Страница 1 от 1

Къде да учим Бизнес

МнениеПубликувано: 14 Сеп 2011, 14:41
от ralinceto
Да учиш специалности в сферата на бизнес икономиката, съобразени със световните стандарти и в съответствие с глобалните тенденции на пазара днес, не е толкова лесно. Специализираното изложението „Европейско образование 2011”, организирано от консултантска агенция ЕДЛАНТА, ви дава възможност да се срещнете с представители на водещи европейски университети, които работят активно с бизнес сектора и осигуряват стажове на студентите си.

Университети като London School of Business and Finance (LSBF), London Metropolitan University, Stenden University, Tilburg University, Malmö University и European University ще бъдат сред участниците на изложението. Те са известни с иновативните си подходи на обучение и академичните програми, базирани върху активното участие на студентите в учебния процес чрез диалози, групови занимания и презентации. Основните форми на преподаване включват индивидуална и групова подготовка, работа по проекти, интердисциплинарни занятия по учебни казуси и практическа занимания. Взаимодействието между преподаватели и студенти е залегнало в основата на учебния процес, а обучението се провежда в малки групи с акцент върху личното развитие на всеки студент. Това дава практическа и професионална подготовка на студентите, както и възможност да развият потенциала си и ги превръща в добре подготвени специалисти, бъдещи лидери и фактори в научноизследователската дейност. Програмите са изцяло съобразени с изискванията на бизнеса, което стимулира аналитичното, стратегическо и критично мислене у студентите и подсилва тяхната организираност и отговорност.

Университетите разполагат и със собствени кариерни центрове, чиято цел е да помогнат на студентите да натрупат практически опит като намерят подходящ стаж, работа или проект. Работата върху действителни проекти по време на обучението и стажът на реални позиции в компаниите партньори на университетите дава особено предимство на завършващите за бъдещата им професионална реализация.

Ако искате да се развивате в бизнес сферата посетете представителите на най-добрите и практически насочени университети на изложение „Европейско Образование 2011”, което ще се проведе на 1-2 октомври в х-л Хилтън, София, на 3 октомври в х-л Тримонциум, Пловдив и на 4 октомври в х-л България, Бургас

МнениеПубликувано: 13 Фев 2012, 22:51
от Гост
а за университет кой ще препоръчаш?

МнениеПубликувано: 14 Фев 2012, 07:27
от min4o_praznikov
Обикновено колкото е по-скъп университета толкова по-добро обкръжение и среда ще имаш, а от там по-добри контакти и перспективи :lol:

И в Европа едни от най-добрите училища са в Швейцария и Англия.
Но и зависи какво ще искаш да учиш.Едни са добрите университети за медицина, други за икономика, трети за история,философи,науки и тн.


Eто един списък с 700-те най-добри колежи и унита :

http://www.topuniversities.com/universi ... kings/2011

Re: Къде да учим Бизнес

МнениеПубликувано: 04 Мар 2014, 11:14
от jivanchi
Много благодаря за линкчето.

Re: Къде да учим Бизнес

МнениеПубликувано: 10 Сеп 2014, 02:34
от djanesa_aleksandrova
Много полезен линк :)

Re: Къде да учим Бизнес

МнениеПубликувано: 22 Окт 2014, 10:48
от chesnan
Аз лично бих предпочел частни колежи! Повече пари, но пак си заслужава!