Селскостопанска аптека

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Селскостопанска аптека

Мнениеот Емилия » 03 Сеп 2008, 17:21

Здравейте,
Поздравления за форума, открих го преди няколко дни и всеки ден го посещавам.
В момента строя едно помещение и си мисля дали да не открия селскостопанска аптека. Представа нямам какво ще върви, намира се в провинцията в "работнически квартал" ако мога така да се иазразя. Бих желала да обменя опит с участници във форума, които имат повече опит в ръководенето на собствен бизнес и виждания за възможностите, приемем всякакви предложения . Целият ми досегашен стаж е като счетоводител и гл. счетоводител, но вече се уморих да отговарям за другите фирми , да следя промените в законите и т.н. Искам повече самостоятелност.
Благодаря предварително за мненията, препоръките и идеите.
Емилия
Нов
Нов

Мнениеот Ilijana » 03 Сеп 2008, 19:43

Здравей, Емилия! Добре дошла на форума! :D

Имам познати, които преди години са имали една селскостопанска аптека. Не са я затворили, но са преместили на по-подходящо място.

Те казват, че местоположението за такава аптека е от голямо значение - не всеки купува селскостопански препарати. Добре е тя да се намира до някоя гара или пазар.

Между другото, когато влизам в подобни аптеки, първото, което ми прави впечатление е специфичната миризма, която направо те задушава. Наистина ли искаш да работиш в такива "концерогенни" условия? :D
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Емилия » 04 Сеп 2008, 04:18

Здравей Ilijana,
Благодаря за бързия отговор. Не, че много ми се работи сред препарати, но понеже имам малко опит в земеделието (имам собствена овощна градина - 50 дка, че от там понатрупах опит) си мислех, че това е някакво предимство. Освен това мисля, че не съм чак толкова компетентна аз да работя там и ще назнача агроном, а аз ще зареждам аптеката. Наистина, че най- много аптеки има около пазара, но пък в квартала, където строя помещението няма такава. А вие какво бихте ми препоръчали като вървежно в един "работнически квартал"? Там основно вървят кръчмите, но на мен не ми се занимава с това по следните причини:
1. голямо текучество на персонал
2. необходимост от назначаване на няколко, а не един работник и др.
Ще съм ти благодарна ако ми дадеш някоя по- добра идея.
Радвам се , че открих този форум.
Успех на всички в начинанията.
Емилия
Нов
Нов

Назад към Стартиране на собствен бизнес