Имам нужда от съвет за пускане на книга на пазара

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Имам нужда от съвет за пускане на книга на пазара

Мнениеот Венцислав » 13 Авг 2008, 16:32

Здравейте,първо искам да ви поздравя за това,което правите и да ви благодаря за това,че ни помагате да вървим напред : ) Казвам се Венцислав,студент на 22год.Имам идея,която от доста време обмислям и която мисля,че ще донесе печалба и ще удовлетвори потребителска група,но нямам представа с коя стъпка да започна.Надявам се да има съветче за това.
Има книга в библиотека,която съм чел много пъти и за която малко хора знаят в моя град,не е роман или художественна литература.Книгата е за хора занимаващи се с бизнес,в нея има много добри практически съвети,както за предприемачи,така и за хотелиери и т.н
Мисля,че с малко промяна в оформлението на съдържанието,корицата, заглавието и добра реклама много читатели ще проявят интерес.
Незнам с какво предложение да подходя към автора на книгата,тъй като не се познаваме лично.Имам опит в търговията, интернет рекламирането, фотографията.Имам приятели,които държат голяма книжарница в града,приятели които работят в телевизията, радиото, вестници.
Рекламата на книгата е по-лесната част,а трудната част,с която не мога да се справя е предложението към автора и със знанието относно правото за пускане на книга на пазара.Ако някой знае нещо свързано с тази тема и пише ще съм му страшно МНОГО благодарен: )
Аватар
Венцислав
Нов
Нов
 
Мнения: 10
Регистриран на: 13 Авг 2008, 15:38


Мнениеот Ilijana » 13 Авг 2008, 23:12

Здравей, Венци! Добре дошъл на форума! :D

За печатните издания мога да ти кажа следното:
всяко едно от тях има автор (група автори/съавтори) и издател. Авторите предават на издателството права за разпространението на авторски текст в определен вид (книга, например), определен период от време (да кажем, 25 години) и на определена територия (България, ЕС, свят или нещо друго). Срещу това авторите получават хонорар или % от продажната цена или имат някаква друга уговорка с издателя.

Понякога авторите продават не само право да се разпространява текста, но и самите авторски права. Тогава като автор на произведението се посочва не "първоначалния" автор, а този, който е купил тези права.

Издателството, на своя ред, защитава печатното си издание като го регистрира в съответната служба.

Във връзка с твоя въпрос:
Ако искаш да преиздадеш книгата, която имаш, трябва или да се свържеш с автора и да получиш неговото съгласие (не е факт, че авторът не е обвързан с такъв договор, че на практика нищо не може да направи със своето произведение) или да се свържеш с издателя, на когото искаш да му копираш печатното издание (самия текст също е защитен). И т.н.

Ясна ли ти е мисълта? :D
Последна промяна Ilijana на 14 Авг 2008, 20:16, променена общо 1 път
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист
 
Мнения: 627
Регистриран на: 07 Яну 2007, 02:28
Местоположение: Мрежата

: )

Мнениеот Венцислав » 14 Авг 2008, 15:02

Благодаря,информацията е в полза много,чрез интернет намерих още доста инфо за това.Ще говоря с автора на книгата за да обсъдим идеята.
Още веднъж благодаря : )
Аватар
Венцислав
Нов
Нов
 
Мнения: 10
Регистриран на: 13 Авг 2008, 15:38


Назад към Стартиране на собствен бизнес

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гостаcron