НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ - Елените, Виктория Груп, Еко Фрут Е

Мнениеот niccov » 12 Апр 2015, 15:56

Работих във в.с. Елените. обл. Бургас
Условията в общежитието са мизерни без никакви условия за живеене,
топлата вода е лукс, къпеш се със ледено студена вода, няма душове, къпането става с поливане кой с каквото намери, чаршафите са поне от 20 години с петна, лекета,изпокъсани.
Ромското съсловие тенденциозно увеличава своя дял сред работниците на Елените които предимно са наркомани, алкохолици, луди, с две думи най големите отрепки на България!
Кой нормален ще отиде да работи там? Отговорете си сами на този въпрос.
Заплатите са от 250 до 500 лв. в зависимост от длъжността и минус 100 лева за осигуровки на месец.
Последната заплата я отпишете защото няма да я получите!
Аз още чакам моята, вече година.
Храната е под всякаква критика - отврат!
Трябва да си или ненормален или мазохист за да отидеш да работиш там!
Хайде със здраве.
niccov
Нов
Нов

Re: НЕКОРЕКТНИ РАБОТОДАТЕЛИ

Мнениеот miradona » 23 Юни 2015, 13:18

Много благодаря за тази информация. Много е полезна за мен!
miradona
Нов
Нов

Мнениеот ribolov_turizam » 01 Юли 2015, 12:44

Питам се кога ли ще спрат с тази арогантност работодателите?!
И къде са в този момент служителите от Инспекция по труда!
ribolov_turizam
Нов
Нов

Мнениеот nadet » 23 Авг 2015, 18:36

Здравейте форумци надявам се да успея да предпазя някой ето и моят сблъсак с ,,коректен,, работодател.Търся допълнителна работа нощна смяна ,понеже работя на 4 часа в едно читалище ,водя детска група .Така попаднах на следната обява
Фирма ДАКСИ 7 ЕООД търси :
Длъжност:
- Продавач/ка на кафе в центъра, в района на Петте кьошета
Изисквания:
- сериозна, отговорна и енергична личност, с желание за работа.
Работното време е на две смени ( 07ч - 19 ч; 19 ч - 07 ч) , като се работи и нощна смяна.
Ние предлагаме:
- трудов договор
- много добри условия на труд и заплащане
Като начало самата обява е подвеждаща става въпрос за павилион за алкохол цигари и кафе.Започнах работа почти веднага.Така се получи ,че имах планирано пътуване от читалището за което бях предупредила новия работодател.Когато започнах ми бе казано че е направена ревизия .Заплащането става на 1во и 15 число от месеца 40лв на смяна работи се 2/2 няма предварителни удръжки /докато не дойде момента за плащане/ тогава ти се казва ,че шефа е казал да ти се удържат 150 лв.Вече имах изкарани 8 смени и дойде време за ревизия.Има няколко камери които записват всичко , но неизвестно как ревизията не излезе с около 208 лв.Тъй като аз се възмутих до втората ми нощна бяха намалени на 104 и на сутринта ми бяха платени общо 200 лв .Няма да коментирам че господин работодателя не даваше вечер да се пуска климатик и в помещение общо около 15 кв.м. с 5 хладилника и 3 кафе машини можете да си представите за какъв ад говорим.Накрая госпожата която се води нещо като най-старша ми заяви че има проблем с цигарите.Цяла нощ описвах цигари -трябваше тя като дойде само да ги отметне дали са така ,работа за 1 час .Като предложих да остана да и помогна ,тя ми отказа и каза да не се притеснявам.Заминах за 4 дена като се разбрахме на 5 вечерта да съм 1ва нощна ,изненада на 5 ден по обед ми се обади въпросната госпожа за да ми каже ,че шефа е казал да не ходя той щял да си работи имало пак проблем с цигарите....Трудов договор няма....Заплащане минимално с много кандърми,и в крайна сметка уволнение .Надявам се да предпазя поредния заблуден.
nadet
Нов
Нов

Мнениеот ducheni » 26 Авг 2015, 13:32

Поредното безумие няма ли закони в тия държава ??
ducheni
Нов
Нов

Мнениеот nadet » 27 Авг 2015, 13:48

За съжаление ,явно няма.....към която инстанция и да се обърна ми казаха :след като не можете да докажете,че сте работили там, и ние не можем да предприемем нищо...камерите не са доказателство :D
nadet
Нов
Нов

Мнениеот T G » 29 Сеп 2015, 14:42

Здравейте,

Темата много ми допадна ... трябва да се подкрепяме срещу подобни некоректни работодатели.
Бих искала да споделя за фирма "Солид Комерс Панов и Ко" - съпругът ми работи там около 3 месеца и доста си изпатихме - още се борим да си получи възнаграждението. Първоначално обещанията бяха за горе-долу добра заплата и служебна кола с която да се прибира /цеха се намира в с. Петърч/, а ние живеем на другия край на гр. София. Около месец се забавиха докато му дадат трудовия договор - все оправдания: имали много работа в счетоводството и подобни. Заплатата по договор изобщо не отговаряше на това което бе обещано /уж това било нормално за повечето фирми, другото щели да му го дават на ръка/ - преживяхме го и той продължи да ходи на работа там. По отношение на колата се оказа, че обещаната служебна кола била за ремонт и си стоеше в цеха и чакаше някой да я оправи, докато съпругът ми пътуваше с личната. Относно условията на труд - бяха под всякакви норми /в цеха имаше толкова мишки, че му изяждаха пакетчета кафе 3 в 1/. На втория месец съпругът ми подаде молба за напускане - работодателят го помоли да си спази предизвестието от 30 дни и тогава да приключат трудовите си взаимоотношения и той се съгласи. Проблемът беше, че въпреки спазеното предизвестие съпругът ми не си получи заплатата /да поясня че става въпрос за тази по договор/ - не била изчислена, да се обадел на датата за заплати. И от тук започна ходенето по мъките - г-н Панов спря да си вдига телефона или директно затваряше. Изпратих му писмо с обратна разписка, с която искам писмени обяснения кога ще изплати дължимата сума и искане за издаване на УП-2 и УП-3. Писмото се върна с отметка "непотърсено". Пуснах жалби с копие от писмото в НАП и ГИТ. ГИТ ни уведомиха, че щом е разписал заповед за прекратяване не могат да направят нищо по отношение на заплащането и че трябва да се обърнем към съда. Получихме отговор и от двете институции, че във ведомостите за заплати има сложен подпис срещу името на съпруга ми, а те не могат да изискват графологична експертиза. Поне миналата седмица, след половин година чакане от НОЙ ни изпратиха УП-тата, ГИТ със съдействие на инспекторите от НОЙ ги бяха изискали от работодателя.
Парите сме ги отписали, но се пазете от подобни измами!!!

Поздрави
T G
Нов
Нов

Мнениеот ivanchoivan » 11 Ное 2015, 20:14

Бивш служител на фирма РЕНТЕКС ЕООД съм и искам да кажа, че са само въздух под налягане. Всички машини са за скрап, но ако нещо се счупи в клиента, той си го плаща. Отношението към персонала е много лошо, няма никакво уважение от шефа и управителката, която не разбира нищо. Въпреки уж високо обявените заплати, накрая на месеца винаги се намира за какво да те глобят поне 100лв. Няма обедна почивка, болничните са едва ли не забранени, отпуската е 10 дни на година и не може да си вземеш повече от 3 на един път. Персоналът се сменя през няколко месеца, гонят те без предупреждение и без реална причина, постоянно си под напрежение за какво ще те набедят за виновен. Целите се вдигат постоянно, за да могат следващия месец да ти кажат че нищо не си направил. Бягайте ако ви предлагат работа там. Единствените уважавани там са управителката, която е братовчедка на шефа и отговорникът за големите машини, който му е кум. Всеки друг бива унижаван на оперативките, които се провеждат в извън работно време, като нямаш право да не присъстваш. Няма и обедна почивка, обядва се на крак за 10-15 минути, повече не ти се отпускат.
ivanchoivan
Нов
Нов

Мнениеот qazza » 16 Ное 2015, 18:38

Кар екс еоод. Варна. шефът е Росен родом от Ямбол , много голям лъжец, сваляти звезди , търси постоянно шофьори на самосвали, монтьори . камиьоните му са под всякаква критика всичко се подържа с тел и найлон, заплати не плаща с месеци,. докато видиш сам и си тръгнеш и ще имаш да взимаш. и така следващият.
qazza
Нов
Нов

Мнениеот regsitar » 20 Яну 2016, 22:47

Аз бих препоръчал този интернет сайт, http://registarbg.com/ който е специализиран в това да представи и регистрира всички работодатели, които са осъдени със влезли в сила съдебни решения предприети от страна на служители, които не са си получавали заплати, уволнявани незаконно или не изплащани обезщетения. Всеки може да изпрати информация .. така всеки, който потърси нещо за бъдещата си фирма в която възнамерява да работи, като разбере колко пъти е съдена ще размисли дали да започне..
regsitar
Нов
Нов

Мнениеот мария андонова » 25 Яну 2016, 16:49

Искам да споделя с Вас за моя бивш работодател Мегадом.
Практис Стара Загора, собственост на "Мега дом" се е превърнал в сарая на управителя Муса Салиев. За времето в което работих там, държанието на въпросния Салиев беше под всякаква критика, сексуални намеци към всички жени в магазина(пощипвания, прегръдки и др.) никъкъв ред. Първите смени са запазени за любимците на Салиев, а всички други карат само втора и редовна смяна. Всичко в тоя магазин се диктува от настроенията на Салиев, ако някой не му е удобен си отива.......като не му се казва в лицето а информацията се изпраща по Вайбър на някой от подчинените му. Господин Муса е прекалено зает да контактува с раята......
Условията на труд са повече от гадни, климатиците не се включват, магазина се мие се с вода защото няма пари за препарат. Колкото и съвестно да си гледате работата, ако има някой роднина за назначаване вие си отивате за да дойде родата от Разград......
Ако имате възможност отбягвайте тази фирма!
мария андонова
Нов
Нов

георги трънски еоод

Мнениеот joranges » 12 Фев 2016, 14:56

Пътувал съм доста в чужбина,ама такова чудо няма!
Постъпих на работа,като електроспециалист и на 25.10.15 заминах на работа в
Кракство Белгия,със самолет,даже инструменти си взех.Работих един месец.
Когато дойде време и си поисках заплатата,Златко Петров,циганина,ми изпрати
двама биячи турци,да ме вразумяват.Последва клане и постъпих в болница.
Спасих се.Да,но Белгия не е България,и има решениеи последствия.
Който иска авантюра с емоции,нека заповяда.Казвам се Георги Славов,
за контакти skype joranges,e mail joranges@abv.bg ,0898268510,ще разкажа всичко.
joranges
Нов
Нов

Мнениеот ivano0ov » 08 Юни 2016, 01:23

Искам да ви предупредя никога и при никакви обстоятелства да не започвате работа в хостел "Галиани" / Галиани ЕООД / Ивани Тур / Ивани Апартментс / Ивани Апартаменти в София, бул. Христо Ботев №70. Всичките тези фирми се ръководят от едно и също лице - Иванка Петрова. Хостелът публикува в интернет фалшиви снимки и ако започнете там работа като рецепционист, всеки ден ще имате скандали с излъганите клиенти. Освен това няма да ви платят. Управителката Иванка Петрова е морален изрод, който е неспособен да общува нормално с хората.

На официалната страница на Софийския районен съд е публикувано Решение №2424 от 08.04.2016 г., Наказателно отделение, 15-ти състав, по дело №10524/2015: СЪДЪТ ПОТВЪРЖДАВА НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ №22-001476/11.03.2015 с което Инспекция по труда - гр. София е наложила на Галиани ЕООД ГЛОБА В РАЗМЕР НА 1500 ЛВ, защото Иванка Петрова не ми изплати трудовото възнаграждение.
ivano0ov
Нов
Нов

Мнениеот pepimili » 11 Авг 2016, 13:03

Много полезна тема! Страхотно е че има практика за оценка на работодателите. Много полезно е за хора, които търсят работа. :-><-:
Човек се променя поради две причини: Или е научил много, или е страдал много.
http://www.sisi-bg.com/
Аватар
pepimili
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Saroman » 22 Авг 2016, 12:56

И аз да напиша за фирми "НАРС", "Инситекс" и като цяло всяка фирма свързана с Ива Абаджиева, Емо Абаджиев и Надя Тодорова, тъй като въпросните лица се занимават с аутсорсинг на софтуерни компании и имената на компаниите "под тяхната шапка" постоянно се променя. Срещнете ли някъде тези имена, просто бягайте надалеч без да се замисляте, освен ако не искате да бъдете постояно лъгани, експлоатирани като хамали и какво ли още не, въпреки че по длъжност сте програмист, лъгани с осигуровки(за месеци и години работа ) и заплати и т.н.
Казвам го като човек който се е опарил, заедно с още други работили в аутсорсната от въпросните лица фирма и в последствие разбрал за други хора пострадали още преди години.
Saroman
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Търсене на работа