Агенция за надомна работа

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Мнениеот vuzell » 12 Апр 2009, 16:46

Така, след малко почивка за очите (пощенските служители си почиват задължително по 15 минути на всеки 1 час работа с компютър), дойде време да разгледаме и последния некоментиран постинг по-горе, само че този път

ще обърнем монетата от другата й страна!

Ето какво буквално казва sante:

sante написа:Преди около 5 години като бях в отпуск по майчинство си търсех надомна работа, за да помагам на семейния бюджет и попаднах на подобни мошеници.
Имаше публикуван телефон. Автоматичен секеретар обяснямаше в какво се състои работата и къде е офиса им.
Офиса им се намираше в един подлез точно до Румънското посолство в гр.София, а стъклата бяха облепени с вестници.
Имаше огромна опашка от хора, които срамежливо чакаха да бъдат приети.
От мнимата фирма, на която за съжаление не помня името, ми казаха че изработвят някави странни шаблони за текстилна фирма в щатите. И някви значки или капачки лепяха с отровно лепило.
Та дадоха ми материали, които струват реално около 1 лев, а платих за тях 25 лв. И трябваше да залепя плат върху картон с особена геометрична форма.
Видя ми се лесно, но се оказа неизпълнимо. Свекърва ми, която доста разбира от шиене, каза че такъв шаблон за първи път вижда и че според нея е пълна глупост.
Но вече се бях хванала на хорото.
Като отидох пак ми казаха, че шаблона не е залепен добре и ще ми дадат възможност пак да пробвам, но се налага да закупя друг комплект за 25 лв.
Това беше нещо като тест, за да проверят дали ставам за работата.
Преодолях срама и се заговорих с хора от опашката и те казаха, че вече за 5-ти път купуват комплект материали за 25 лв и се надяват, че накрая ще одобрят работата им.
Разбрах, че са мошеници и се отказах. Загубих около 50 лв.
След няколко седмици случайно минах през този подлез и видях, че мошениците ги нямаше. Бяха изчезнали.

1. ТРАКИ "Женина" ООД няма нищо общо с какъвто и да е офис поне на 240 км около Румънското посолство.

2. Още в първото изречение, без да знаем защо, разбираме, че фирмата са мошеници?? Може би защото една майка на чудесно дете го твърди анонимно в един форум.

3. Фирмата публикувала телефон - нищо незаконно, правят го хиляди фирми всеки божи ден.

4. На телефона отговарял телефонен секретар - чудесно пестят пари от заплата за секретарка, от което следва, че ще предлагат по евтини стоки или услуги за потребителите. Щом имало цяла опашка, значи телефонния секретар си е свършил отлично работата.

5. Фирмата е обявила адрес на офис - следователно не е фантом, всеки може да отиде, да провери, да попита, да се информира - за това не се вземат пари. Ако те устройва - оставаш, ако не те устройва - Чао-Бау!
До тук все още не виждам измамата!

6. Стъклата са облепени с вестници - това трябва да е достатъчно доказателство, че са мошенници - но не виждам да са попитани защо са го направили. Най-вероятно имат обяснение - ако така са си мислили, че се скриват?? - едва ли!

7. Огромна опашка от хора - чудесно! Има търсене, има възможност за строг подбор и за ниски разходи за заплати. Едно време имаше огромни опашки за хляб, за сирене, за мляко (майките нямаше с какво да нахранят децата си). Второто (да оставиш децата гладни) е голямо престъпление, според мен. Но в първото - още не виждам измамата.

8. Чакали срамежливо...
Защо ли?? Кога човек се чувства засрамен? Когато иска да направи нещо нередно, но се съмнява че номера ще мине, но все пак иска да се пробва - пък ако мине! Например, ако отиваш да кандидатстваш за работа, за която нямаш нито образование, нито квалификация, нито предишен опит, нито добри препоръки, нито адекватно мотивационно писмо, нито даже подходяща трудова автобиография (да не говорим за c.v.) - Е, ИМАШ ОСНОВАНИЕ ДА СИ ЗАСРАМЕН! Но до тук не виждам измама, поне не у фирмата, но почва да ми намирисва от другата страна на монетата.

9. "От мнимата фирма..." - опааа, лъжа! Как го установихме?? Една майка на хубаво българско дете го твърди - без проверка в Публичния търговски регистър, без ДАКСИ. Просто така решихме ... но на всичкото отгоре

10. Даже не й помним името - тук вече започвам да изпадам в ужас. Някаква си фирма, край Румънското посолство, за която не само че не сме направили и най-елементарна проверка (през интернет става за 30 секунди), но даже не и помним името - и хоп мошеници!
До тук все още не виждам никакъв проблем с фирмата, но още повече ми замирисва...

11. Фирмата работи като подизпълнител на фирма от Щатите - супер! Не всеки може да си позволи да е подизпълнител на американска фирма - виж търговете за обслужването на американските военни бази в България - нема лабаво!

12. "Някакви значки, някакви шаблони, някакво лепило" - тук явно някой има проблем с разбирането (както се казва - не чува петлите), пък и определено не се интересува, а си търси оправдание. Как ще напишете убедително мотивационно писмо, ако нямате никаква представа каква е работата?? Никак - аут сте веднага. Кандидати има много - Вие не разбирате - no problem! - Следващия!

13. "Дадоха ми материали..." - Значи въпреки големия наплив, хората са Ви дали възможност все пак да се изявите и да докажете, че можете. Браво! Но не виждам измама.

14. "Материалите струват 1 лв, а платих 25."
Така е, справедливо е - дали са Ви да се пробвате, макар, че очевидно нищо не сте разбрали (и е трябвало да си тръгнете веднага). Това е сделка (те са Ви предложили - Вие сте приели и сте платили) по ЗЗД и съгласно ЗЗД - тази сделка има силата на закон за Вас и фирмата.
Да оставим закона - фирмата съвсем ясно е разбрала, че нямате подготовка, образование, опит - но се натискате. Съвсем ясно е, че най-вероятно ще изхабите материалите и ще направите брак. Кой плаща брака? Американците са много придирчиви за качество.
После, как разбрахте, че материалите (по Вашите думи - много специални) струват 1 лв?? А за калкулация и пазарни цени чували ли сте? Да допуснем, че материала е 1 лв. Преди години работех в един соц. завод - там начисляваха 700% режийни - опа - 8 лв. 20% печалба (минимум - Маркс говори за 50 - 100 и даже 300% печалба). Плюс ДДС!! И то какво става?? Къде е измамата тук?

15. "уж лесно, пък неизпълнимо, че даже и добрата свекърва..." Това е очевидно - нямате никаква подготовка, опит ... (сигурно имате друга професия, за която сте учили 12 години в училище и още 5 години в университет), а тук се явявате смело, бодро и все пак малко срамежливо без нито ден опит и ... някой е мошенинк. Кой е мошеника?

16. "било пълна глупост", че българска фирма е одобрена да работи като подизпълнител на американска фирма! Хайде де!

17. "Шаблона не е залепен добре" - Съвсем ясно - НЕКАЧЕСТВЕНА РАБОТА! Кой е виновен? Ако Ви приемат неправилно залепения шаблон, какво ще каже американската приемка??? “Go home българска фирма". Защо заради Вас трябва да си губят поръчката?? И те имат хубави български дечица, нали!?

18. "Налага се пак да закупя за 25 лв" - Ясно пак са Ви предложили сделка по Закона за задълженията и договорите - Вие пак сте приели и сте платили. Очевидно сте знаели за какво плащате и очевидно - сте го получили. Законна сделка. Къде е измамата?

19. "Това беше тест да ме проверят дали ставам за работа" - Да, точно за това става дума. Провериха и установиха, че не ставате.

20. "Преодолях срама" (срам от какво - че се опитвате да ги заблудите) и попитах хората от опашката. Очевидно кандидати не са липсвали и фирмата си подбира най-добрите и способните. На конкурентния пазар е така. Приказките са едно, брака съвсем друго - за него прошка няма!

21. "Хората се надяваха за 5-ти път, че ще ги одобрят". Очевидно, че когато си спечелил доверието на американска фирма, да работиш като подизпълнител, това доверие НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДАВАНО! И пак за мен е очевидно, че с НАДЕЖДИ не става. Става със сериозно отношение, учене, подобряване на квалификацията и честност. Като имаш образование и опит за счетоводител - явявайсе само за позиция счетоводител. Ако имахте образование "счетоводител" можехте да изкарвате и до 10000 лв месечно от надомно обслужване на фирми, осигурителни каси, счетоводни консултации, данъчни косултации, публикации, издаване на специализирани наръчници и литература, водене на специализиране форуми - и всичко това НАДОМНО! Ако нямате счетоводно образование - имате друго. С него работете надомно и не за някой друг, а за себе си. Ако с Вашето образование не може да си намерите работа, кой е виновен, че не сте учили счетоводство, архитектура, инженерство, медицина, фармация, ...??

22. До тук не видях къде е мошенничеството у тази фирам (пак повтарям, нямам никаква представа коя е фирмата, нито имам нещо общо с нея). Но отказанот не виждам по никакъв начин да са мошеници. По-скоро виждам обратното, но ще го отдам на наивност. Все пак сме пазарна икономика от 2004 г. , а това не е като да сме пазарна икономика от 200 - или 300 години. Но след 100- 200 години съм сигурен, че нещата ще се урегулират.

23. "След няколко седмици (съвсем) случайно минах и видях, че са изчезнали" След 100-200 години ще разберем, че нито една фирма не е вечна. Че фирмите се появяват и изчезват. Сменят си адресите на управление. Приключват с дадена дейност. Тъпсят нови възможности за развитие. В случая - съгласно Търговския закон са обявили публично оферта - обява, проби на място. И най-вероятно са си намерили измежду стотиците кандидати за цял месец поне 2 - 3 добри и съвестни изпълнители и са закрили временно наетия за подбора офис. Върнали са се в производствената си база все пак за да изпълнят най-после поръчката на американската фирма. Или пък са се провалили (защо ли?) и американската фирма ги е отрязала.

Кой може да каже??

Нито знаем коя е фирмата, нито разбрахме какви там "някакви си" неща е искала.

Та монетата има две страни.

А на всички (без изключение) българи все някой друг им е виновен. Че то тогава не остава кой да е виновен - за всички ни някой друг е виновен! И кой е той?

Нито един човек в цялата човешка история не се е прочул с това, че се е оправдавал.

Най-прочутите хора са се прочули с това, че въпреки всички приказки около тях, са намирали начини да се справят и да постигнат целите си.

Ние имаме ли цели? Или някой е виновен, че нямаме?

Един известен синдикалист все повтаря "На кривата ракета, Космоса й пречи".

Едисон е открил състава на жичката за електрическите крушки на 5000-ния опит.
Ако се беше отказал на 4999-тия опит, сега щяхме още да си светим с свещи и фенери или газени лампи, като бабите ни.

Да са живи и здрави тези, които не се отказват и по 100 години!
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

надомна работа

Мнениеот melanholiq » 22 Юни 2009, 19:03

В момента текат обяви за надомна работа с адрес ул. Брегалница 107, които ти вземат 15 или 20 лв за работа и материали, които е невъзможно да направиш за някакви 1 или 2 стотинки на бройка. Предполагам, че тези фирми си менят адресите често, зада може по-лесно да лъжат хората. В момента това е един такъвадрес. Внимавайте.
melanholiq
Нов
Нов

Re: Агенция за надомна работа

Мнениеот bettybetty » 20 Окт 2009, 23:45

vuzell написа:
draganov написа:Здравейте!
Бих искал отново да ви помоля за съвет! Един мой приятел се е свързал с една агенция даваща възможност за надомна работа.Агенцията се казва Траки Женина ООД със седалище в Стара Загора. За сега доколкото знам само разпространява техни рекламни материали, но се притеснявам да не би да се въвлече по-надълбоко в делата на тази агенция и да загуби пари.Според мен (лично вътрешно усещане) тази агенция е една голяма измама. Много ви моля кажете ми вашето мнение за тази агенция.
Ето тук можете да видите форума им
http://nadomno.forumy.eu/
Можете да видите и в гугъл информация за тях.Претендират че са "най-голямата и единствена агенция за надомни доходи от 13 години насам в България".Аз съм на мнение,че това е една манипулация и измама, но много бих оценил вашето мнение по този въпрос.
Предварително Ви благодаря!
Поздрави:Драганов

Благодаря Ви, че сте посочили адреса на форума ни и така всеки може да си състави собствено мнение за ТРАКИ "Женина" ООД.

Реални отзиви, писани черно на бяло, собственоръчно от наши РЕАЛНИ клиенти и то стотици, може да прочетете на този адрес:
http://nadomno.forumy.eu/forum-f14/topic-t147.htm

Това не означава, че всички са ни фенове. Но така е при демокрацията и пазарната икономика.

Даже за онзи сладък шербет, дето от 100 години го пият и белите мечки, си имат както почитатели (даже бунт направиха през 80-те години против леката версия), така и противници.

И БСП у нас не я харесват 2/3 от избирателите, но управлява страната 4 години.

Но най-големия куриоз е, че от критиките към нас са произлезли едни от най-добрите ни Консултантски програми. За което сме особено благодарни на продуктивната, конкретна критика и от нея винаги се поучаваме и коригираме.

Затова сме единствената и най-голяма консултантска агенция за надомни доходи в България и то не от 13, а вече от 14 години насам. По наши проучвания, интерес за сътрудничество имаме и от Македония, Испания, Румъния, Молдова....

Браво! Вие сте най-позитивни във всяко отношение! Искренно се радвам,че Агенция "Женина" е единственната и неповторима-винаги всеотдайна,отзивчива!

Напълно Ви подкрепям и пожелавам на всички да открият сила и подкрепа във Форумът Ви!

Успех!!!
---------------------------
www.inter-reklama.com
bettybetty
Нов
Нов

Мнениеот Sunshine » 25 Окт 2009, 08:56

Господин vuzell или баш кариериста :!: самият Ви начин на писане,тази словоизлеятелност,тази надменна манипулативност и дори арогантност-1 пример:
1. след като един човек няма образование, квалификация, опит в кандидатстваната област, защо изобщо се явява, надявайки се да мине между капките. А след като се разбере, че се е надценил и не става, защо за това трябва да е виновен някой друг??

Показват еднозначно,че Вие сте 100 процента мошенник и неморален манипулатор!Да сега сигурно ще изпишете още 10 листа с обяснения и пледиарии,които от сега Ви казвам,че няма да чета.Никога не съм била жертва на тази "фирма",която представлявате и се надявам и за напред да нямам допирни точке с нея и хора като Вас!Но не съм съгласна с начина,по който внушавате на бедния българин,че грешката е в него,разчитайки на това,че тези хора са бедни и може би нямат подкрепа и нямат сили да се защитят!Вие със сигурност сте атеист,но аз вярвам,че Господ гледа!Вашата "работа" и "бизнес" се състои в това да вземете по 15-20 лв на хората да ги излъжете,че могат те да правят бизнес.Казвате в България има възможност за надомна работа-ами то в България има да се прави още много от всяка работа.Не само надомна!Само че,няма кой да ни плати ако вършим всичко,което е необходимо.Не е като при Вас първо да платят хората,а после да чакат да почнат работа...Мъчно ми,че сега се говори за криза и такива хора като vuzell злоупотребявт с това. :( Пак е пълно с техни обяви и може някои по-наивни и позитивни хора да се излъжат,а после да се озлобят и депресират.Също обявите за пари от нета чрез регистрация и кливане са голяма глупост.Пробвах,нищо не спечелих и добре,че не си прецаках компютъра с изскачащите сайтове и реклами(pop ups).
Запомнете никой не взима предварително пари,за да му вършите работата-няма логика в това нещо.По-нормално е обратното!
Пожелавам на себе си и всички честни хора повече реална работа в България!
Sunshine
Нов
Нов

Мнениеот vuzell » 25 Окт 2009, 21:20

Не е важно как и защо една работа не може да стане.
Важно е как да стане.
Истината е, че има хиляди начини една работа да стане.
Има също и хиляди начини да се печели.
Но истина е че комунизма свърши преди 20 години и вече сиренето е с пари.
Споделете безплатно с другите участници във форума, как Вие печелите, за да печелят и те по същия начин.
Така, както го правя аз в моя БЕЗПЛАТЕН блог, който се посещава от стотици читатели.
vuzell
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот draganov » 27 Окт 2009, 00:09

Много ми е интересно защо аджеба във форума на Траки Женина има много мнения, но 99% от тях принадлежат на админа на сайта. Къде са многобройните доволни хора??? Имаше една тема в сайта за "похвали" от благодарни хора от цяла България, но всички са публикувани от админа на сайта. Защо никой не е влязал и оставил самостоятелно мнение??? Всичко това показва, че този сайт е една голяма машинация. И аз мога да публикувам 1000 мнения на благодарящи ми хора, но дали ще е истина :roll:
draganov
Нов
Нов

Мнениеот mari_88 » 21 Ное 2009, 14:35

Предлагам Ви работа, която:
Няма ограничение за пол и възраст. Не се изискват специални умения, а само общи познания, съобразителност и компютърни умения.
Как мога да се включа в системата и да стана платен сътрудник за проучването:
1. Влизаш с линк : http://bg.iq-test.eu/#403761 2. Попълваш входящия тест
3. В края на теста се изисква изпращане на смс до организацята за обработка на вашите резултати за изчисляване на вашия коефициент на интелигентност, за регистрацията ви, срещу минимална сума за обработката и за включването на ващите данни в световната статистика.
4. Получавате обратен смс от организацията с вече обработените ваши данни.
5. Влизате отново в системата с линкa: http://bg.iq-test.eu/#403761
6. От основното меню избирате < система на функциониране > и попълвате формуляра с лични данни и форма на получаване на вашата заплата, за да започнете на работа към тази Световна организация.
7. Там ще получите подробното обучение за работа на сътрудниците- дилари.
Работете целенасочено и устремено към успех и резултатите ще ви зарадват с размер на заплатата на европейско ниво, много по-високо от сегашната ви заплата, а добрата кауза на изследването ще ви дава вътрешно удовлетворение.
Успех!!!
mari_88
Нов
Нов

Предишна

Назад към Търсене на работа