Агенция за надомна работа

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Агенция за надомна работа

Мнениеот draganov » 06 Юли 2008, 18:14

Здравейте!
Бих искал отново да ви помоля за съвет! Един мой приятел се е свързал с една агенция даваща възможност за надомна работа.Агенцията се казва Траки Женина ООД със седалище в Стара Загора. За сега доколкото знам само разпространява техни рекламни материали, но се притеснявам да не би да се въвлече по-надълбоко в делата на тази агенция и да загуби пари.Според мен (лично вътрешно усещане) тази агенция е една голяма измама. Много ви моля кажете ми вашето мнение за тази агенция.
Ето тук можете да видите форума им
http://nadomno.forumy.eu/
Можете да видите и в гугъл информация за тях.Претендират че са "най-голямата и единствена агенция за надомни доходи от 13 години насам в България".Аз съм на мнение,че това е една манипулация и измама, но много бих оценил вашето мнение по този въпрос.
Предварително Ви благодаря!
Поздрави:Драганов
draganov
Нов
Нов

Мнениеот draganov » 15 Юли 2008, 11:57

:?
Никой ли не е запознат с въпросната агенция?
draganov
Нов
Нов

Относно Траки Женина

Мнениеот aelita_24 » 24 Сеп 2008, 19:24

Четох в един сайт в интернет, че били мошеници, само взимали таксата и или не одобрявали изработените материали, или казвали, че квотата им е изчерпана.
На мен ми пратиха един огромен файл (110 стр!), от който 80 % бяха красиви приказки, че едва ли не само ще стоя и парите сами ще валят от небето, а всъщност нямаше никакви по-подробни обяснения в какво точно се състои работата. По правило ако някоя фирма прави така, значи лъже!
Иначе какво стана с приятеля ти? Ако наистина са го измамили, ще е добре да го споделиш, защото може и някой друг да се подмами...
:?:
aelita_24
Нов
Нов

Мнениеот draganov » 07 Окт 2008, 08:52

За щастие този мой приятел се осъзна навреме и прекъсна контактите си с въпросната агенция.
Беше се хванал да разпространява рекламни материали на Траки Женина като за тази му дейност му бяха обещали финансово възнаграждение, но след като не получи нищо реши да се откаже.Размина се само с това, че загуби време и трябваше да преглътне разочарованието си от Траки Женина.
Но сега всичко е наред при него.
draganov
Нов
Нов

Мнениеот icelemon » 07 Окт 2008, 19:13

Отваерям днес пощата и какво да видя... оферти от Агенция ТРАКИ "Женина" ООД . Има доста примамливи но и напълно нереалистични оферти. Една от тях обещаваше над 2000$ на месец като работиш по 2-3 часа на ден. Така, че се чудя, има ли някакви данни въпросната агенция да е помогнала на някой или отново хората остават излъгани и ограбени (което в България изглежда е ежедневие).
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

За надомната работа!

Мнениеот zoyamet » 08 Окт 2008, 09:13

Страхотни измами са повечето обяви за надомна работа. Проверих правенето на пликове, там ми взеха 15 лева за мостри, като ти пращат кривоотрязана хартия и искат прецизно изпълнение, разбира се пропадаш, второто е шиене на детски комплект чаршафчета, но никога къдричките на възглавничката не съвпадат с техните и там изгорях с 15 лева, които не се връщат. Последното което наистина ме отказа от такова търсене беше лепене на детайли за хастари на палта. Там направо се гаврят с теб срещу 15 лева разбира се, но и на мен ми прекипя и ги заплаших с оплакване до общината и данъчните и те ми върнаха парите. Обяви, в които ви обещават огромни суми за надомна работа са мошенически и не се хващайте.
По-добре например, ако лепите пликове (не е трудно), можете да си купите хартия на едро, има складове на улица "Симеон", в София и да си направите различни размери и сам си търсите пазар, предлагате на книжарници или магазини за подаръци. Това съм го правила и може да се изкарат малко пари ако сам си намерите пазар, иначе не. Има и работещи фирми за лепене на пликове, но те искат да ти плащат по 1 или 3 стотинки на пликче. Това означава, че нищо не можеш да заработиш.
Зоя Каменова
zoyamet
Нов
Нов

Re: За надомната работа!

Мнениеот Дзънев » 05 Дек 2008, 14:43

zoyamet написа: Има и работещи фирми за лепене на пликове, но те искат да ти плащат по 1 или 3 стотинки на пликче. Това означава, че нищо не можеш да заработиш.

Може ли да ми дадеш малко повече информация за тези фирми?
Дзънев
Нов
Нов

ooooo

Мнениеот ivan74 » 03 Яну 2009, 17:06

това са мошнници :oops:
ivan74
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 16 Яну 2009, 09:36

Преди около 5 години като бях в отпуск по майчинство си търсех надомна работа, за да помагам на семейния бюджет и попаднах на подобни мошеници.

Имаше публикуван телефон. Автоматичен секеретар обяснямаше в какво се състои работата и къде е офиса им.

Офиса им се намираше в един подлез точно до Румънското посолство в гр.София, а стъклата бяха облепени с вестници.

Имаше огромна опашка от хора, които срамежливо чакаха да бъдат приети.

От мнимата фирма, на която за съжаление не помня името, ми казаха че изработвят някави странни шаблони за текстилна фирма в щатите. И някви значки или капачки лепяха с отровно лепило.

Та дадоха ми материали, които струват реално около 1 лев, а платих за тях 25 лв. И трябваше да залепя плат върху картон с особена геометрична форма.

Видя ми се лесно, но се оказа неизпълнимо. Свекърва ми, която доста разбира от шиене, каза че такъв шаблон за първи път вижда и че според нея е пълна глупост.

Но вече се бях хванала на хорото.

Като отидох пак ми казаха, че шаблона не е залепен добре и ще ми дадат възможност пак да пробвам, но се налага да закупя друг комплект за 25 лв.

Това беше нещо като тест, за да проверят дали ставам за работата.
Преодолях срама и се заговорих с хора от опашката и те казаха, че вече за 5-ти път купуват комплект материали за 25 лв и се надяват, че накрая ще одобрят работата им.
Разбрах, че са мошеници и се отказах. Загубих около 50 лв.
След няколко седмици случайно минах през този подлез и видях, че мошениците ги нямаше. Бяха изчезнали.
Гост

Re: Агенция за надомна работа

Мнениеот vuzell » 12 Апр 2009, 11:05

draganov написа:Здравейте!
Бих искал отново да ви помоля за съвет! Един мой приятел се е свързал с една агенция даваща възможност за надомна работа.Агенцията се казва Траки Женина ООД със седалище в Стара Загора.

Здравейте,
Ще Ви представлява ли проблем да ме свържите с Вашия приятел, на когото не сме платили. Ще проучим внимателно случая и ще го публикуваме тук, на форума.
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Има ли надомна работа в България?

Мнениеот vuzell » 12 Апр 2009, 11:24

Въпреки някои съмнения по въпроса, съвсем определено, надомна работа в България има, при това визможностите са хиляди.

Например, един квалифициран счетоводител може и по 10000 лв на месец да си изкарва, при това 100% надомно от счетоводни услуги за десетки фирми, водене на Осигурителна каса, консултантски услуги, данъчни услуги, издателска дейност, водене на форуми и др.

Въпросът е не дали има надомна работа - такава има (вижте по-долу).
Истинския въпрос е дали имате необходимата квалификация, образование, опит, усърдие и позитивно мислене за да се справяте с такава самостоятелна работа, без надзорник върху главата си. Някои хора са свикнали да ги ръководят и като останат сами със себе си и пръста си не могат да помръднат или не знаят какво да правят.

Та ето една съвсем малка част от многобройните начини да се ЗАРАБОТВАТ надомни доходи:

телефонен маркетинг
е-mail маркетинг
управител на е-магазин
оператор на e–shop
оператор пощенски заявки
директен маркетинг
Продаване на плетени пуловери
плетене
гоблени
шевици
агенциии за запознанвства
фитнес треньор
шейпинг
валеолог
застрахователен агент
рекламен агент
дистрибутор
кореспондентски клуб
самиздат
производство на разсад
организатор на балове и тържества
такси диспечер
градски куриер диспечер
ергономист
надомна забавачница
служба по посрещанията
частен паркинг
мъже под наем - за ремонти и поправки в домовете
антиквариат
надомно образование
анкетьор
ламиниране на документи
йога учители
преводачи
учители по чужди езици
диагностика на аурата
нумерология
частни дедективи
консултанти по сигурността
икебана
бонсай
енергиен консултант
учител по китара
учител по пиано
арбитражни търговски операции
програмисти
администратори на сайтове
адмистратори на форуми
модератори на форуми
афилиейт програми
представители
клик маркетинг
автомобилни инструктори
леене на куршум
леене на восък
гримьор
маникюрист
директен маркетинг
килимарство
родиране
художествена обработка на кост
обработка на корени
грънчарство
декоратор
бъчвар
пчеларство
фотографи
цинкография
графици
лютиери
дегустатор
трудов консултант
надомен добив на злато
рекламни визитки
финансов консултант
журналистика
фирмени бланки и пликове
сборник билкови рецепти
сборник готварски рецепти
сборник с рецепти за разкрасяване
сборник с рецепти за дома
сборник с рецепти за градинарство
CD - визитки
изработване на менюта за заведения
фризьор на кучета
солариум
ремонт на телевизори
сервиз за компютри
радиестезия
дипломни и курсови работи
компютърни пейзажи
компютърни графики
ценова агенция
рамки за картини, гоблени, снимки, репродукции
картини по поръчка
мозайки от дърво
шиене на вратовръзки
калъфки за GSM-и
зареждане на заполки
безплатно тото
производство на кулинарни картички
аутосорсинг - възстановяване на стари фотографии
компютърна диагностика на здравето
целофанови торбички
производство на каскети
производство на бейзболни шапки
производство на летни сламени шапки
производство на дамски шапки
производство на колани
производство на чехли, терлици и вълнени чорапи
производство на лечебни чорапи
видитки за 15 минути
ирисова диагностика
съставител на реклами
модни шивачи
кошничари, плетени столчета, масички, шапки .....
обущари
калоферска дантела
дърворезба
национални кукли
дърводелство
икони
кожени дрехи
пачуърк
дрехи за домашни любимци
иконопис
форекс
борсов спекулант
инвеститор
рентиер
художници
писатели
поети (и в поп-фолка)
учители - уроци по български език, математика, биология, физика, история, химия
счетоводители - фирмено счетоводство, осигурителни каси, консултации, данъчни съвети
консултанти - в хиляди области
гадатели - във вестници, сайтове, телевизии
масаж - западен, източен, точков, дистанционен, китяйски, тайландски,
компаньони/ки - има ги по патентния закон
бижутери - злато, сребро, скъпоценни камъни, перли
низане на мъниста
медалисти
гравьори
шапкари
препариране
билкари
екстрасенси
чакръкчии
информационни брокери
архитекти - ръчно и с CAD системи
проектанти
инженери - електро, машинни, ДВГ, строителни, водно строителство,
нумизмати
колекционери - някои доста заможни от това
ковачи (худ.)
илюстратори
коректори
редактори
хроникьори
мемоаристи
сувенири - национални кукли, бронзови бебешки обувки,
тотеми
калиграфи
кожени подвързии
спирални подвързии
кожари
детегледачи
домашни помощници
гледане на възрастни хора
водопроводчици
ел. техници
паркет - редене, циклене
почистване на домове
коминочистачи
зидане на камини
аранжьори
интериор
сценаристи
композитори
музиканти
визитки
машинопис и набор
стикери
етикети
компютърен набор
компютърен дизайн
некролози
рабат карти
покани
честитки
експерти в различни области
цветари
пойни птички
рибки
здравери
лечители
фаянсаджии
ламперии
запознанства - сайтове, форуми ...
частни читалища
клуб за кореспонденция
импресарии - музиканти, певци, спортисти, актьори
планински водачи
гидове
селски туризъм
семейни хотели
хотели за кучета
частни музеи
коледари
кукери
дегустатори
гинеколози
акушери
психотерапевти
лекари
преводачи
административни услуги
адвокати
производство на компост
производство на биогаз
отглеждане на зайци в кафези
- пилета
- носачки
- червеи
- охлюви
- буби
надомни издатели - особено в мини тиражи
автомонтьори
ремонт на велосипеди
ремонт на тоалетни казанчета
ремонт на бойлери
ключари
златари
технолози
ситопечат
тампонен печат
производство на печати
изчисляване на биоритми и био-ритмо-съвместимост между партньори
подаръчни торбички
татуировки
бартер клуб
частна детска градина
радиестезия
арт-галерии
ножари
леене на куршум - изненадващо голям пазар
бродиране
компютърна бродерия
обличане на копчета
поставяне на капси
фризьор - бръснар
производство на играчки
скулптура
рисуване
производство на подправки
изготвяне на адресници
апликации
некролози
туристически справочници
рентиерство
производство на закуски
сладкарство
култивирани печурки - в мазето например
Илюстрации за приказки и др. произведения
Скициране на къщи
Продажба на карикатури за вестници и списания
Пътуващ, уличен художник в курортите
Силуетист
Скициране на портрети
Боди арт (по плажовете)
Калиграфия
Калиграфски визитки
Рисуване на комикси
Карикатури на политици
Стенописи
Декоративни пана
Декори за театъра и представления
Поздравителни картички
Керемидени рисунки
Керамични рамки за снимки
Маслени портрети от снимки
Рисунки върху порцелан
Рисунки върху текстил
Икони върху дърво
Интериорни рисунки
Портрети на известни хора
Бюстове на богаташи
Вътрешен дизайн
Дизайн за производители
Патентни специалисти
Митнически специалисти
Дизайн на витрини
Фирмени плакати
Фирмено лого и знаци
Рисуване на детски стаи
Художествен консултант
Мобилна галерия
Галерия
Учител по рисуване
Експерт по художествено изкуство
Реставратор
Копист
Празнични украси
Платна за рисуване
Ръчно изработена хартия за рисуване
Пирография върху дърво
Други кукли
Декоративно бронзиране на предмети
Мозайки от разноцветни камъчета
Илюстрации на човешкото тяло
Илюстрации на анатомични органи
Илюстрации за енциклопедии -
Илюстрации за учебници
Книжки за оцметяване
Илюстрации за приказки
Рисуване върху нокти
Оформление на календари
Снимки за паметници
Рисуване на мандали и янтри
Военни плакати
пуканки
печени кестени
варена царевица
печени ядки - топли
печен слънчоглед за запалянковци
казанлъшки понички
къщички за животни
кошнички за подаръци по големи празници
агроконсултант
бизнес консултант
озеленител
книги втора ръка
галантерия
направи си сам - рецепти и ноу-хау
съставител на текстове за поздравителни картички
монтаж на климатици
ремонт на хладилници
ремонт на телефони
отливане на гипсови орнаменти
рекламна агенция
гледане на възрастни хора
видео заснемане
надомно почистване
съставител на родословно дърво
пиърсинг
фокусник
клоунади
попълване на данъчни декларации
карикатурист
наглеждане на имоти при отсъствие на стопанина
разнасяне на рекламни листовки
пазарене по поръчка
социален патронаж
макраме
съставител на уникални системи за тотото
автостоп диспечер
приказки за деца по телефона
изделия от ракита
морски сувенири
бижутерия от нескъпоценни материали
грижи за домашни любимци в отсъствие на стопаните
термотрансферен печат
ювенология
джобна държава
виртуални светове
компютърни игри
придружители на възрастни хора
придружители на деца
гаражни разпродажби
моден консултант

И за да приключим окончателно с въпроса дали има надомна работа в България, трябва да изясним още и, че от над 1 милион регистрирани фирми в България, едва окжло 20000 са регистрирани на служебен адрес. Всички останали са регистрирани на домашен адрес - надомно базирани - надомни фирми. А като минимум една голяма част от административната и управленска дейност в тези фирми е надомна.

Когато фактите говорян само ......... не мълчат.
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот vuzell » 12 Апр 2009, 11:33

Измамите с т.н. одобряване на продукцията, сме ги описали подробно на този адрес:
http://nadomno.forumy.eu/forum-f88/topic-t149.htm#159
и вече 14-та година този материал го изпращаме на всички наши клиенти и то безплатно, като бонус.

Все пак остава въпроса,

1. след като един човек няма образование, квалификация, опит в кандидатстваната област, защо изобщо се явява, надявайки се да мине между капките. А след като се разбере, че се е надценил и не става, защо за това трябва да е виновен някой друг??

2. защо този човек държи да "работи на някой друг", а не работи за себе си - 10 пъти по-малко и 50 пъти по-изгодно (като пари)?

Веднага ще дам един пример с производството на подаръчни торбички.

Ако имате необходимото образование, опит и квалификация, все още беше възможно до преди 3 - 5 години да работите надомно за някоя фирма. От две такива жени (от Ямбол) научих какви са условията -

= норма 2000 торбички наден (работи се от тъмно до тъмно - и за тоалетна не остава време)
= заплащане 0,5 (половин стотинка) на торбичка - т.е. на ден около 10 лв
= брака (подбити връхчета, криви ръбове, неправилна форма, намачкани страни) се удържа от заработката.
= преди 4 - 5 години 10 лв на ден не беше чак толкова малко, колкото изглежда днес, но плащат чак в края на месеца и то не винаги - елате утре, елате след седмица, още не са ми платили, чакам всеки момент едни пари, ще Ви се обадим по-късно....

Та тогава, тези жени, поставиха въпроса, след като имаме толкова опит в организацията на надомните доходи, дали не бихме им предоставили прости, практически инструкции как всичко това биха могли сами да го правят, работейки за себе си и така целия доход да остава за тях, без посредник.

Да, направихме го, при това толкова добре, че:

1. Почти напълно спряхме вноса от Унгария и Китай - тогава около 90%, а сега - не повече от 7-10%.

2. Въведохме метода да се работи само по поръчка. До тогава се работеше по стария социалистически, ударен Стахановски почин - произведи една стая торбички, пък после ще видим какво ще ги правим. Тази иновация намали натоварването от непосилните 2000 бр. на ден, до съвсем приличните 100 - 300 - 500 на ден - заколкото има реално постъпили поръчки. Натоварването е по-голямо когато се задават празници - Баба Марта, 8-ми март, Свети Валентин, именни дни ... и по-малко в промеждутъчните периоди.
По този начи натоварването намалява 10 ПЪТИ!!

3. Парите - всеки може да види днес (ако се поразходи малко), че една средна подаръчна торбичка (13 х 18 см) се продава по цена на дребно за около 40 стотинки. Когато работите по поръчка, даже с отстъпките за количество, може да си осигурите цена НАЕДРО 25 стотинки за бройка.
50 ПЪТИ!!! повече отколкото ако работите на някой друг. Да, вярно - в тези 25 стотинки има вложена хартия, безвредно хартиено лепило (30 стотинки тубичката - за около 500 - 1000 торбички), шнурчета - но и тук е въпрос на ноу-хау. Включихме инструкции как в някои случаи да се ползва и напълно БЕЗПЛАТНА хартия.

В тази точка няма да обсъждаме въпроса ако си направите собствен щанд за продажба на торбички надребно....

4. Бизнесът с подаръчни торбички (когато работиш за себе си) не е само умение да сгъваш бързо, производително безупречни подаръчни торбички. За да работиш за себе си е необходимо да знаеш и доста повече неща от организацията на дейността: - каталога, ценовата листа, отстъпките, офертите, бързата (половин час) и евтина регистрация на дейността (без скъпа регистрация на фирма) и т.н.

Разбира се, всичко това всеки може и сам да го постигне - с 3 - 5 години упорита и целенасочена работа по метода на пробите и грешките и то без гаранция, че ще успее.

Има и един по-бърз начин, да усвои цялата технолигя за 7 - 10 дни с помоща на опитен бизнес консултант.

Но това е въпрос на избор и е трудно да стане с оплюване.

Днес българите толкова много се оплакваме, че някой друг ни е виновен, че се чудя дали е останал поне един свестен да свърши работата.:))
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот vuzell » 12 Апр 2009, 12:49

icelemon написа:Отваерям днес пощата и какво да видя... оферти от Агенция ТРАКИ "Женина" ООД . Има доста примамливи но и напълно нереалистични оферти. Една от тях обещаваше над 2000$ на месец като работиш по 2-3 часа на ден. Така, че се чудя, има ли някакви данни въпросната агенция да е помогнала на някой или отново хората остават излъгани и ограбени (което в България изглежда е ежедневие).

Обзалагам се, че оферта от ТРАКИ "Женина" ООД за "над 2000 долара на месец" - не сте получили и така клеветите и лъжите целия форум, голословно.

Една от напълно "нереалистичните" наши оферти е относно надомното производство на подаръчни торбички (работейки за себе си), обясних съвсем разбираемо по-горе и всеки непредубеден човек ще се съгласи, че тя си е съвсем реалистична и проверима от трети, независими от нас източници. Просто човек трябва да се поразходи по магазините за подаръци, парфюмерия, козметика, луксозно бельо, конфекция, книжарници - и да погледне не като потребител, а като възможност да спечели пари като доставчик. А с наша помощ това може да стане само за 10-тина дни.

Много подобна е и другата ни "нереалистична" оферта за надомно производство на стикери, които поне 10 категории вносители, производители, търговци - по ЗАКОН са задължени да залепват (иначе ги глобяват) на продукта си (вносител, производител, състав на продукта, срок на годност, размер, материал ....) - всеки ги е виждал. Медала винаги има две страни. Когато давате пари за една стока, винаги някой получава пари за нея. Вие от коя страна на медала сте - давате или получавате? Аз лично произвеждам стикери от 8 години, но подробности за ефекта (както за торбичките) - само на л.с. или на e–mail
От кого зависи това??
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: Относно Траки Женина

Мнениеот vuzell » 12 Апр 2009, 12:59

aelita_24 написа:Четох в един сайт в интернет, че били мошеници, само взимали таксата и или не одобрявали изработените материали, или казвали, че квотата им е изчерпана.

Това не се отнася за ТРАКИ "Женина" ООД, а за такива, за които ТРАКИ "Женина" ООД от 10 - 14 години предупреждава (и то безплатно) своите реални клиенти. Схемата смея описали и публикували безплатно ето тук:
http://nadomno.forumy.eu/forum-f88/topic-t149.htm#159
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Re: Агенция за надомна работа

Мнениеот vuzell » 12 Апр 2009, 13:10

draganov написа:Здравейте!
Бих искал отново да ви помоля за съвет! Един мой приятел се е свързал с една агенция даваща възможност за надомна работа.Агенцията се казва Траки Женина ООД със седалище в Стара Загора. За сега доколкото знам само разпространява техни рекламни материали, но се притеснявам да не би да се въвлече по-надълбоко в делата на тази агенция и да загуби пари.Според мен (лично вътрешно усещане) тази агенция е една голяма измама. Много ви моля кажете ми вашето мнение за тази агенция.
Ето тук можете да видите форума им
http://nadomno.forumy.eu/
Можете да видите и в гугъл информация за тях.Претендират че са "най-голямата и единствена агенция за надомни доходи от 13 години насам в България".Аз съм на мнение,че това е една манипулация и измама, но много бих оценил вашето мнение по този въпрос.
Предварително Ви благодаря!

Благодаря Ви, че сте посочили адреса на форума ни и така всеки може да си състави собствено мнение за ТРАКИ "Женина" ООД.

Реални отзиви, писани черно на бяло, собственоръчно от наши РЕАЛНИ клиенти и то стотици, може да прочетете на този адрес:
http://nadomno.forumy.eu/forum-f14/topic-t147.htm

Това не означава, че всички са ни фенове. Но така е при демокрацията и пазарната икономика.

Даже за онзи сладък шербет, дето от 100 години го пият и белите мечки, си имат както почитатели (даже бунт направиха през 80-те години против леката версия), така и противници.

И БСП у нас не я харесват 2/3 от избирателите, но управлява страната 4 години.

Но най-големия куриоз е, че от критиките към нас са произлезли едни от най-добрите ни Консултантски програми. За което сме особено благодарни на продуктивната, конкретна критика и от нея винаги се поучаваме и коригираме.

Затова сме единствената и най-голяма консултантска агенция за надомни доходи в България и то не от 13, а вече от 14 години насам. По наши проучвания, интерес за сътрудничество имаме и от Македония, Испания, Румъния, Молдова....
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Следваща

Назад към Търсене на работа