BALKAN CASE CHALLENGE

Образование, обучение, курсове, повишаване на квалификация и др.

BALKAN CASE CHALLENGE

Мнениеот Гост » 12 Ное 2008, 20:38

BALKAN CASE CHALLENGE

World University Service Austria кани изявени студенти от Албания, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Македония, Косово, Молдова, Черна Гора, Румъния, Сърбия и Словения да вземат участие в поредното издание на Balkan Case Challenge (Балканско предизвикателство).

Какво представлява BCC?

BCC e състезание за решаване на казуси за студенти (бакалавърска, магистърска и докторска степен) от Югоизточна Европа и Австрия. Всеки от участниците трябва да разреши или разработи казус в една от следните четири области:

Бизнес казус (Business Case Competition)(Състезание, базирано на бизнес или икономически проблем – за студенти по икономика, бизнес администрация, мениджмънт и маркетинг)

Казус за Информационни и Комуникационни Технологии (Information Communication Technologies Case Competition) (Състезание, базирано на проблем от ИТ сферата)

Правен Казус (Law Moot Court)
(Симулация на международния съд в Хага за студенти по право)

Модел на Европейския Съвет (Model European Council)(Симулация на Европейския Съвет, в която студентите имат възможността да се вживеят в ролята на държавни и правителствени глави на страните-членки на Европейския съюз)

Целта на BCC е да насърчи използването на обучението чрез разработване на казуси (case-study method) и да срещне амбициозни и талантливи студенти с потенциални работодатели. Участниците посещават Кариерен ден за Югоизточна Европа, на който имат възможността да се срещнат и разговарят с представители на австрийски и международни фирми, развиващи дейност на Балканите.

Състезанието ще се състои между 6-ти и 11-ти юли 2009 г. във Виена. Избирането на българските участници ще се извърши в края на месец април 2009 г. на предварителен кръг, който ще се проведе в НБУ (точните дати ще бъдат оповестени по-късно).

Кой може да участва?

За да участвате в състезанието, трябва да сте студент по право, икономика, политически науки, международни отношения, информационни технологии или близки до тези дисциплини. Кандидатите трябва да бъдат на възраст до 28 години, да владеят отлично английски език и до края на обучението им (бакалавърска, магистърска и докторска степен) да остават не повече от две години.

Всички разходи по престоя по време на състезанието се поемат от организаторите.

Заявлението за участие и повече информация за събитието можете да намерите на официалната интернет страница: www.bcchallenge.org

Крайният срок за подаване на документите е 15-ти февруари, 2009 г.

Всякакви въпроси, свързани с подаването на заявление за участие и с провеждането на предварителния кръг, могат да бъдат задавани на координатора на BCC за България на адрес bcc_bulgaria@bcchallenge.org
Гост
 


Назад към Обучение

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron