Безработица - мнение

Търсене на работа. Интервю за работа. Конкурси за работа. Всичко свързано с намирането на добра работа. Посреднически фирми. Всичко свързано с дейността и услугите на фирмите, работещи в областта на човешките ресурси. Сподели за своя работодател - дай съвет на търсещите работа.

Безработица - мнение

Мнениеот Ilijana » 07 Яну 2007, 03:18

От една года правя геройски усилия да намеря постоянна работа. Обяви, интервюта... Не знам как издържам психически. Оказа се, че у нас не се интересуват от образование, дипломи, професионален опит, а от възраст, семейно положение, месторождение. Тотална дискриминация!
Освен това в обявите се поставят невероятни изисквания за кандидатите, а след това назначават свои хора без да отговарят на нито едно от тях.
Вече разбирам всички, които заминаха да мият чинии в чужбина - там да се работи е по-достойно, отколкото тук - в собствената страна.

Публикувано: http://www.karierist.com
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот fanta » 25 Окт 2008, 08:30

За съжаление е така!Аз съм от провинцията,а тук е направо невъзможно да си намериш работа,която желаеш.Иначе има за шивачки -колкото искаш.Ако искаш да се развиваш в областта ,в която си се подготвил е направо немислимо.Да бих отишла да работя в друга страна По добре чужденец в друга страна ,отколкото чужденец в собствената ми страна.И на края не се гордея ,че съм българка!
fanta
Нов
Нов

Мнениеот nnest » 12 Мар 2009, 17:23

Преместих се във Варна преди месец, имам стаж от 4 години като помощник мениджър и препоръки в чужбина ( Англия ), магистратура по специялността Човесшки ресусрси, сертификат по Английски за напреднали, говоря Руски на много добро ниво, също съм и много навътре с компютрите, направил съм много добро CV на Български, както и на Английски спрямо европейсите стандарти, също и мотивационно писно. До сега съм кандидатствал на над 150 обяви и ме извикаха само на едно интервю преди две седмици - казаха че ще се обадят до седмица... още ги чакам, вече взех да се замислям дали да не се връщам пак в чужбина.
nnest
Нов
Нов

Мнениеот _bioHAZArd_ » 13 Мар 2009, 10:42

fanta написа:За съжаление е така!Аз съм от провинцията,а тук е направо невъзможно да си намериш работа,която желаеш.Иначе има за шивачки -колкото искаш.Ако искаш да се развиваш в областта ,в която си се подготвил е направо немислимо.Да бих отишла да работя в друга страна По добре чужденец в друга страна ,отколкото чужденец в собствената ми страна.И на края не се гордея ,че съм българка!

Ами в един по-малък град, където има ограничен бизнес и са развити само някой отрасли, не може да очакваш да намериш работата на мечтите си за 1 месец. На мен ми трябваха години, за да се случи това. В крайна сметка през това време не съм седял у дома да се тюхкам как няма възможности и как никой не ми дава шанс. Работих каквото мога и колкото мога, до момента докато не излезе възможност. И все пак това е работа - инструмент чрез който съществуваш и реализираш личностните си идей.
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Гост » 13 Мар 2009, 20:05

Пич твоите 4 години като помещник мениджър (как звучи само) и препоръките ти, специалностите ти, и сертификатите ти не ти вършат никаква работа. Ако толкова те биваше нямаше да мрънкаш в някакви си форуми и да се хващаш като удавник а щеше да си намерил високоплатена работа. Или ако си толкова добър в управлениено на дейности би започнал нещо свое. И кво значи много съм навътре с компютрите един първолак в днешно време ще те сложи в малкия си джоб. Много добре бил написал СВ спрямо незнам си какви стандарти. Резултата е ясен на 150 обяви веднъж и то без успех. Хората търсят в мениджърите тези които ще вършат работа оправни нахални със самочувствие които са готови да повишат тон да влязат в спорове без страх хора лидери готови да вземат решения в трудни моменти с ясна точна и стегната дикция в говора не книжни мишки с 1000 сертификата и опит в чужбина като мениджъри и с перфектно написани сивита на 5 езика като им повишиш малко тон и почват да ти мънкат и не знаят кво да правят и почват да ти заекват като плашливи зайци.

nnest написа:Преместих се във Варна преди месец, имам стаж от 4 години като помощник мениджър и препоръки в чужбина ( Англия ), магистратура по специялността Човесшки ресусрси, сертификат по Английски за напреднали, говоря Руски на много добро ниво, също съм и много навътре с компютрите, направил съм много добро CV на Български, както и на Английски спрямо европейсите стандарти, също и мотивационно писно. До сега съм кандидатствал на над 150 обяви и ме извикаха само на едно интервю преди две седмици - казаха че ще се обадят до седмица... още ги чакам, вече взех да се замислям дали да не се връщам пак в чужбина.
Гост

Мнениеот eser » 19 Мар 2009, 21:47

nnest написа:Преместих се във Варна преди месец, имам стаж от 4 години като помощник мениджър и препоръки в чужбина ( Англия ), магистратура по специялността Човесшки ресусрси, сертификат по Английски за напреднали, говоря Руски на много добро ниво, също съм и много навътре с компютрите, направил съм много добро CV на Български, както и на Английски спрямо европейсите стандарти, също и мотивационно писно. До сега съм кандидатствал на над 150 обяви и ме извикаха само на едно интервю преди две седмици - казаха че ще се обадят до седмица... още ги чакам, вече взех да се замислям дали да не се връщам пак в чужбина.

Извинявай,
Не можах да разбера къде си завършил основното си образование?
От 6 месеца съм от страната на работодателите и ако един мой служител напише едно подобно на твоето постче писмо с 100 правописни грешки...си тръгва за вкъщи на 5-та минута.
Извинявай.
Успех.
Дари добро, то ще ти се върне...
Аватар
eser
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Career_confused » 28 Май 2009, 12:42

А замисляте ли се как кандидатствате по обяви за работа? Ако фирма обяви свободни позиции от "хигиенист" през "специалист продажби" "главен счетоводител" и получи кандидатура от един и същ човек за всички позиции, то много ясно че човека ще бъде пренебрегнат и сметнат за несериозен. Не искам да засегна някого, просто споделям, защото това се случва изключително често и после хората се чудят защо аджеба никой не им се обажда.
Career_confused
Нов
Нов

Мнениеот _bioHAZArd_ » 28 Май 2009, 14:55

Изглежда много странно. Но от няколко години се занимавам със сортирането на автобиографиите в нашата фирма. Каквато и обява да пуснем винаги има двама трима образи, които кандидатстват без значение дали са подходящи или не.

П.С. Квалификациите, дипломите и другите неща са важни, но ние основно гледаме колко опит има човека за длъжността,която кандидатства и дали може да се справя. Ако не може да свърши работи - 5 дипломи и 30 сертификата няма да помогнат
_bioHAZArd_
Баш кариериста
Баш кариериста

мнение

Мнениеот melanholiq » 22 Юни 2009, 19:12

С висше образование съм, но се отказах поради много причини да търся работа по специалността си. От доста време опитвам да започна като обикновен работник, но постоянна работа. Оказва се обаче, че съм проблем за началници с или без образование. Родните ни шефове предпочитат да наемат малоумни и простовати работници, които не са им конкуренти, а и по този начин изпъкват самите те и се чувстват по-велики. Така, че зле е да не си образован, но май и да си образован в България. Как да преодолея това, споделете своя опит.
melanholiq
Нов
Нов

Назад към Търсене на работа