Документи за наемане на работещ автосервиз

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Документи за наемане на работещ автосервиз

Мнениеот Pupped87 » 29 Авг 2008, 04:31

Здравейте,
Вече има подобна такава тема, но там не намирам отговор на моя въпрос. Искам да отворя автосервиз. Натъкнах се на работещ автосервиз, който се дава под наем. Какво ми трябва освен да имам регистрирана фирма ( а аз нямам де ). Смятам да изтегля потребителски кредит. Но какво още ми трябва, и как се процедира в такъв случай при наемане. Има ли риск да бъда излъгана. Всякаква информация ще ми е полезна. А също имам оферта за оборудвано помещение за автосервиз, при тази ситуация какво ми трябва. Май доста питам, но нищичко не разбирам. От скоро реших, че искам да се занимавам с нещо мое си, умръзна ми да бачкам за стотинки и да пълня нечия гушка. По-добре малко зор да си дам ама да си е мое. Мерси предварително!!!
Pupped87
Нов
Нов

отговор

Мнениеот galgenchev » 04 Сеп 2008, 19:19

имаш ли си идея как се раководи един сервиз защото както разбирам от писаното по горе това е нещо ново за теб аз 15 години сам работих и сам се оправях и с фирмата си сега реших да се приместим в софия и тръгнах да си търся сервиз или помещение и немога да си намеря а незнам ти как ще си намериш монтьори като няма качествени свободни такива а и части от каде ще пазаруваш да не си мислиш,че всеки магазин предлага качествена стока докато научиш от каде да пазаруваш колко ли кленти ще се върнат за рекламация а това си е за твоя сметка части и труд.не пиша тия неща за да те разубедя или да те обидя с нещо а да те педупредя какво те очаква и да не станеш поредния ШЕФ на сервиз който нищо не разбира а само иска да взема както беше и при мен аз от февруари до края на юли работих в един такъв сервиз и затова сега си търся да си наема нещо. а за това какво ти трябва за наемане на автосервиз 1 след като ти си нямаш идея как се раководи ти трябва човек разбиращ от автомобили но не като работник а като съдружник иначе няма да стане послушаи ме 2 трябва да направите подбор на кадри та дори да е за няколко месеца 3 проучване за доставчици на части отстъпката не винаги е решаваща с това и аз мога да ви помогна ако искате разбирасе де 4 за наемане на сервиз ще ви трябва фирма и след това си правите договор за наем хубаво е да четете добре какво пише и да е заверен от нотариус ако не печата на фирмата и подписите пак са добре но при спор между наемател и наемодател по трудно се решават 5 счетоводтел ЗАДАЛЖИТЕЛНО и договор с него пред нотариус това също е ЗАДАЛЖИТЕЛНО за да носи отговорност пред властите.охххх много неща ниписах и сигорно има още ама сега не се сещам ако имаш въпроси пиши на galgenchev@abv.bg дано моите писания са ти от полза УСПЕХ В ТОВА НАЧИНАНИЕ
galgenchev
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 04 Сеп 2008, 19:44

galgenchev, добре дошъл на форума! :D

Съветите ти са исключително полезни. Веднага личи, че ги дава човек, който от личен опит знае как стоят нещата.

Малко съм изненадана, че предлагаш договора със счетоводител да се заверява при нотариус. Законът предвижда наемния работник да носи отговорност (в това число и финансова) след като е сключил трудов договор. Това би трябвало да е достатъчно. :roll:

Ще си позволя и аз да напиша няколко съвета (не ги давам аз, защото нищо не разбирам от материята, а един приятел, който е в този бизнес):

1. Помещението трябва да бъде узаконено като автосервиз - иначе ще има проблеми с РИОЗ за вредните отпадъци, масла и т.н.

2. Трябва да има договори с трудова медицина, както и всякакви видове инструкции - безопасност на труда, противопожарна, за работа с подемници и др.

3. Автосервизът не може да съществува в жилищен район, защото ще се вдига шум от двигателите, а това не е позволено - ще има проблеми.

4. Проблемът с работниците не е толкова в това, че те трудно се намират, а в това, че взимаш един работник, обучаваш го и след това той те напуска за да отвори собствен сервиз, защото вече се смята за голям майстор.
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

re

Мнениеот galgenchev » 04 Сеп 2008, 22:28

за счетоводиделя: неможеш да си наемеш персонален защото няма да ти сигнат парите само на него да плащаш,имах предвид счетоводна фирма сори че не съм се изразил както трябва,по точка 1 не съм съгласен защото това означава че всички сервизи в софия трябва вече да ги няма а и точка 4 също това няма как да стане а за хората които ги наемаш човек с опит никога не можеш да го задаржиш както беше и при мен и колегата говоря за хора с много голям опит,не виждам как един човек без опит с автомобили ще наеме някои неук и ще го учи на нещо.това с вземане на хора и аз съм го отренирал ама се отказах защото все трябваше да ходя след тях и за това си работих 7 години сам
galgenchev
Нов
Нов

Мнениеот Roli » 14 Окт 2008, 14:04

Ilijana написа:galgenchev,

1. Помещението трябва да бъде узаконено като автосервиз - иначе ще има проблеми с РИОЗ за вредните отпадъци, масла и т.н.

3. Автосервизът не може да съществува в жилищен район, защото ще се вдига шум от двигателите, а това не е позволено - ще има проблеми.

.

Здравейте,

Въпросът ми е:

1. Узаконяване на автосервиз, имате предвид строителните разрешения и пр. да са за автосервиз или...?

2. Какво е отстоянието от жилищни сгради на което е възможно да се построи сервизът и къде е упоменато това?
Roli
Нов
Нов

Мнениеот berov » 14 Окт 2008, 15:37

1. Автосервиз за ... тенекиджия, бояджия, ремонт по двигателя, ремонт по ходовата част ... какво?

2. Ако си добър в ремота по автомобилите - работи си го "на частно" както се казва, докато не проучиш всичко "ОТ-ДО". А пък ако нищо не разбираш от автомобили - не хващай тази ниша.

3. Честно казано, ако вземеш нещо под наем ... ще мине време докато го разработиш и след 5 години, ако всичко потръгне много добре, наемодателят ще си го вземе и ще си продължи бизнеса, а теб няма да те има ... ЗАЩО?

* Максималният срок за който може да се сключи договора за наем е 10 години. (Но аз, ако бях наемодател, щях да ти предложа първо да подпишем за 5 години - попитай, за да видиш)
* Ако договора е безсрочен - всяка една от страните по договора могат да го приключат с предизвестие от 1 месец (За наемодателя отново би било удобно - веднага щом усети, че всичко върви на добре - дава ти бележката 1 месец преди това и чао)

4. Ако желанието ти е голямо, започни нещо "СЪС" някой, избягвай да заботиш "ЗА" някой и по възможност недей "САМ" ;)
Аватар
berov
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Roli » 14 Окт 2008, 20:39

Идеята е автосервиз за тенекеджийски услуги и ремонт на двигатели.
Имам опит над 10 г. в тази област, а и образованието ми е ДВГ и заваряване. Няма да е нает, а собствена постройка, затова ме интересува узаконяването и отстоянието.
Roli
Нов
Нов

Мнениеот coro » 30 Мар 2009, 14:46

чух, че EU обмислял нови мерки за сервизите, които всъщност ще засегнат само малките гаражи, а не дилърските.. :wink: нещо свързано с притежанието на ноухау за марките коли, програми с инфо за тях, разрешителни за работа с тези база данни т.н. А за документацията да не говорим.
То в такъв сервиз администрацията трябва да е по-многобройна от монтьорите, за да е наред всичко.
Дано си остане само слух!
coro
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес