фризьорски салон

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Мнениеот min4o_praznikov » 03 Яну 2012, 15:48

Райдерче не искам да се заяждам с твоята особа, но вече в няколко теми забелязвам че ги ЗАКЛЮЧВАШ...!?!?

Спроред мен това може да се изисква или от АВТОРИТЕ на тези теми или от МОДЕРАТОРИТЕ ако преценят, че са нарушени правилата на форума или темата е твърде стара или неактуална !

Не предполагаш ли че някой може да иска да сподели или пита още нещо в тези теми или щом ти си се изчерпал в дадена тема тя ДА СЕ ЗАКЛЮЧВА !

Без лоши чувства разбира се :-)
min4o_praznikov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Re: фризьорски салон

Мнениеот Милен.БГ » 05 Мар 2018, 19:14

Здравейте аз съм нов. :D
Милен.БГ
Нов
Нов

Мнениеот Милен.БГ » 05 Мар 2018, 20:40

Здравейте! Не съм фризьор но съм ваш клиент. Имам един въпрос свързан с подстригването. Аз съм млад мъж около 35г с къса причезка. Възможно ли е един фризьор да те подстриже по лошо или да те подстриже по малко ако отидеш при него след 63 дни. Така да се каже" поураснал ". Защото аз съм човек който си харесва косата горе долу до два месеца след подстригването. Защо ми се струва че когато отида след два месеца за подстрижка нещо все им се струва че трябва по-малко да те вземат. Виждам че има клиенти които се подстригват всеки месец или на месец и половина веднъж. Нали, дали подстригваш дължина на 33 или на 63 дни пак режеш, само че е по-дълга косата. Днес като му казах на фризьора да ме вземе от страни с 3 номер и от горе да ме остави малко по дълго, той от страни ме взе с тройка но после от горе ми остави по дълга коса. Мислех че ще ме вземе още малко но той взе сешуара понареши ме изсуши ме леко така че косата ми да слегне и ми сложи огледалото да се видя от зад. Видях се че бих искал още малко да ме вземе но ми се стори че беше решил че така е добре и аз си помислих че наистина за тези пари не може да те подстригва повече и му казах леко през зъби "да добре е" и това беше. Дали можех да му кажа още да ме подстригва но не знам дали за фризьорите си нямат някакъв лимит на дължина която подстригват за тази цена. Като чели такова чувство имам. Не му оставих бакшиш а мислех, защото ме по претупа и бакембардите не ми отсече. Струва ми се беше нарочно защото ми е обръщал повече внимание първите пъти и знам че има усет за стил и добра подстригване. Можеше поне да ме пита когато сложи огледалото зад вратъ ми" да взимам ли още". Повреме на подстригването и особено когато му плащах го усетих че се притесняваше и аз също се притеснявах дали не съм изкал да ме подстриже през по дълго време така че да спестя малко пари. Хора дайте си мнението аз съм рехаилитатор по професия. Незнам дали аз съм с някакви предубеждения/ внушения / или нещата са си точно така. Ще съм ви благодарен ако си дадете мнението.
Милен.БГ
Нов
Нов

Мнениеот stambolieva » 13 Апр 2018, 12:48

Според мен всичко е точно и проблемите са само в главата ви.
Аватар
stambolieva
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот ganchev » 16 Апр 2018, 10:37

Внушението е голямо нещо…
Аватар
ganchev
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Joezy » 18 Юни 2021, 13:41

Интересна тема...щя я наблудавам!
Joezy
Напреднал кариерист
Напреднал кариерист

Мнениеот Vessela » 26 Ное 2021, 16:47

Този бизнес е относително лесно да се стартира, поради малката инвестиция. Необходими са умения, евентуално завършена програма или курс. Най-важното е да имаш дастатъчен брой клиенти на месец в комбинация с локацията да привлича случайни минувачи, които да обезпечат плащането на месечните разходи и да остават за положения труд на фризьора. "Достатъчен" брой е нещо различно за всеки - един ще иска да изработи повече клиенти на ден, друг - по-малко. Освен това очакванията за достатъчни приходи също е субективно. Ценообразуването е важен момент в този бизнес. Трябва да направите сечение на местоположението, заплатите на клиентите, цената на услугата при конкурентите, вашата услуга. Защо клиентите да се връщат при вас? Други теми, върху които си заслужава да помислите преди да вземете решение: http://www.vconsulting.eu/bg/kak-da-zap ... iznes.html

Започнете с основен бюджет за инвестиционните разходи. Отбележете колко са месечните разходи и колко клиенти очаквате на ден, броят им умножете по цената на най-масовата услугата. Пресметнете месечните приходи според броя на работните дни в месеца. Ако разликата между приходи и разходи ви удовлетворява и смятате, че можете да развиете бизнеса и да правите повече пари, ето с какво да продългжите напред - основни стъпки в процедурата по стартиране на този бизнеса:
1. Избор на доставчик на материали/ обвързване с определен бранд;
2. Избор и наемане на подходящо помещение;
3. Избор и закупуване на подходящо оборудване;
4. Регистрация на търговец или дружество;
5. Регистрация в Общината;
6. Регистрация в РИОКОЗ.
7. Промотиране на отварянето на обекта.
Vessela
Нов
Нов

Мнениеот marian123 » 02 Юни 2023, 10:08

Здрасти! Аз имам приятелка ,която си взе и маникюристка и козметичка. И и се получиха нещата.
marian123
Нов
Нов

Предишна

Назад към Стартиране на собствен бизнес