Чужд език във 2. клас

Образование, обучение, курсове, повишаване на квалификация и др.

Чужд език във 2. клас

Мнениеот abcdeff » 02 Юли 2009, 14:10

Какъв език да изберем за детето - немски или английски?
Посъветваха ни - немски / от 2. до 7. клас /, а след 7. - английски като първи, немски като втори. Тъй като след немски се учи по-лесно английски. При обратния вариан - трудно възприема ли немски / след английския/.
Дайте съвет.
abcdeff
Нов
Нов

Re:

Мнениеот moskvich » 02 Юли 2009, 17:16

Това, че след немския се учело по-лесно английски е пълна простотия и като всяка голяма глупост, хората не спират да го повтарят. Учил съм и двата езика и мога да кажа две очевидни неща, които не са за подценяване: английският в ден днешен е задължителен, освен ако човек не мисли да бъде овчар; ученето на език е процес, а не еднократно мероприятие. За доброто усвояване на един език са необходими години. За търпение и упорство продължаващи с години е нужна много висока мотивация. За вашето дете ще бъде много по-полезно да чете, слуша и гледа за хора, на които доброто знание на чуждият език им е помогнало в някакви житейски начинания, отколкото да се тормози с втори чужд език, който на всичко отгоре не е особено близък до английския. (Това е вторият мит за английския и немския - че били близки. Близки, колкото български и полски. Ако някой език изобщо е близък до английския, това е естествено френския - ужасно много френски думи в английския, при това е запазено да се пишат както на френски.)
moskvich
Активен кариерист
Активен кариерист

Мнениеот D_Petrova » 10 Мар 2011, 09:34

Наистина двата езика нямат нищо общо и не е вярно, че като учиш немски после ще ти е по-лесно да научиш английския. Немския като цяло е по-труден.
Аватар
D_Petrova
Нов
Нов

Мнениеот matematik » 22 Окт 2011, 13:25

Английски е по добре !
matematik
Нов
Нов

Мнениеот key » 25 Ное 2011, 09:43

Английски е задължителен, немски също е почти задължително в днешно време да се знае, но според мен колкото по-рано се започне английския толкова по-добре за детето.
Gerda- брава номер 1 в света
key
Нов
Нов

Re: Чужд език във 2. клас

Мнениеот Гост » 29 Мар 2014, 20:56

Разбира се английски :)
Гост

Мнениеот RIvanov » 16 Фев 2016, 10:50

В днешно време 2ри клас е даже късно!
RIvanov
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот kerpic » 05 Окт 2016, 13:39

Аз лично съм за. Само от езиците има смисъл!
kerpic
Нов
Нов

Назад към Обучение