НА КУХНЯ, НА ВТОРОТО СИ ГОВОРИШ С УПРАВИТЕЛКАТА НА МАГАЗИНА РАЗНИ БЕЗМИСЛИЦИ, ОТ КОИТО НИШТО НЕМОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ КОНКРЕТНО ЗА ТОВА КАКВО ТИ ПРЕДЛАГАТ,А СЪЩО ТАКА НЕ Е ВАЖНО И НА КАКВА ЗАПЛАТА СИ СЕ ДОГОВОРИЛ ЗАЩОТО КАКВАТО И ДА Е НЯМА ДА ТИЯ ПЛАТЯТ!!!! ЗА ДОГОВОР НЯМА ДА ГОВОРИМ ЗАЩОТО Е БЕЗПРЕДМЕТНО-МОЖЕ ДА ПОДПИШЕТЕ, НО ТОЙ РЕАЛНО НЯМА ДА ВИ СВЪРШИ НИКАКВА РАБОТА.РАБОТНО ВРЕМЕ - ОБИКНОВЕННО Е ДО 19.30 ЧАСА, НО ШЕФКАТА ИДВА В 19.25 И ПОЧВАТЕ ДА И ОБЯСНЯВАТЕ ЧЕРТЕЖИТЕ И ОФЕРТИТЕ КОЙТО ПРАВИТЕ ЗА КЛИЕНТ ДОКАТО ТЯ НЕ ГИ РАЗБЕРЕ, КОЕТО ОТНЕМА ДОСТА ВРЕМЕ :D :D :D И НЕРВИ.НО НАЙ - ВАЖНОТО Е ЧЕ КАКВОТО И ДА ПРАВИТЕ НЯМА ДА ВИ ПЛАТЯТ : :!: :!: :!: :!: :!: :!: ЗА ТОВА НЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ ОТ ПОРЕДНОТО ОСВОБОДЕНО РАБОТНО МЯСТО ВЪВ ФИРМА БЕРЛОНИ!!!!!!!!
kari29
Нов
Нов

АВТОМИВКА

Мнениеот mirrage » 20 Юни 2009, 10:27

Здравейте,
От мен - още един опарен от парливото отношение на некоректен работодател.
Автомивка, собственост на " Теобул" ООД , намира се на Симеоновско шосе срещу хотел Silver house ....
Изумен съм от наглостта и поведението на тамошния "шеф" :>: . То е ясно, че едно ни възлагат да работим, друго вършим а пък за трето ни плащат, но все пак ако имаше поне 1% човещина, може би щяхме да поработим още малко. Условията в които работят в автомивката са под всякаква критика... необезопасени кабели, вредните препарати, които не само че не измиват автомобилите, но и увреждат емайла освен това са вредни за кожата, а на никой от нас (поне докато работех там), не дадоха подходящо работно облекло, или най-малкото не взеха това под внимание. Оборудването като прахосмукачки и водоструйки е малко за толкова много работници, с една прахосмукачка не можеш да почистиш 5 коли наведнъж.... а ако се осмелиш да го кажеш - глоба понякога достигаща размера на заработеното през седмицата.
Плащат на седмица като възнагражденито е 30% от това което си заработил... и най - тъпото е че шефа не позволява и това да получиш.
За най-малката дреболия налага големи глоби, та да не можеш и това което си заработил да вземеш. На всеки от нас е ясно че работодателите се възползват от това, че всеки търси работа, понякога независимо от парите, защото момента е труден и много от нас се борят вече да оцелеят. И въпреки всичко според мен коректното отношение е на първо място. Има ли блага дума човек работи спокойно и се раздава за работата си..... е в тази фирма това е невъзможно, тъй като господин шефа си позволява да разговаря с работниците само на висок тон, дори да ги третира като субекти от най низша класа...... без да се замисля че и той и ние ядем един хляб. пием една вода и дишаме един въздух.
Главно съм възмутен от него и искам да предупредя всеки който се "осмели" да постъпи там на работа! :!:
В " Теобул " ООД не постъпвайте на работа :!: и не мийте колите си :!: ... освен ако не сте търсач на силни усещания от които да ви се вдигне адреналина до инсултно състояние :stop-: !!!
МЛАДЕН
Na tozi svqt vsqko napraveno dobro ili losho rano ili kysno vsekimu se vryshta!!!
mirrage
Нов
Нов

Още един некоректен работодател!

Мнениеот liginv » 22 Юни 2009, 11:52

Става въпрос за фирма МД 2001 ЕООД или още известна като Образователен център Медиа.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОРЕКТЕН РАБОТОДАТЕЛ!!!
В тази фирма не се зачитат нито човешките, нито трудовите права.
Работиш максимално много за минимално заплащане, отношението на собственичката е като към вещи, които й изкарват парички.
Не те пуска в платен отпуск, извън собствения й план, който разбира се не е съгласуван с теб, кара те да работиш болен, оспорвайки естествено това ,че си болен, постоянно прави забележки и насажда стрес, което разбрах от колежки е с цел да ти насади чувство за вина и да нямаш претенции за нищо...
Изобщо отвратена съм от тази жена и условията, които създава!!! :mad:
liginv
Нов
Нов

некоректен работодател

Мнениеот melanholiq » 22 Юни 2009, 18:49

жалко, че в България некоректните работодатели са толкова много. Пресен случай е от моя опит. Дълго време на популярната сладкарска верига "Златна пещ" стоеше обява за персонал. Взеха ме веднага, обаче установих, че там стари работници нямаше. Работих коректно 2 седмици, когато в края на смяната ми нахлу собственикът на помещението, което ползваше сладкарницата и си поиска ключовете. Аз естествено ги дадох, защото присъстваше и един от шефовете на сладкарницата. Предният ден изгониха колежката ми под предлог, че краде суми от порядъка на над 100 лв на ден. Това е пълен абсурд за мен, защото това е почти невъзможно. Изчезването на суми и стоки с такъв размер веднага се забелязва и дори еднократен опит е невъзможен. След като върнах ключовете се отказах и от самата работа. На въпроса ми ще ми се плати ли това време те ми отговориха, че сладкарницата ималамного загуби и едва ли не аз да си жертвам заплатата заради това. На протеста ми, че едното няма нищо общо с другото ми отговориха ми ти защо даде ключовете няма да получиш заплата. Не платиха и на набедената колежка. За това време нямаме и трудови договори и осигуровки, които са задължителни. Съветвам хората да гледат със съмнение на такива "вечни" обяви за свободни места. Никои уважаващи се бизнесмени няма да искат да висят в колонките за предлагане на работа непрекъснато. Това е неестествено. :cry:
melanholiq
Нов
Нов

...

Мнениеот mirrage » 01 Юли 2009, 11:59

Питам се кога ли ще спрат с тази арогантност работодателите?!
И къде са в този момент служителите от Инспекция по труда!
Na tozi svqt vsqko napraveno dobro ili losho rano ili kysno vsekimu se vryshta!!!
mirrage
Нов
Нов

Мнениеот mimo4ence » 29 Юли 2009, 15:36

Zdraveite na vsi4ki oparili se ot nekorektni rabotodateli.Az iskam da vi spodelq za firma Seneko OOD s upravitel Bojidar Valchev.Rabotih 2 meseca v negoviq hotel koito se kazva Aquamarine i se namira v Slunchev Briag.Kakvo da vi kaja - lipsa na normalni usloviq za rabota,postoqnno nalagane na nqkakvi izmisleni globi s cel da ti dadat kolkoto se moje po-malko zaplata v kraq na meseca,ako ti q dadat vyobshte.Ne stiga che bavqt zaplatite sys strashno mnogo vreme(koeto e nedopustimo za sezonna rabota),nakraq taka te orqzvat,che edva li ne ti imash da davash.Men me orqzaha s 500 leva,zaradi globi koito dori ne mojaha da mi kajat za kakvo sa i za tova che ne sym si bila vyrshila rabotata dokato sym rabotila tam,vypreki,che az sama napusnah,predi tova ne sa mi kazvali i pokazvali po nikakyv nachin,che ne sa dovolni ot men i che iskat da me osvobodqt ot rabota zashtoto ne se spravqm.Nai-vajnoto obache e che taka narecheniq ''shef" se opita da mi naleti na boi,kogato otidoh da si tyrsq pravata i me izgoni.Skoro chetoh,che edna turoperatorska agenciq shte go sydi zashtoto ne e spazil dogovora si s tqh i im e vzel strashno mnogo pari.Taka che pazete se ot tozi hotel ako mislite da hodite da rabotite tam.
mimo4ence
Нов
Нов

DUN-KETARING RUSE

Мнениеот vanina » 05 Авг 2009, 09:42

ako nqkoi ima jelanie da raboti pri nechoveshki usloviq na trud neka se prisaedini kam tazi firma na koqto sobstvenika dori se samnqvam dali znae kakvo oznachava KETARING? Tova koeto vidqh i prejivqh nikude na drugo mqsto nesam go vijdala(rabotq poveche ot 15 godini)...tajno e no e fakt kak starcite ot domovete v ruse se hranqt s takiva bokluci kato tova koeto se gotvi tam(az ne bih gi vkusila). Predi mnogo godini edin moi shef me nauchi na slednoto:""Ako ti samiq nqma da go qdesh edno qstie i na klienta ne trqbva da go davash"".E,pitam az kak se pechelqt targovete za hranene na bolnici,starcheski domove i drugi takiva socialni zavedeniq??? Nai-loshoto e che takiva hora ostavat beznakazano na pazara.Znaete li naprimer kak gori friturnik,a vratata e zakluchena zashtoto ""SHEFA TAKA E NAREDIL ??? A kak moje i gazova butilka da gramne ??? A kak obeshtavat zaplati,bonusi i drugi razni pari ? obeshtavat ti 500 leva,namislqt si za kakvo da te globqt i poluchavash 450 ili 400 zavisi ot ""nakazanieto"",a to nakazanieto go izmislq edin glupak na kogoto mu lipsvat dori purvite sedem godini i psuva rabotnicite tochno kato nqkoi koito nqma rechnik dori da gi napravi po-cvetushti.TAM kazvat oshte,che sa otvoreni za novi idei,sreshtu koito ako sa odobreni(neznam ot kogo)poluchavash bonus-PALNI GLUPOSTI- NE SE LAJETE MILI KOLEGI (GOTVACHI-KULINARI).I znaite oshte che na tozi chovek neprekasnato mu varvqt obqvite za tarsene na personal v HEPPI,TERASSA i picariq KARUZZO do halite v RUSE. Otvorete vestnik UTRO i vijte obqvite,vsichki te sa ot predi 3-4 godini. Jelaq na vsichki kolegi mnogo kasmet v tarseneto na DOBAR RABOTODATEL
vanina
Нов
Нов

Мартинели

Мнениеот Rusana » 29 Сеп 2009, 10:35

Никаква примественост,обучение никакво.Никаква информация за заплащането в първия Уж обучителен месец .Адско текучество , умишлено бавене на трудовия договор, като овъртат и се чудат какво да измислят.Лъжат се клинетите нагло и гадно, при все името което си бяха Извоювали Меко казано се о........ат в последните години.И аз не вярвах но отидох видях пробвах и си тръгнах.[[/b]
Rusana
Нов
Нов

Re: Мартинели

Мнениеот ivayllo » 29 Сеп 2009, 20:36

Rusana написа:Никаква примественост,обучение никакво.Никаква информация за заплащането в първия Уж обучителен месец .Адско текучество , умишлено бавене на трудовия договор, като овъртат и се чудат какво да измислят.Лъжат се клинетите нагло и гадно, при все името което си бяха Извоювали Меко казано се о........ат в последните години.И аз не вярвах но отидох видях пробвах и си тръгнах.[[/b]

къде това?
Аватар
ivayllo
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Мнениеот stotokar » 28 Окт 2009, 19:25

Classic Catering Company
Добавено от: stotokar | Дата: 28.10.2009 19:03 | Категория: Работа
Размер на шрифта
Сложи в избрани

Здравейте!На 19.01.2009 започнах работа във фирма Класик Кетъринг Къмпани-гр.Варна.В началото всичко беше идеално и се разбирахме чудесно със собствениците на фирмата.От юни 2008 фирмата развиваше своята дейност,независимо,че са нямали необходимите документи,но това не е нищо ново в България.Работих като готвач на договор на 8 часов работен ден с всички осигуровки.Март месец бях на 4 часов работен ден заради стагнацията и липса на поръчки.След 1 месец всичко се нормализира.И така до средата на август когато реших да напусна.Подадох си молба,изчаках да ми намерят заместник и на 15.09 бях вече освободен от фирмата.От тук започнаха и проблемите.Шефката ми каза,че ще ми приготвят документите и последната заплата за седмица.Е,минаха 2 седмици и се видяхме с нея.Тя дойде даже лично до нас да ми ги донесе.Но се опита да не ми даде пари за полагаемата ми отпуска.След като я подсетих,тя ми ги даде,но ми каза,че не и достигат 42 лв. и ако мога да изчакам няколко дни.Тези дни вече станаха 30.Почти всеки ден и звъня за да я питам за огромната сума от 42 лв.Тя ми отговори,че ги е предала на другия шеф и той щял да ми ги донесе.Да,ама не.Когато звъня на телефона на другия шеф,той не го вдига или го изключва.Голяма фирма,няма що.Днес ходихме със съпругата ми да се регистрираме в НОИ и чак днес разбрах,че са ме осигурявали на 4 часа.а по договор е трябвало на 8.Към договора ми няма никакъв анекс с мой подпис за това.Имам едно съмнение,че когато шефката дойде да ми донесе документите,аз ги подписах на капака на колата и може да ми е набутала да подпиша нещо без да съм го видял.защото много бързаше.Може ли някой да ми даде съвет какво да направя за да си взема парите или да ги съдя за измама?КЪМ ВСИЧКИ ГОТВАЧИ ОТ ВАРНА,НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НИКОЛИНА ЖЕЛЕВА И ВЛАДИМИР КОЛАРОВ ОТ CLASSIS CATERRING COMPANY.Късмет на всички и все пак вярвам,че доброто у хората все някога ще надделее.
stotokar
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Търсене на работа