Страница 1 от 1

Застрахователен агент

МнениеПубликувано: 12 Май 2008, 19:10
от draganov
Здравейте на всички!
Бих искал да ви помоля да си дадете компетентното мнение по една оферта, която ми беше предложена наскоро.
Предложиха ми да работя като застрахователен агент като ми обещаха да получавам по 10% хонорар от застраховките, които успея да сключа. Проблема обаче е ,че съм малко песимист относно това дали бих могъл да заработя що годе добри пари ,тъй като живея в малък град (Карлово 30 000 жители) и не съм сигурен, а и нямам опит в тази работа. Много ви моля кажете ми реално дали има добри възможности за изкарване на пари като застрахователен агент.Дайте ми ,ако можете повече информация как стоят нещата в този бранш и ме посъветвайте дали да приема офертата или не си заслужава.
Предварително благодаря!

МнениеПубликувано: 12 Май 2008, 21:14
от Luminosa
Привет!
За съжаление нямам пряк поглед в този бранш. Имам колега обаче, който се занимава със застраховане... От това, което съм подочула - днес има, утре не. Но той се занимава с по-специфични случаи - обезщетения при ПТП-та. Пък и работи на още 2 места.
Друг случай... Моя бивша колежка, паралелно се занимаваше със сключване на Гражданска отговорност, Каско и т.н. Доста клиенти имаше, но и това не е целогодишно. Доколкото помня печелеше по 12-15 лева на застраховка, не знам това какъв процент е. Не мисля, че си е докарвала повече от 1500 лева годишно.

Мисля, че е много важно и това какви застраховки ще предлагате. Ако са всякакви - положението е по-оптимистично.

Предвид горенаписаното мисля, че този бизнес не е за основна работа, а по-скоро за допълнителни доходи.

Аз лично не бих се захванала с основна работа, от която да не получвам твърдо заплащане. Но това съм аз...

И накрая, отново искам да подчертая, че съм страничен наблюдател и мнението ми не може да бъде особено меродавно. За което се извинявам, защото Вие търсехте точно такова.

Пожелавам успех в начинанията!

МнениеПубликувано: 12 Май 2008, 21:29
от Ilijana
Здравей, draganov! Добре дошъл на форума! :D

Много хора имат допълнителен доход от застраховките. Мисля, че няма да е проблем да опиташ, стига да не искат от теб някакъв паричен депозит или да правиш някаква норма (в което се съмнявам).

Не ти препоръчвам да се ориентираш към застраховането като към основна работа, защото няма да можеш да си осигуриш добър доход. Но, като допълнителна работа е добре. През времето, когато се застраховат колите или сега, когато се правят застраховки за пътуванията, ще имаш повечко пари, през останалото време - ако имаш късмет. :wink:

МнениеПубликувано: 14 Май 2008, 14:43
от nana_rs
Здравей draganov,
Въпроса ти е много основателен "Струва ли си човек да опита?"! Аз съм застрахователен консултатн, имам доходи от тази сфера на дейност но не разчитам основно на това. Занимавам се с всякакъв вид застраховки, имам доста познания в областа и бих могла да ти отговоря на въпроси, който те интересуват. Но искам да знаеш, че 10% са твърде малко за комисионна!!! Незнам коя компания ти ги предлага, но се замисли и ако искаш и вярваш, че можеш да се реализираш в този бизнес първо проучи пазара и продуктите които се предлагат. Също така обърни внимание и на бизнес възможностите, които ти предлагат различните застрахователни компании - за да можеш да направиш правилния избор а не да се хвърлиш право на пред без да си достатъчно информиран!

МнениеПубликувано: 16 Май 2008, 15:01
от draganov
Благодаря на всички за отговорите.
От всичко написано до тук си вадя извода, че да се занимавам със застраховки е добра възможност,но главно като страничен доход.
Ами, ще видя как ще се развият нещата (задължително ще проуча още по-добре самата работа) и ще взема решение какво да правя.
Благодаря ви за това,че ме осветлихте по дадения въпрос!