Какво да избера?

Образование, обучение, курсове, повишаване на квалификация и др.

Какво да избера?

Мнениеот Roks » 20 Ное 2008, 23:47

Здравейте, всички!
Имам вече едно висше образование, но много ми се иска да изкарам специализация или магистърска програма в рамките на 1-2 години, докато съм в майчинство. Колебая се между "Публична администрация", "Бизнес Администрация" и "Връзки с обществеността". Чудя се обаче дали в тези модерни специалности действително се получават полезни знания или се учат повече неща от обща култура и се взима диплома, която също не е сигурно дали ще свърши някаква работа. Мисля си така понеже прочетох няколко книги по ПР (едната от които със статут на учебник по въпросната специалност). Доста повърхностни ми се сториха. Притеснявам се да не си изгубя времето и парите. Струва ми се, че практиката е по-важна. В смисъл, че нещата се научават в "движение" - в процеса на работа, дори и да нямаш нужното образование. Вие какво мислите?
Има ли някой, завършил някоя от посочените специалности или подобна на тях в Бургаски университет и доволен ли е от получиното образование?
Това, което не става с работа, става с ...много работа!
Roks
Нов
Нов

Мнениеот Roks » 03 Дек 2008, 10:46

Има ли някой във форума, завършил магистратура (задочно обучение) "Връзки с обществеността" в БСУ и може ли да сподели впечатления?
Roks
Нов
Нов

Мнениеот Skarlet » 03 Дек 2008, 14:09

Да, аз тази година завършвам "Връзки с обществеността" в БСУ! Нищо полезно не се научава, дори и да се стараеш и да даваш всичко от себе си. Това, което се учи, са точно знания от обща култура. Неща, които можеш да научиш и като прочетеш една, две книжки.

Ако имаш по-конкретни питания пиши ми едно ЛС и ще ти обясня всичко подробно.
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот vlavel » 04 Дек 2008, 14:13

Здравейте, Roks,
Явно е късно да започвате магистратура тази година. Предлагам Ви да видите един курс, който във всички случай ще Ви е полезен. Той е по Адаптиращ Мениджмънт и Лидерство. Ще го намерите във форум "Малки обяви". От там ще можете да отидете в сайта му и да получите пълна информация за него, включително и учебната програма. Ако Ви хареса, заповядайте през януари.
<i>Владимир Величков,
водещ курс по Адаптиращ мениджмънт и лидерство</i>
Аватар
vlavel
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 05 Дек 2008, 15:44

Г-н Величков, на ръба сте за правилата във форума ни (но, не мога да отрека, че сте много изобретателен )... :wink:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Luminosa » 05 Дек 2008, 23:55

Г-н Величков, добре дошъл във форума!
Бих искала да поясните какво ще рече курс по Лидерство?!
Адаптиращ мениджмънт звучи чудесно, но лидерство...не мислите ли, че лидерството не се учи, а че човек се ражда такъв. И не мислите ли, че е почти невъзможно един средностатистически човек да бъде едновременно и успешен мениджър, и лидер.

Моля да не приемете въпросите ми като критика, още по-малко искам да умаловажавам Вашия труд. Затова моля приемете написаното от мен по-скоро като въпроси за коментар. Все пак не сте във форума само, за да рекламирате курса си, нали?! :)
"Перлите се срещат само на такива места като този форум!" - Кака Мара
Аватар
Luminosa
Модератор
Модератор

Мнениеот vlavel » 08 Дек 2008, 11:16

Ilijana написа:Г-н Величков, на ръба сте за правилата във форума ни (но, не мога да отрека, че сте много изобретателен )... :wink:

Благодаря, Ilijana! :) Не мисля, че съм проявил изобретателност, след като съм във форума с реалните си име и положение. Не искам да нарушавам правилата на форума, макар че лично за мен единствените имащи значение правила в един форум са добрия тон и добрия език.
<i>Владимир Величков,
Аватар
vlavel
Нов
Нов

Мнениеот vlavel » 08 Дек 2008, 11:31

[quote="Luminosa"]Г-н Величков, добре дошъл във форума!
Бих искала да поясните какво ще рече курс по Лидерство?! ...

Здравейте, Luminosa. С удоволствие ще Ви отговоря на въпроса. Вашето мнение, че човек се ражда лидер, е широко разпространено, а до не отдавна беше и господстващо. Днес се счита, че лидерството се учи. Изследвания показват, че всеки човек с нормална интелигентност и психика може да се обучи като лидер и да бъде успешен в това. Лидерството си има свои закони, правила и техники, които подлежат на изучаване и овладяване. Успешното ръководене на една организация изисква от ръководителя да бъде както добър мениджър, така и добър лидер. Най-общо, мениджърските умения са за изработване и взимане на управленските решения, а лидерските - за привеждане на тези решения в успешно изпълнение. По-подробно по този въпрос съм писал в блога си "Адаптитращ мениджмънт". Мисля, че лесно ще го намерите.
<i>Владимир Величков,
Аватар
vlavel
Нов
Нов

Мнениеот Roks » 20 Дек 2008, 14:03

Някой може ли да сподели впечатления от нивото на обучение в институт "Асен Златаров" гр.Бургас и по точно ме интересува Магистратурата " Бизнес администрация".
Roks
Нов
Нов

Мнениеот Гост » 21 Дек 2008, 19:57

Рокси Рокси не седнеш ли на задника си да учиш където и да завършиш ще си си все същата.

Roks написа:Някой може ли да сподели впечатления от нивото на обучение в институт "Асен Златаров" гр.Бургас и по точно ме интересува Магистратурата " Бизнес администрация".
Гост

Мнениеот Skarlet » 21 Дек 2008, 22:34

Да Рокси-рокс, много бързо си сменяш желанията. :lol: Но поне засега твърдо си се ориентирала към Бургас. :lol: Нали искаше инфо за ВО в БСУ, защо не ми писа за да ти обясня подробно???
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Roks » 22 Дек 2008, 17:29

То да не се опита човек да събере малко предварителна информация за нещо важно, което смята да предприеме!!! Записването на специалност не е шега работа, това не е като да си купиш нещо от кварталния магазин!... Голяма работа, че искам предварително да проуча нещата. За пореден път се убеждавам, че форумите не са място, откъдето може да се научи нещо полезно! Явно ще трябва да си потърся други източници!
sisil55, много ми е интересно да разбера каква съм сега и каква ще си остана, говориш като човек, с който се познаваме, в което дълбоко се съмнявам!
Roks
Нов
Нов

Мнениеот Skarlet » 22 Дек 2008, 20:19

Roks написа:За пореден път се убеждавам, че форумите не са място, откъдето може да се научи нещо полезно! !

Добре де, Roks, няма да спорим, но нали искаше инфо за ВО в БСУ. Написах ти, че ще ти дам вътрешна информация, направо от "центъра на събитията", но ти не ми драсна дори един ред. :roll: Как тогава ще научиш нещо полезно??? :wink:

Не е ли по-добре информация за специалностите да търсиш във форумите на самите университети? Там ще черпиш от първоизточника!

Малко несериозно прозвучаха питанията ти, тъй като много бързо се смениха. "Дайте инфо за ....", след два поста вече правиш голям завой "дайте инфо за....."

И не е вярно, че във форумите нищо полезно не се научава, напротив!
В този форум, сама съм се убедила, веднага ще се опитат да ти помогнат, да ти подадът ръка, да дадът съвет... Прегледай другите теми, виж как хората искрено се вълнуват как вървят делата на съфорумците...

В някой други форуми, примерно споделят важни политически теми или си говорят за бременост и деца, в трети обсъждат сексуалност, в четвърти пластични операции. Не е нужно да вярваш на всичко написано, но поне се опитай да извличаш това, което е полезно за теб.

И моля те никога не слагай всички под общ знаменател. Това е възможно най-грешния ход в живота!
Аватар
Skarlet
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Гост » 22 Дек 2008, 21:44

на въпроса ти каква си бих отговорил - Ограничена. Но не го взимай под внимание аз така си говоряя прави си каквото знаеш, пий една ракия обсъди политиката и си лягай да спиш.

Roks написа:То да не се опита човек да събере малко предварителна информация за нещо важно, което смята да предприеме!!! Записването на специалност не е шега работа, това не е като да си купиш нещо от кварталния магазин!... Голяма работа, че искам предварително да проуча нещата. За пореден път се убеждавам, че форумите не са място, откъдето може да се научи нещо полезно! Явно ще трябва да си потърся други източници!
sisil55, много ми е интересно да разбера каква съм сега и каква ще си остана, говориш като човек, с който се познаваме, в което дълбоко се съмнявам!
Гост

Мнениеот Roks » 23 Дек 2008, 10:33

Skarlet, не ти писах, защото отговорът ти беше достатъчно изчерпателен, а и се запознах с учебния план-график на специалността. Така постъпих и с другите две, посочени по-горе специалности. Много верни неща има и в третия ти пост, с които също смятам да се съобразя. Ако се сетя за нещо допълнително ще имам предвид поканата ти, за която ти благодаря!
Sisil55, съжалявам, че мислиш така за мен, много си далече от истината! Но както сама казваш, няма смисъл да обсъждаме повече!
Весели празници на всички!
Roks
Нов
Нов

Следваща

Назад към Обучение