Хотел тофинис ,Агиа Напа ,Кипър
Hotel tofinis ,Agia Napa ,Cyprus
НЕ РАБОТЕТЕ ТАМ.Почти всяка таверна или хотел в Агиа Напа търсят стаф и ПРЕДЛАГАТ ПО ДОБРИ УСЛОВИЯ.И като заплащане и като работно време.Докато във всеки друг хотел ви дават униформа ,тук ще трябва да си я купите сами и то каквато те ви кажат. Същото е за клиничните тестове.Докато навсякъде ги прави работодателя ,при тях си ги плащате вие - 40 евро.Основните им пороци са три – АЛЧНОСТ, НЕВЕЖЕСТВО и ЛИЦЕМЕРИЕ.Алчноста им е пословична ,нямате си представа на какви гадости са способни за някаква дребна сума да кажем 20 или 30 евро.Няма да ви дават кухненска хартия а ще използвате стари хавлии останали от туристите ,нарязани на парчета.Перат се в една пералня със всичките парцали с които се мие целия хотел,включително тоалетните.Е,не заедно разбра се
.После се използват за кърпи за ръце или за полиране на прибори
.Но дори алчноста им не е такъв порок като невежеството им.Като под невежество разбирайте не просто неинтелигентност или необразованост ,излишно е да коментирам това, а неспособност да бъдат емоционално обвързани ,да изпитват нещо добро към хората които им дават парите ,а именно клиентите на хотела .Същите тези клиенти които плащат по 120 евро за нощувка ,за които те казват ,че са прасета или животни.От това си направете заключение какво ще им е мнението за вас. Тези същите клиенти ,които те хранят цял сезон със зелена и неузряла диня(специално купуват такава) ,защото ако е узряла ще ядат повече(или може би ще повярвате на приказките им ,че не могат да намерят 6 месеца узряла на онзи климат
).Няма как, скъпа e.15 цента за килограм.И си я карат все така – тази година да излъжат едни ,догодина други туристи.Сега ще прецакат един стаф ,догодина друг.Това им е играта в общи линии – мошеничеството.Явно ,въпреки претенциите си ,че разбират и знаят всичко(и най-вече го разбират и го знаят по-добре от всички останали
),не могат да осъзнаят,че клиентите са интелигентни хора, а не говеда дошли на окастряне.Докато в другите хотели това което остане от вечеря се дава на персонала или се изхвърля ,при тях се запазва и се преработва на другия ден.Друго което ви очаква е да работите с намален състав или с идиоти или и двете.Последното е най вероятно.Първо те взимат този който ще работи за най малко пари.Ако някой напусне започват да се правят ,че търсят човек на неговото място ,но всъщност се правят на ударени и изчакват да видят дали ще мине номера,после ще ви кажат ,че не могат да намерят хора и ще ви предложат да работите без почивни дни и да ви ги плащат.Но добре си помислете колко време ще издържите така и дали си струва преди да приемете - 10 часа без почивка с намален състав при пълен хотел за 50 евро повече.И историята се повтаря всеки сезон.А ако се събере добър стаф и започнете да си вършите добре работата и недай боже приключвате 10 минути по рано ,те не се радват като всички нормални хора,а мислят ,че са се прецакали ,че са взели прекалено много хора и започват да се чудят каква гадост да измислят за да изгонят някой.Няма да спят докато не го направят. За лицемерието предполагам знаете ,че им е национална черта.Всички познавате хора които говорят едно а вършат друго,затова не е необходимо да го коментирам.Все пак това което ми е направило впечатление у тях е как се правят на добри.Добротата им не е нищо повече от преструвка и обикновенно е за да прикрие някоя тяхна мърсотия.Или причината да бъдат такива понякога е тази ,че имат нужда от вас,че ще останат без хора по средата на сезона.Разбира се всичко това изчезва когато вече не сте им нужни и стават два пъти по отвратителни.Отвратителни е много меко казано за тях.Каквито и епитети да им сложите няма да сбъркате.И не си мислете ,че ще ви оценят ако работите много и може да ви дадат повече пари.Не само,че няма да ви дадат ,но и ще ви оставят сам да работите.Е ,може да получите едно две потупвания по рамото,но нищо повече.
Друго което мога да ви кажа е да не отивате в никакъв случай ако ще трябва да работите с румънци.Това е най-долната и мръсна нация.
И много от проблемите ви ще дойдат именно от тях.
А това са тримата братя(собствениците) и главния готвач накратко описани.Тук ще използвам не само моето мнение а и това на хора които са близко до тях ,някои са даже с привилегии.Това го казвам не за да навредя на някой,няма да цитирам имена ,а за добиете представа за естеството на отношенията там и да си дадете сметка как се оцелява в тази средаТакис – той коли и беси.Играе ролята на добър ,един вид не крещи като другите двама и можеш да останеш с впечатлението, че е разбран, но всъщност е лисица и повечето гадости идват от него.Другите двама само изпълняват каквото им каже.
Вангелис – овчар с 4 клас образование(мнение на хора които са близо до него и които той толерира
).Не знам дали е прочел и една книга през живота си.Като всеки некоректен човек постоянно говори за коректност,но всъщност не се интересува от нищо друго освен от своя собствен интерес.От всички най-много обича и толерира доносниците които там са много често срещано явление.Не е важно какво му се носи и дали има връзка с действителноста.Последното няма никакво значение,важно е да се топи някой за нещо.А дали е вярно това няма значение.Това което пише Archer за кетчупа между другото е истина.Мога да кажа ,не без основание ,че ако на вангелис му източат половин литър кръв ще го заболи по-малко отколкото ако даде едно шише кетчуп на стафа.
Джими - Идиот(също мнение на хора които са близо до него:) ).Всеки ден когато дойде на работа започва с две изречения.Hallo boys.
След това пита всеки поотделно – You like [цензура]?
С това се изчерпва репертоара.Не съм сигурен дали има някакви други фрази в речника си.Но въпреки ,че е малоумник(приближените използват думата „stupid”
) все пак в определени моменти може да мине за най-разбран от тримата.
Маринос – идиот на квадрат,болен мозък ,психопат,зъл човек или по-точно всичко това взето заедно.Живее в постоянен страх някой да не му вземе работата.Всяка втора дума която излиза от устата му е псувня.Не съм сигурен дали може да каже две последователни изречения без да напсува някой.
Като всеки комплексар се мисли за най-великия готвач ,но всъщност е помияр.Трудно ще чуеш от него нещо добро за някой.Позицията на която е му дава власт да се заяжда със всички и за всичко ,но като всеки агресивен човек е много страхлив.Не е нужно да го познавате лично,защото със сигурност познавате подобни хора.Те са като изляти от калъп ,познаваш ли един ,все едно ги познаваш всичките.
Така ,че ако търсите работа си помислете добре преди да приемете офертата им.
Има много по-добри дестинации от кипър,а в самия кипър това е едно от най лошите места за работа.Но ако все пак нямате друг избор бъдете готови да си тръгнете във всеки един момент.Това означава всеки един работен ден, по всяко време на деня.Да ви изгонят е по малко вероятно защото за тях винаги е било трудно да си намерят стаф,по скоро ще си тръгнете сами защото едва ли ще издържите.Не на работата.На простотиите.Добре е ако отидете да работите там да се подсигурите с алтернатива за работа или да имате пари за билет за връщане.А ако решите да напуснете и ви правят проблем или ви режат от парите отидете в емигрейшъна или в социалната служба.От нищо не ги е страх повече понеже договорите им със почти целия стаф не са в ред и ще я загазят яко при една проверка.Или ако не знаете как да постъпите се обадете в посолството в Никозия.
---------------------------------------------
Адрес на посолството на Република България в Никозия, Кипър:
13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia
Тел.: (+357) 22672740, 22672486
Факс: (+357) 22676598