Преподавател от Cambridge провежда безплатен семинар в София

Образование, обучение, курсове, повишаване на квалификация и др.

Преподавател от Cambridge провежда безплатен семинар в София

Мнениеот ralinceto » 12 Сеп 2011, 15:31

Каква е тайната за успешен прием в топ университети във Великобритания ще разкрие тази есен г-н Ед Шарп от университета в Кеймбридж!

Лекцията на тема „Кандидатстване в най-добрите английски университети“ ще се проведе в рамките на изложение „Европейско образование 2011“ и ще бъде безплатна за посетителите на събитието.

Много от кандидатите за обучение в Англия не знаят, че само диплома с висок успех не е достатъчна за прием в най-престижните университети на Острова. Още повече, че две-трети от българските кандидати са с отличен успех.

Г-н Ед Шарп ще наблегне именно на това - какво повече е необходимо на кандидатите и как да го набавят. Акцент ще бъде поставен и върху разликата в кандидатстването в Кеймбридж и Оксфорд в сравнение с останалите английски и шотландски университети.

Освен със значително по-ранни срокове за кандидатстване (15 октомври), двата университета се различават и с много по-строга и продължителна процедура за кандидатстване и селекция. Желаещите да следват в два от най-добрите университета в света и първи в Европа, освен обичайното кандидатстване чрез онлайн платформата UCAS, трябва да преминат и интервю пред комисия от преподаватели от университета и допълнителен тест на място. Обикновено това се случва в края на месец ноември или началото на декември.

Освен представител от Кеймбридж, на изложението ще присъстват и български студенти в Оксфорд, Единбург и Астън, които ще споделят лични впечатления и ще отговорят на въпроси на всички, които са се запътили към престижни университети във Великобритания.
Изложение „Европейски образование 2011” се организира от консултантска агенция ЕДЛАНТА и ще се проведе на 1-2 октомври в х-л Хилтън, София, на 3 октомври в х-л Тримонциум, Пловдив и на 4 октомври в х-л България, Бургас.

Регистрация за изложението можете да направите напълно безплатно онлайн в сайта www.evropeiskoobrazovanie.com или на място.
ralinceto
Нов
Нов
 
Мнения: 3
Регистриран на: 20 Юли 2011, 08:42


Назад към Обучение

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта