НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Мнениеот Rozichka » 30 Окт 2009, 15:05

Има един мишок,в подлеза на РУМ"Младост"-казва се Сашо.Собственик е на магазина за дискове.Хора, никога не купувайте от него,защото всичките дискове са пиратски.Той е голям мухльо- плаща на продавачките си някаква мизерна сума от 150-200лв.Той плаче само за проверка,но и това ще стане.За този мишок трябва само или солена глоба или затваряне на скапания му магазин :twisted: :o-o-o: :<:
Rozichka
Нов
Нов

Мнениеот stui » 19 Ное 2009, 12:43

един голям мошеник е бившият ми шеф Иван Марушкин.Вече цяла година лъже и се крие,защото дължи на мен и на колегите ми пари.Всички бяхме принудени да си търсим друга работа.Чуете ли Ейванбилд или Идстройгруп или Йориейван бягайте далече.На всичко отгоре разбрахме ,че е длъжник и на много фирми.
stui
Нов
Нов

Относно некоректни работодатели

Мнениеот DOBINA » 14 Дек 2009, 13:07

Срещала съм некоректни работодатели в педагогическата си работа вдетските градини а дори и в домовете където съм гледала деца ,но досега материално не бях ощетена .Отново срещам некоректност от страна на г-жа ЗОРНИЦА отф-ма TrakiJeninaOOD относно подаръчните торбички . Ако съм с грешка ще и се извиня но днес отговор нямам.
DOBINA
Нов
Нов

Колеги-дизайнери от Стара Загора, пазете се от "вестник

Мнениеот WizardBGR » 16 Дек 2009, 13:01

Здравейте, колеги-дизайнери, страньори и предпечатари! Знам, че във времената, които ни предлага България в момента - криза, безработица и т. н. - човек много-много не подбира, но въпреки това искам да ви посъветвам - ако случайно някога съдбата ви срещне с потенциалната работодателка Даниела Ангелова, т. нар. "издател на безплатен вестник SZ Око" - Стара Загора, бягайте колкото се може по-надалеч. Имах неблагоразумието да правя дизайна на вестника близо година и, честно казано, това е една от най-неблагодарните работи, на които съм бил (а съм минал през работодатели от Велико Търново, Стара Загора, Смолян, Русе и София!). Ще ви изброя накратко проблемите, с които се сблъсках по време на заниманията си с дизайна и предпечата на вестника на госпожица Ангелова:

1) Тотална, пълна и безпрецедентна липса на каквато и да е подготовка, организация и планиране на работния процес. Човек никога не знаеше кога именно ще му пададат материали - обикновено това ставаше в последния ден (петък), когато беше и крайният срок за подаване на вестника в печатницата. Резултатът - хаос и куп изхабени нерви в последния работен ден на седмицата.
2) Колосални финансови проблеми - първо пазарлъци за сумата (жълтите стотинки, каквито се явяваха мизерните 10 лева на страница, се виждаха непосилна сума за госпожицата, която явно бе свикнала на безплатно правене на безплатния й вестник - в крайна сметка знаете, че клошари, които подбиват цените, е имало, има и ще има!), след това неизброимо количество нерви, докато си ги получиш. Оправданията варираха от световната финансова криза през атмосферното налягане та до работното време на банките. Специално заради това заплащане си извадих нова дебитна карта, за да мога да получавам (уж) по-навреме парите си... "Блажени са вярващите", както се казва в Библията.
3) Пълна неграмотност от страна на по-голямата част от екипа, заради което освен с предпечата бях принуден да се занимавам и с коректурите на вестника. Това, смея да ви заявя, беше една от най-тежките задачи, тъй като правописните грешки в 90 на сто от статиите бяха повече от парите, които ми дължи госпожицата.
4) Безпрецедентна незаинтересованост за подобряването вида и разпространението на вестника. От жалко бюлетинче, правено на CorelDRAW с всичките произтичащи от това последствия (колегите, които са се занимавали с предпечат на вестници, ще ме разберат, за останалите ще поясня, че това е все едно да правиш билборд с Microsoft Word), вестникът заприлича на модерно издание, с прекрасно обработени снимки, сдоби се (благодарение отново на мен и личните ми усилия) с група в социалната мрежа Фейсбук и Интернет-страница, разположена на личния ми хостинг и изработена в свободното ми време... Излишно е да ви споменавам, че не съм видял и стотинка за това, по-жалкото беше, че не видях признание, благодарност или, с риск да се повторя, каквато и да било заинтересованост.

Като за финал ще ви цитирам част от писмото на госпожицата: в него тя ме обвинява, че търсейки заработените си пари (400 лева, забавени над два месеца!), едва ли не съм постъпил нецивилизовано. Очевидно за някои хора е достатъчно да ти предоставят работа, като за това вие сте длъжни да им целувате ръцете. Щом обаче започнете да си търсите заплащането, изведнъж ставате нецивилизовани варвари, които не оценяват тяхното, на работодателите, благодеяние.

Накратко, ако сте като мен - 35-годишен човек, който от 14-годишна възраст работи във вестници, радиа и телевизии, а от над десет години се занимава с графичен дизайн и предпечат, който през живота си не е правил една правописна и почти нито една печатна грешка, стойте далеч от тази месторабота. Ако пък за вас е по-важно да видите името си в карето като метранпаж на вестник и парите (или в конкретния случай - липсата и неизплащането им) за вас не значат нищо, сигурен съм, че при госпожицата винаги ще има свободно работно място за вас.
WizardBGR
Нов
Нов

Re: НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Мнениеот Гост » 05 Фев 2010, 12:46

БЯХ СЪКРАТЕНА ОТ ФИРМА ЯСКО КОМЕРС ЕООД СОФИЯ АДРЕС КВ.ОРИОН УЛ СУХОДОЛСКА 13.АЗ СЪМ РАЗВЕДЕНА С ДЕТЕ НА 3 ГОДИНИ ЖИВЕЯ САМА.СПОРЕД МЕН ТОЗИ РАБОТОДАТЕЛ Е НЕКОРЕКТЕН МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ?
Гост

Мнениеот Гост » 17 Фев 2010, 13:46

КалиманЕООД
Аз съм бивш служител на фирма КАЛИМАН ЕООД.Искам да кажа че никога не съм се сблъсквал с по некоректен човек който работи там.Както е описало момчето по доло във форума става дума за щуробаджанащина като в националният отбор той за това не върви.
И така накратко работих в една от игралните им зали на бул.Х.Б. като охрана за една година там се смениха 12 работници-крупиета колко са лоялни сами си правете извода.всичко вървеше нормално докато не дойде новият управител на залата името му Д.Ж.Той разбира се не идва току така бил добър приятел на един от началниците и постоянно парадираше с неговото име.Започна да не плаща заплатите навреме да заплашва персонала че няма да им се плати отпуската и т.н.т.Дори каза на едно от момичетата че иска да я види как реве и тогава ще и даде заплатата.казваше че се осигуряваме на минималната заплата и винаги може да ни я даде само нея...В един момент всички се усъмняваха че той прави нещо с парите на казината двете който му бяха поверени.Когато аз казах на всеослушание че той нещо върти парите и е затънал ми връчи молба за напускане.Аз си замълчах тъй като не губех нищо кой знае какво.Бях си ползвал половината от отпуската която ми се полагаше трябваше да ми я изплати още С...ри но каза че били загубили ведомостта и не знае колко пари е.Когато отидох да ми подпечатат книжката във така сериозната и държаща на работниците си фирма извадиха ведомостта и казаха че някой сее разписал вместо мен още септември и парите са ми взети.Същият този Д.Ж. беше издигнат на по високо пост във националният отбор на негово място той разбира се си постави негов приятел да му покрива бакиите.Не го пиша това на лична основа защото не ме интересува вече просто искам да се знае.Когато казах че ще кажа какви ги върши на шефовете той каза че няма да си получа заплатата за предният месец.И ме кара да работа докато си намери човек след като вече бях освободен официално.Самият той пишеше едно изречение с минимум три правописни грешки,но за жалост там е шуробаджанашина и на кой му пука.Е това исках да ви кажа за тази фирма но съм обеден че там работят и много съвестни и коректни хора..
Последна промяна Гост на 17 Фев 2010, 13:48, променена общо 1 път
Гост

Re: НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Мнениеот Гост » 17 Фев 2010, 13:47

Аз съм бивш служител на фирма КАЛИМАН ЕООД.Искам да кажа че никога не съм се сблъсквал с по некоректен човек който работи там.Както е описало момчето по доло във форума става дума за щуробаджанащина като в националният отбор той за това не върви.
И така накратко работих в една от игралните им зали на бул.Х.Б. като охрана за една година там се смениха 12 работници-крупиета колко са лоялни сами си правете извода.всичко вървеше нормално докато не дойде новият управител на залата името му Д.Ж.Той разбира се не идва току така бил добър приятел на един от началниците и постоянно парадираше с неговото име.Започна да не плаща заплатите навреме да заплашва персонала че няма да им се плати отпуската и т.н.т.Дори каза на едно от момичетата че иска да я види как реве и тогава ще и даде заплатата.казваше че се осигуряваме на минималната заплата и винаги може да ни я даде само нея...В един момент всички се усъмняваха че той прави нещо с парите на казината двете който му бяха поверени.Когато аз казах на всеослушание че той нещо върти парите и е затънал ми връчи молба за напускане.Аз си замълчах тъй като не губех нищо кой знае какво.Бях си ползвал половината от отпуската която ми се полагаше трябваше да ми я изплати още С...ри но каза че били загубили ведомостта и не знае колко пари е.Когато отидох да ми подпечатат книжката във така сериозната и държаща на работниците си фирма извадиха ведомостта и казаха че някой сее разписал вместо мен още септември и парите са ми взети.Същият този Д.Ж. беше издигнат на по високо пост във националният отбор на негово място той разбира се си постави негов приятел да му покрива бакиите.Не го пиша това на лична основа защото не ме интересува вече просто искам да се знае.Когато казах че ще кажа какви ги върши на шефовете той каза че няма да си получа заплатата за предният месец.И ме кара да работа докато си намери човек след като вече бях освободен официално.Самият той пишеше едно изречение с минимум три правописни грешки,но за жалост там е шуробаджанашина и на кой му пука.Е това исках да ви кажа за тази фирма но съм обеден че там работят и много съвестни и коректни хора..
Гост

Мнениеот krasio00o » 13 Апр 2010, 20:29

Служител съм в автосервиз СФА-Варна "София Франс Ауто"-Варна.Въпросната фирма неизплаща годишен платен отпуск без значение дали се ползва или не.Ако някой може да ме посъветва към коя институция да се обърна за помощ или поне да им праснат една хубава проверка.
krasio00o
Нов
Нов

Мнениеот Luminosa » 15 Апр 2010, 14:30

Аз бих Ви препоръчала да се обърнете към тази инстанция: http://www.gli.government.bg/ . Чувала съм нелоши отзиви за нея. Успех и ако имате възможност, ще се радвам да споделите опита си с Изпълнителаната Агенция Главна Инспекция по труда! :)
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот nedka27 » 16 Апр 2010, 10:33

Преди да се обърнете обаче, добре си спомнете данеби да сте разписали молба за отпуск, който не сте ползвали или при напущане да сте подписвали декларациии, че не изисквата обезщетение.В тези случаи нищо няма да може да се направи.
nedka27
Баш кариериста
Баш кариериста

Некоректни работодатели

Мнениеот marfi » 08 Юни 2010, 11:00

Една от фирмите в Стара Загора,от която трябва да се позите е "Европа 2001"ООД със собственици Иван Делчев и Николай незнам си кой.Ако тези имена нищо не Ви говорят ще кажа,че държат заведенията "Лас Вегас","Планета" и др.ВНИМАВАЙТЕ С ТЯХ,МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ ИМ РАБОТИТЕ БЕЗ ПАРИ!
marfi
Нов
Нов

ЕТ "АЛДОТАЙМ АЛЕКСАНДЪР ДОБРИНОВ"

Мнениеот taipan » 02 Юли 2010, 20:24

Има двама мишоци Бранимир Бончев и Александър Добринов, и двамата пича имат фирми, единия ЕТ Иво-2002, другия ЕТ Александър Добринов Алдотайм
Работих при тях 6м и ме уволниха незаконно, та днес заведох иск с/у тях, защото незаконно ме уволниха без предизвестие и ме заплашиха с дисциплинарно уволнние без никакво основание. Магазини имат за [цензура] стоки демек [цензура] шоп, един на пиротска 8, един на солунска 34, един на ц.гара

1. УВОЛНИХА МЕ БЕЗ ПРИЧИНА БРАНИМИР МИ ИЗКАЗА, ЧЕ ЗАРАДИ МЕН ДЕЦАТА МУ ГЛАДУВАТ И СЪМ ПЕЧЕЛЕЛ НА ГЪРБА МУ.
2. ПОРКАТ И СА ВЕЧНО ПИЯНИ НА РАБОТА.
3. ПЛАЩАТ МИЗЕРНО, ТО И БИЗНЕСА ИМ Е МИЗЕРЕН.
4. ОБИЖДАТ ХОРАТА И СЕ ДЪРЖАТ АРОГАНТНО.
5. СТОКАТА ИМ Е С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ С ЦЕЛИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ.
6. НЯМА ОПЪТВАНЕ И НЕ ДАВАТ ГАРАНЦИИ ЗА НИЩО И ГОНЯТ КЛИЕНТИ БЕЗ ДА ИМ ВЪРНАТ ПАРИТЕ.
НЕ ПАЗАРУВАЙТЕ ОТ ТАМ. МОШЕНИЦИ И КРАДЦИ.
МАГАЗИНИТЕ СА В СОФИЯ, ПИРОТСКА 8, СОЛУНСКА 34, ЦЕНТРАЛНА ЖП ГАРА. КРЪСТИЛИ СА ГИ [цензура] STANDART. TAM НЕ ВЛИЗАЙТЕ И ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ!!!
:idea: :idea:
taipan
Нов
Нов

Re: ЕТ "АЛДОТАЙМ АЛЕКСАНДЪР ДОБРИНОВ"

Мнениеот Branimir_Bonchev » 05 Авг 2010, 14:38

taipan написа:Има двама мишоци Бранимир Бончев и Александър Добринов, и двамата пича имат фирми, единия ЕТ Иво-2002, другия ЕТ Александър Добринов Алдотайм
Работих при тях 6м и ме уволниха незаконно, та днес заведох иск с/у тях, защото незаконно ме уволниха без предизвестие и ме заплашиха с дисциплинарно уволнние без никакво основание. Магазини имат за [цензура] стоки демек [цензура] шоп, един на пиротска 8, един на солунска 34, един на ц.гара

1. УВОЛНИХА МЕ БЕЗ ПРИЧИНА БРАНИМИР МИ ИЗКАЗА, ЧЕ ЗАРАДИ МЕН ДЕЦАТА МУ ГЛАДУВАТ И СЪМ ПЕЧЕЛЕЛ НА ГЪРБА МУ.
2. ПОРКАТ И СА ВЕЧНО ПИЯНИ НА РАБОТА.
3. ПЛАЩАТ МИЗЕРНО, ТО И БИЗНЕСА ИМ Е МИЗЕРЕН.
4. ОБИЖДАТ ХОРАТА И СЕ ДЪРЖАТ АРОГАНТНО.
5. СТОКАТА ИМ Е С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ С ЦЕЛИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ.
6. НЯМА ОПЪТВАНЕ И НЕ ДАВАТ ГАРАНЦИИ ЗА НИЩО И ГОНЯТ КЛИЕНТИ БЕЗ ДА ИМ ВЪРНАТ ПАРИТЕ.
НЕ ПАЗАРУВАЙТЕ ОТ ТАМ. МОШЕНИЦИ И КРАДЦИ.
МАГАЗИНИТЕ СА В СОФИЯ, ПИРОТСКА 8, СОЛУНСКА 34, ЦЕНТРАЛНА ЖП ГАРА. КРЪСТИЛИ СА ГИ [цензура] STANDART. TAM НЕ ВЛИЗАЙТЕ И ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ!!!
:idea: :idea:

Анонимният "мишок" написал горното е плевенски дегенерат на име Петър Митковски.Търси си работа и в момента и е крайно непрепорачително назначаването му на длъжности свързани с боравене с пари!
Branimir_Bonchev
Нов
Нов

Re: ЕТ "АЛДОТАЙМ АЛЕКСАНДЪР ДОБРИНОВ"

Мнениеот Kamenov Group » 08 Авг 2010, 00:29

Branimir_Bonchev написа:.....

За него незнам, но за теб е крайно препорЪчително да пишеш грамотно
Kamenov Group
Нов
Нов

Мнениеот Branimir_Bonchev » 08 Авг 2010, 15:33

Мисля си,че целта тук не е точно такава.Щом неговия правопис и стилистика те устройват,а моята правописна грешка,допусната в резултат на афект ти боде очите,значи сте си доста близки,менторе.
Branimir_Bonchev
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Търсене на работа