Има ли смисъл, като няма значение?

Образование, обучение, курсове, повишаване на квалификация и др.

Има ли смисъл, като няма значение?

Мнениеот berov » 02 Мар 2008, 14:36

И по-точно ... искам да ви попитам и да разбера вашето мнение по въпроса, дали е нужно да учиш 6 години (висше), за да се квалифицираш в дадена област и след това да се опиташ да "продадеш знанията" си в някакво ателие или офис, за да си работиш сам и сам да си си шеф? И можеш ли от там да започнеш да градиш кариера? А дали не е по-лесно да минеш 2-3 курса и всичко това да стане по-бързо?
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Ilijana » 03 Мар 2008, 02:47

Здравей, berov! Добре дошъл на форума! :D

Въпросът ти е изключително философски. Аз също съм мислила, дали образованието и годините учене могат да направят човек удовлетворен от кариерата си. Мисля, че всичко зависи от човека - единият получава удоволствие от самото учене, а друг иска да направи пари. Втората група хора наистина, най-често стават бизнесмени - и то успешни. Те нямат нито образование, нито някакви специални способности, но имат интелект. Интелектът е възможността на човека да научава вякаква информация и да може да я прилага на практика наученото. Дори малокото неща, които тези хора научават в живота, те успяват да ползват с изгода за себе си.

В този смисъл мога да кажа, че годините учене и дипломите не са предпоставка за успех. И няма никаков значение, къде ще работиш и какво си учил - или го можеш или не.

Така си мисля. :roll:
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Обучение