Страница 1 от 1

Всички се оплакват - и младите, и възрастните...

МнениеПубликувано: 01 Фев 2007, 23:20
от karierist
Днес една жена на видима възраст към 45-50 години ми се оплака, че не може да си намери работа, защото е възрастна. А вчера една позната на възраст 24 години ми се оплака, че тя е прекалено млада и няма опит и не я искат работодателите. Какво става? Замислих се, каква възраст в същност е подходяща??? :shock: :shock: :shock:
Да не би този, който е по средата се намира в по-добро положение? Или всичко зависи от човека :?:

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 14:44
от Luminosa
Според мен няма верен отговор. В момента съм на 22 години и до този сега никога не съм имала проблем с намирането на работа. Навсякъде, каквото и където съм кандидатствала съм била одобрявана.
Не съм си задавала въпроса на какво се дължи.
Хем съм редовна студентка (макар и завършваща), хем не се имам за кой знае колко квалифицирана.
А може би качествата, които притежавам, и които ми се струват маловажни - за работодателите са от огромно значение?!?
Моят личен опит - работила съм и с млади, и с по-възрастни ... Определено с първите работата е вървяла с лекота. Естествено има и изключения.

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 14:58
от Кака Мара
Може би всичко зависи от конкретното работно място. Не можем да искаме един наинаещ специалист с една-две години стаж да може да ръководи отдел от 15 души, както и не можем да очакваме, че възрастен човек с успех ще ръководи екип от дизайнери на възраст 20-25 години. В същото време признавам, че има изключения. :wink:

МнениеПубликувано: 12 Май 2007, 18:41
от Ilijana
Не можем да отречем, че младите имат по-добри възможности да се развиват и да научават нови неща. Работодателите често търсят не готови специалисти, а тези, които могат да бъдат научени да правят това, което трябва. Освен това, по-възрастните хора работят по-внимателно и старателно, а по-младите имат по-голямо желание да се развиват и могат да бъдат добър източник на нови идеи.
Въпрос на случай.