Разносна търговия

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Разносна търговия

Мнениеот маринела ненова » 18 Авг 2008, 11:57

здравейте на всички.Много бих била благодарна ако някой ми даде съвет
въпроса ми е следния какви документи и разрешителни са ми нужни за да започна да се занимавам с разносна търговия на промишлени стоки.
маринела ненова
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 18 Авг 2008, 23:09

Здравей, маринела! Добре дошла на форума! :)

Разносната търговия се осъществява както всеки един вид търговия. Трябва да има регистриран юридически субект (ЕООД, ООД, ЕТ, АД). Служителите на този субект (фирма) извършват тразносна търговия. Счетоводното отчитане става както във всяка една фирма.

По закон, трябва да се издават касови бележки при всяка една извършена продажба. За целта съществуват малки касови апарати, които трябва да имат търговците.

Разносната търговия може да бъде основен начин на продажби във фирмата, а може и да допълва "класическите" продажби в склад или магазин.

Ако не искаш да се занимаваш с регистрацията на фирма, трябва да бъдеш назначена на работа като търговец в някоя фирма и да извършваш продажби от името на фирмата. В този случай ще имаш наемни отношения с юридическо лице и ще работиш срещу възнаграждение, а счетоводството ще се извършва от фирмата. Но, и в този случай, фирамта трябва да ти предостави касов апарат.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Назад към Стартиране на собствен бизнес