НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Мнениеот Branimir_Bonchev » 10 Авг 2010, 16:32

Kamenov Group,да чакам ли отговор,"НЕЗНАМ"?
Branimir_Bonchev
Нов
Нов

AUTOTRINITY

Мнениеот mavara78 » 10 Авг 2010, 19:02

Firma Autotrinity za vseki koito se zanimava sus avtoboqdisvane i tenekijiiska rabota hora ne hodete tam obeshtaniqta na shefa sa golemi kakto za zaplashtane taka i za trudov dogovor i osigurovki. Raboteh tam okolo 5 meseca kato avtopodgotov4ik za boq kato se nadqvah vseki sledvasht mesec tozi 4ovek da mi izplati tova koeto sum si izrabotil a toi postoqnno me lujeshe kakto men taka i moi kolegi 4e shte ni izplati vsi4ko ot edna data do druga data i taka parite se natrupvaha a puk ti s nadejdata da si gi vzemesh rabotish i mu pulnish gushata na tozi IZMAMNIK koito se kazva lubo.Postoqno se tursqt hora za rabota postoqno idvat i si otivat teku4estvoto e mnogo golqmo raboti se bez trudov dogovor bez ustanoveni normi i vurshish neshta za koito ne ti se plashta kato ne govorq za po4istvane na rabotno mqsto ili neshto takova a za da napravish nqkoi avtomobil i toi da ne ti se plati vuv momenta tozi 4ovek mi dulji okolo 700 leva koito mi e qsno 4e nqma da si vzema. Rabotish na 30 leva na detail no ako pravish mnogo detaili za edin mesec toi ti namalqva cenata na 15 leva na detail zashtoto kade se e 4ulo i vidqlo rabotnik da vzima nad 1000 leva zaplata . vseki mesec vzavisimost ot tova kolko si izkaral toi tre orqzva sus 300 ili 400 leva tova spored v kakvo nastroenie e toi ne samo 4e e IZMAMNIK no i KRADEC zashtoto tova si e krajba ot truda na horata. Za horata koito sa vidqli obqva 4e se tursqt novi rabotnici NE HODETE TAM SHTE SI ZAGUBUTE VREMETO NQMA DA VI DADAT PARITE I SHTE RABOTITE BEZ DOGOVOR
mavara78
Нов
Нов

AUTOTRINITY

Мнениеот mavara78 » 10 Авг 2010, 19:03

Firma Autotrinity za vseki koito se zanimava sus avtoboqdisvane i tenekijiiska rabota hora ne hodete tam obeshtaniqta na shefa sa golemi kakto za zaplashtane taka i za trudov dogovor i osigurovki. Raboteh tam okolo 5 meseca kato avtopodgotov4ik za boq kato se nadqvah vseki sledvasht mesec tozi 4ovek da mi izplati tova koeto sum si izrabotil a toi postoqnno me lujeshe kakto men taka i moi kolegi 4e shte ni izplati vsi4ko ot edna data do druga data i taka parite se natrupvaha a puk ti s nadejdata da si gi vzemesh rabotish i mu pulnish gushata na tozi IZMAMNIK koito se kazva lubo.Postoqno se tursqt hora za rabota postoqno idvat i si otivat teku4estvoto e mnogo golqmo raboti se bez trudov dogovor bez ustanoveni normi i vurshish neshta za koito ne ti se plashta kato ne govorq za po4istvane na rabotno mqsto ili neshto takova a za da napravish nqkoi avtomobil i toi da ne ti se plati vuv momenta tozi 4ovek mi dulji okolo 700 leva koito mi e qsno 4e nqma da si vzema. Rabotish na 30 leva na detail no ako pravish mnogo detaili za edin mesec toi ti namalqva cenata na 15 leva na detail zashtoto kade se e 4ulo i vidqlo rabotnik da vzima nad 1000 leva zaplata . vseki mesec vzavisimost ot tova kolko si izkaral toi tre orqzva sus 300 ili 400 leva tova spored v kakvo nastroenie e toi ne samo 4e e IZMAMNIK no i KRADEC zashtoto tova si e krajba ot truda na horata. Za horata koito sa vidqli obqva 4e se tursqt novi rabotnici NE HODETE TAM SHTE SI ZAGUBUTE VREMETO NQMA DA VI DADAT PARITE I SHTE RABOTITE BEZ DOGOVOR
mavara78
Нов
Нов

ет

Мнениеот malejko » 30 Авг 2010, 17:31

,,,,
Последна промяна malejko на 20 Окт 2011, 20:37, променена общо 2 пъти
malejko
Нов
Нов

Здравейте,

Мнениеот Lovech » 16 Сеп 2010, 13:00

Изтривам мнението си под натиск на бившия си работодател!
Последна промяна Lovech на 25 Сеп 2010, 10:40, променена общо 1 път
Lovech
Нов
Нов

МИЛЕНИУМ ООД

Мнениеот popco » 23 Сеп 2010, 17:38

Ето още един от многото МИЛЕНИУМ ООД гр.София.
Това е фирма занимаваща се с железарска работа: парапети,огради,стълби,козирки.Собственика се казва Алтай Дурмазов и е най-гелемия лъжец който съм срещал в живота си.
1.Въща ви с 1 месец на зад като ви казва че забавя парите до 5дни.В краина сметка ви връща с 2месеца че и повече.
2.Условията на труд са краино мизерни.
3.Не стига че лъже вас ,но лъже и клиентите със срокове и вие като отидете на монтаж отнасяте целия негативизъм.
4.Заплатите са много ниски.
popco
Нов
Нов

ПРОЛЕТ О6 - Бургас

Мнениеот ivo_cool » 23 Сеп 2010, 19:27

Ето и още един от мен: ПРОЛЕТ 06 още едим некоректен работодател работя около 5 месеца във фирмата и когато ми се наложи да отида на лекар се оказа че съм без осигоровки. Реших да си поискам договора които уж имам но така и до ден дне6ен чакам да ми го дадат. Впоследствие собственика на фирмата ми каза че са ми забутали документите някаде и затова нямам трудов договор и трябвало да си дам отново документите.
Моля кажете как да постъпя и кам кого да се обарна, а и за тези 5 месеца кои 6те ми плати осигуровките.
Към кои институция трябва да се обърна и изобщо какво мога да направя изобщо.
Управител и собственник на фирната е Красимир Дринков
ivo_cool
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот ivo_cool » 29 Сеп 2010, 18:49

:idea:
ivo_cool
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот _bioHAZArd_ » 30 Сеп 2010, 08:54

Отиваш в инспекцията по труда. Но за загубените осигуровки мисля, че няма оправия.
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

ДО СТАРИТЕ ПОСТИ ЕООД

Мнениеот упоритата » 18 Фев 2011, 15:38

СТАР ПОСТ ЕООД Е КУРИЕРСКА ФИРМА МЕНТЕ.ПОДБИВА ЦЕНИТЕ НА ДРУГИТЕ КУРИЕРСКИ ФИРМИ ИЗБИВА ПАРИТЕ КАТО НЕ ПЛАЩА НА КУРИЕРИТЕ.СЪЩО ИЗБИВА РАЗХОД ЧРЕЗ ТРАНСПОРТА КОЙТО ПОЛЗВА ,А ИМЕННО МАРШРУТКИ,АВТОБУСИ И БДЖ.КУРИЕРИТЕ СА НА ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР ПЛАЩА СЕ НА ТРЕТИЯ МЕСЕЦ С РАЗЦЕНКИ 0,04 ЛВ. НА ПИСМО.И НЕСТИГА,ЧЕ ЦЕНАТА Е МИЗЕРНА ,НО И НЕПЛАЩАТ.ПАРИТЕ КОИТО ИМАМ ДА ПОЛУЧАВАМ ОТ ГОСПОДАРИТЕ НА ТАЗИ ФИРМА ЩЕ ИМ КАЖА ДА СИ КУПЯТ СВЕЩИ И ТАМЯН С ТЯХ,ПОНЕ ЗА ТОВА ЩЕ ИМ СТИГНАТ.
упоритата
Нов
Нов

Re: Внимавайте с ...... Пловдив!

Мнениеот katjadim » 20 Фев 2011, 16:29

lolin написа:Ето писмото, което писах do [текста е изтрит от администрацията на форума по молба на засегнатите лица] за да им съобщя,че няма да приема офертата им за работа и ето отговора, които ми дадоха така "професионално" ...

до [текста е изтрит от администрацията на форума по молба на засегнатите лица] (собственичката)

Zdraveite,
iskam da vi saobshtq, che mi napraviha mnogo izgodno predlojenie za rabota v druga reklamna agenciq.Prieh tqhnoto predlojeni, poneje vie dori ne mi kazahte za zaplashtane, a smqtam, che predelno vi e qsno tova do kolko stimulira slujitelq.

Blagodarq vi za vnimanieto!

P.S. Shtom ste tolkova na qsno s vsichko, zashto trqbvashe da mi otnemate 2 chasa i polovina za interviu, kato mojehte da ni posochete opredelen chas za vseki, a ne da se chakame vsichki pred kabineta po edno i sashto vreme.VREMETO E PARI! Ne smqtam,che e etichno da otnemate tolkova vreme ot pochivniq den na horata.
Kato vodite interviu, molq gledaite horata v ochite, a ne v strani!

и ето какъв беше нейният отговор на пимото ми....
[текста е изтрит от администрацията на форума по молба на засегнатите лица]

КОЯ СИ ТИ (......), ЧЕ ЩЕ МИ ПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКИ! ТАКИВА КАТО ТЕБ - МАРКЕТИНГОВИ БОКЛУЦИ И ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ! ЗА ДА ИСКАШ ПАРИ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ЩО Е МАРКЕТИНГ? МОЖЕ И ДИПЛОМАТА ТИ ДА ЗАВИСИ ТОЧНО ОТ МЕН!

ето и следващото и писмо...

ВНИМАВАЙ НЯКЪДЕ ДА НЕ СЕ ЗАСЕЧЕМ! ЗАПОМНИЛА СЪМ ТЕ!
АЗ ПРЕПОДАВАМ ТОЧНО ТАМ КЪДЕТО УЧИШ!

След което моето писмо беше...
:) с тези евтини заплахи изглеждате още по жалка.До никаде няма да стигнете така.Само вредите на малката си фирмичка (от 3-ма души).

и ето следващото и писмо, което беше и последно й, понеже не изтърпях подобно отношение и я блокирах!....

ПОДХОДЯЩО ИЗКАЗВАНЕ ЗА МОМИЧЕ ОТ КЪРДЖАЛИ, КОЕТО Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ В ХОТЕЛИТЕ!

и така...това бяха изказванията на УЖ интелигентния специалист по маркетинг!!!

Моля ви, като ходите на интервию за работа, внимавайте да не ви "запомнят" :)
тук не си играят на дребно :)

напълно разбирам, че говориш за Нора Даракчиева от Пловдив. Работех за списанието и Промо маркет 2 месеца и накрая ми плати 40лв. На всичкото му отгоре подписах граждански договор, който не беше регистриран... все неща заради които могат да и забранят да упражнява дейност и за които можеше и трябваше да я осъдя... но както и да е.
katjadim
Нов
Нов

Re: НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Мнениеот 4i4oBum » 13 Мар 2011, 17:18

staretza написа:ТУК Е МЯСТОТО ДА ПУБЛИКУВАТЕ ДАННИТЕ НА НЕКОРЕКТНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ. ДАНО И ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА ДА ЧЕТЕ САЙТА.

Здравейте!
Да ви запозная с една фирма, от която трябва да бягате като дявол от тамян.

Започнах работа във фирма "Фанти-Г" ООД гр. Видин на 06.10.2009 г., на кораб по трудов договор с основна заплата ... лв и ...% за прослужени години. При плаване ми бяха изплащани задгранични командировки във евро и месеци наред не е ставало дума за българската заплата. При питане кога ще бъдат изплатени българските ни пари ни се отговаряше от управителя на фирмата, че ще ги изплати, но сега да влезем в положението на фирмата защото е криза и т.н. Не сме настоявали, защото донякъде задграничните спасяваха положението. През месец май или юни 2010 г ни накараха да подпишем нови трудове договори със стара дата 01.02.2010 г , като заплатата ми беше намалена 240 лв, но не ни дадоха екземпляр от новите договори. На 18.09.2010 г ме накараха да сляза от кораба да си ползвам почивките и помолих управителя да ми изплати дължимите заплати до момента, тъй като имам кредити, през почивката нямам никакви приходи. Той ми каза, че са ми изплатени всички заплати и нямам нищо да получавам. Ноември месец пуснах заявление за напускане поради неизплащане на заплати, но управителя каза, че няма да ме освободи по този член, тъй като са ми изплатили всичко и ако не пусна молба за напускане по взаимно съгласие, ще ме уволни дисциплинарно. Тъй като през това време активно си търсех нова работа, защото вече месеци съм без приходи, а за да постъпя на нова работа трябва да бъда освободен от старата, подадох молба за напускане по взаимно съгласие. Бях освободен чак на 03.01.2011 г. като през цялото време не бях информиран относно движението на молбата ми и резултата от нея. Подадох жалба до инспекцията по труда в Монтана - клон Видин, за неизплатени заплати. След направена проверка, чрез официално писмо ме уведомиха, че фирмата била изплатила всички задължения към мен, базирайки се на касов ордер, на който с химикал е дописвано И РЗ - тоест и работна заплата, без да е записано за кой месец, каква сума и т.н. Каква наглост!!! Такива касови ордери подписваме когато ни плащат авансово преди рейс зад граничните командировки и на него пише с химикал "авансово командировъчни". В заповедта за освобождаване е записано, че фирмата ми дължи обезщетение за неползвана отпуска в размер на 280 лв, което също до момента не ми е изплатено. Всичките ми опити да се свържа с управителя или човешки ресурси, за да получа информация по въпросите, които съм поставил са неуспешни - никой не отговаря на телефонните ми обаждания, както и на имейла от който изпращам питанията си. Смятам, че нарочно ми се правят спънки заради предизвиканата проверка от страна на Агенцията по труда във Видин, макар, че смятам тази проверка за направена проформа по горе изложените причини и доре считам инспекцията за съучастник във мошеничествата на тази фирма, тъй като най-вероятно ги е страх да налагат глоби на "силния" на деня чорбаджия на "Фанти-Г". Преди два дни ми изпратиха поисканият от мен документ УП-2 и отново НАГЛОСТ - чорбаджи ме е водил самоотлъчка през времето, което ме накара да почивам без да ме извести, че има такива намерения или да ме извика на работа. В същото време, обаче в трудовата книжка пише, че осигурителният стаж е РАВЕН на трудовият. Престоят ми във фирмата измамник е точно 1 год. 2 месеца и 27 дена (06.10.2009 - 03.11.2011) Сами преценете за какво иде реч. Лошото е, че не съм единствения - има десетки ужилени като мен и моряци и шофьори, но почти всички си мълчат.
За зло куче - зла тояга!
4i4oBum
Нов
Нов

Мнениеот business_man_8881 » 16 Апр 2011, 19:00

не стойте тъка, съдете ги тези мошенници... за съжаление в българия е пълно с такива
business_man_8881
Нов
Нов

Re: ЕТ "Тони Манчев" е от некоректните фирми

Мнениеот malejko » 23 Юни 2011, 14:43

malejko написа:Не започвайте работа в ЕТ "Тони Манчев" гр. Раднево.Фирмата се занимава с транспорт, логистика и международен превоз на товари.Първоначалната оферта е повече от приемлива - 1600 лв заплата.Ако се случи така , че да останеш в друг град събота или неделя идва лично шефа да те прибере и т.н."Да ама не" както казва уважаемия Петър Бучаров.
Фирмата дава 14 ст на километър , при положение че правите по 4000 км за месец в най добрия случай си направете сметка за колко месеца е обещаната заплата.В събота и неделя те прибират, ако се прибереш за своя сметка използвайки автобус, влак или стоп.Съответно обратният път до камиона е същия.Никаква потдръжка на камионите, актовете за претоварване си ги плащаш ти.И накрая когато отидеш да си искаш заплата ти казват, че фирмата има затруднение.Ако си много настоятелен и продължаваш да си я искаш ти искат ключовете за камиона и оставаш без работа.За изминалите 4 гд се смениха 20-25 човека и всички бяха изпратени без последната си заплата с обвинвения , че са крадци и мошеници.

Да допълня нова информация за тази фирма : След като те уволнят те дават на прокурор, 10 месеца си следствен , разпити в полиция и прокуратура , мярка за неотклонение и т.н .В крайна сметка спират ДП срещу теб но няма кой да ти върне нервите.И на тях не им беше лесно :lol: Проверки от ИТ, НОИ и ДАИ едните си отидат другите дойдат и актове, мноооооооого актове и глоби:lol:
Никога, ама никога и не си помисляйте да започвате там , малка заплата 600 - 700 лв давана на 2-3 пъти , уволяване и после при прокурора.
malejko
Нов
Нов

Мнениеот M.NIKOLOVA » 13 Юли 2011, 20:48

Здравейте! Тук съм, за да посъветвам никога да не започвате работа в "София" ООД. Това е фирма за доставка на хранителни стоки, чийто склад се намира на хранителната борса в "Дружба" - 2. Съпругът ми беше служител там за период от 6 години. В началото, когато шефът му ръководеше склада, всичко беше наред. След това дойде шефката. Заплатите им бяха намалени, започна всеки месец да им удържа пари, неясно за какво, не признаваше фирата и съответно им режеше пари и за това, бавеше им заплатите с по 8-9 дни, караше ги да разписват, че са взели отпуск 20 работни дни, а всъщност те взимаха по 14 - една седмица лятото и една зимата. Двете не можеше заедно. И си го позволяваше, защото знаеше, че хората няма къде да отидат. Подиграват се с хора, които 6 години са работели съвестно и са били лоялни към тях.
M.NIKOLOVA
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Търсене на работа