Страница 1 от 1

"Cinema City" - международна верига с чешки произх

МнениеПубликувано: 24 Яну 2007, 18:57
от Ilijana
Всички помнят големия шум, който предизвика отварянето на първото 3-D кино в новия "Mall of Sofia". Собственик на целия кино-комплекс, познат като "Cinema City" е международна верига с чешки произход. С отварянето на такъв мащабен обект последва и назначаването на много персонал - момичета за бара, разпоредители за кино-салоните. Всички подписахме трудови договори с агенция за подбор на персонал, като тя ни се явяваше пряк работодател.
В трудовите договори се казваше, че сме назначени на 5 дневна работна седмица с 8-часов работен ден. В последствие се оказа, че смените, които екипа на "Cinema City" разработи, не покриват 8-часовия работен ден, който се изискваше в договора. Затова мениджърът на кино-комплекса (от чешки произход) заяви, че ще ни плаща почасово, т.е. "колкото си изработите". А и ние нямахме възможност да си изработим колкото сами желаем, защото ежеседмично се правеха графици и всеки беше задължен да поеме определен брой смени. Така 40 работни часа седмиччно, според трудовия договор, никога не можеха да се изработят, респективно и заплатите, за които се бяхме подписали, че ще получаваме.
В един момент обаче нещата придобиха още по-критично състояние, защото киното не правеше добра печалба. А поддържаше доста персонал.

... Цялата история: http://www.story.karierist.com/Articles_story/ap_010.htm