от Galy-07 » 30 Яну 2008, 16:53
Според мен няма унизителна работа, знаем в какви трудни времена живеем. Още по сериозни са нещата в по-малките градове на страната ни. Различно е положението в столицата - там хората са по-интелигентни, знаят и отстояват правата си, изискванията им са на по-високо ниво и т.н. С това се съобразяват и работодателите. Докато в един малък град перспективата да си намериш работа е сведена почти до нулата, навсякъде се назначават "наши и ваши" без значение отговарят ли на изискванията, какви умения и знания притежават. Работните заплати са около 300 лв. в най-добрия случай. Такава е картинката в моя град - умните и можещите отдавна напуснаха страната ни, някои заминаха към по-големите градове, други (в това число и аз) просто нямат избор.
Впечатлиха ме думите на Илияна - "кадърните хора се използват като втора ръка". От 5 години работя в една организация, надявах се дълго да ми се предостави възможността за израстване, но бях лъгана. Имам необходимото образование (икономическо - финанси), имам смелостта да заявя, че познавам работата си до най-малките детайли и я върша с педантизъм, старая се винаги да е изпълнена в срок, какво ли още не правя само и само да ме забележат, да ме оценят. Вече 5 години никой не се интересува от мен, аз не виждам крайния резултат от труда си, единственото ми утешение е че клиентите ми са доволни от мен - това е моята награда. Може би съм потенциална заплаха за някой/я, може умишлено да не ми се позволява да израстна и съм долу в "калта". От известно време активно си търся работа и живея с надеждата, че ще намеря своето местенце под слънцето.