Здравейте,имам малък капитал и...

Откъде да започнем. Всичко свързано със започването на бизнес.

Здравейте,имам малък капитал и...

Мнениеот Гост » 05 Сеп 2008, 11:26

Искам преди всичко да отбележа че това е от малкото сериозни форуми на които съм попадал.Сигурен съм че сте полезни на страшно много хора.
Благодаря.

Живея от 6 г. в Испания и вече се изморих да съм чужденец.Решил съм да се връщам в София.Имам около 20.000 евро но все още не знам с какво да се захвана.Първоначалната ми идея беше магазин алкохол/цигари и пакетирани изделия (non stop) но реших преди всичко да се консултирам с компетентни хора.Трябва да отбележа че никога не съм се занимавал със собствен бизнес.
Моля за вашите съвети върху капитала който имам.
Благодаря
Гост

Мнениеот Ilijana » 05 Сеп 2008, 11:45

Здравей, gopi_bul! И ние се радваме да ти видим на форума! :D

Твоят въпрос звучи като "Дайте съвет как по-лесно да си изхарча парите" :) Воденето на собствен бизнес е свързано с една камара отегчителни и рутинни задачи. Това не е само да си сложиш табелата "Бизнесмен" и да се радваш на живота.

Най-напред трябва все пак да имаш някаква представа от това, как изобщо се прави собствен бизнес. Добре е да завършиш някакъв курс - в България ги има доста и не са скъпи. Ще можеш да се запознаеш със счетоводството, със законодателството и с други полезни неща.

Относно идеята, подходяща за теб ... Напиши поне, какви интереси имаш, хобита. Дай малко повече информация, така няма да се засилим да ти съветваме да правиш ловен клуб, ако ти е страх от пушките. :)
Да направиш кариера е начинът да си намериш хубаво местенце под слънцето!
Тук виреят фенове на Портал кариерист във Facebook >>
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

...в отговор на Ilijana

Мнениеот Гост » 05 Сеп 2008, 13:58

значи на мен ми звучи "съвет за инвестиция" а не "къде да си изхарча парите".Ако е за изхарчване аз мога да ти дам много съвети,дори можем заедно да ги изхарчим :lol:
А за съвета да изкарам курс благодаря.
Гост

Мнениеот Ilijana » 05 Сеп 2008, 14:01

Ilijana написа:Относно идеята, подходяща за теб ... Напиши поне, какви интереси имаш, хобита. Дай малко повече информация, така няма да се засилим да ти съветваме да правиш ловен клуб, ако ти е страх от пушките. :)

Няма ли да отговориш? :D
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

:)

Мнениеот Гост » 05 Сеп 2008, 14:10

интереси... да си имам собствен бизнес, а също така обожавам кучета.
очаквам отговор :wink:
Гост

biznes

Мнениеот www7 » 05 Сеп 2008, 14:27

Сумата е достатъчна за да започнете. Първо обаче помислете каква дейност искате да развивате. След това регистрирате фирма и последващите данъчни регистрации, касов апарат и т.н. В момента регистрацията на фирма - ООД/ ЕООД излиза 500лв. Допълнителни разходи са офис, телефони, интернет, осигуряване.
Не казвате какво работите и от какво разбирате.
www7
Нов
Нов

Re: :)

Мнениеот Ilijana » 05 Сеп 2008, 14:30

gopi_bul написа:интереси... да си имам собствен бизнес

Това, за съжаление, не е достатъчно. :D

gopi_bul написа:а също така обожавам кучета.
очаквам отговор :wink:

Ето, тук вече можем да ти даваме някакви идеи. Бизнесът, свързан с кучетата, има доста свободни пазарни ниши в момента. Сега основно се набляга върху продажбите на храна за кучета, но никой (или почти никой) не се занимава с професионалната подготовка на кучета, с поддръжката на хотели за кучета, на специализираните площадки, фотографски услуги за кучетата и т.н.

Фактът, че обожаваш кучетата означава ли, че и разбираш от тях? :wink:
Аватар
Ilijana
Експерт кариерист
Експерт кариерист

Мнениеот Гост » 05 Сеп 2008, 16:29

Благодаря на www7

Ilijana , разбирам от кучета достатъчно дори имам диплома за фризьор освен всичко останало, но да направиш хотел+транспорт+обучение трябва доста по сериозен капитал от това което аз имам(нали??)
Значи за да уточня първоначалната ми идея е магазин non stop за алкохол/цигари и пакетирани изделия ok?? та въпроса е дали ми е достатъчен капитала за магазин да кажем 30/40 кв.м и какво е необходимо....
мерсаж
Гост

Мнениеот icelemon » 05 Сеп 2008, 17:47

Мисля, че тази тема може да ти бъде от полза.
http://www.forum.karierist.com/viewtopic.php?t=833
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Гост » 06 Сеп 2008, 10:58

......ясно, "бош лав" приказки
Гост

Мнениеот icelemon » 06 Сеп 2008, 12:40

Немога да разбера какво очакваш от форума?!? Всяко мнение е ценно. Ако на теб не ти е от полза на наякой друг може да помогне. Напиши с какво точно искаш да се занимаваш (искам да имам собствен бизнес е доста всеобхватно)? Имаш ли впредвид някое помещение за магазин? Пообиколи малко и виж какво предлагат другите магазини и реши с какво можеш да ги превъзхождаш. Това е форум в който можеш да получиш съвет и понякога добра идея за стартиране на собствен бизнес. А колкото до магазина за алкохол, има подобна тема и можеш да извлечеш някаква полза от мненията в нея! Поздрави и успех!
icelemon
Баш кариериста
Баш кариериста

Мнениеот Гост » 06 Сеп 2008, 18:14

www7 :) достатъчно за какво за бутка за вестници ли :D
Гост

Назад към Стартиране на собствен бизнес